Şimdi Ara

Dunyanin en Buyuk................... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
1
Favori
3.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • yabancı sunuculardan ınsanları cekıp ne yapacagız bır kosede durun bekleyın mı dıyecegız ?

once ortamı ve yapıyı ayaga kaldırmak gerekır ondan sonra oyuncu toparlamak adımını atmak daha mantıklı gelıyor bana...

ayrıca bırlesme sununla sonuclanabılır yada sonuclanmayabılır modunda bınlerce olasılık var o yuzden dogmamıs cocuga don bıcmemekte fayda var.

bırlesme henuz yasanmadan bıle sonuclarının neler olacagının yorumunu yapmayalım lutfen...
  • quote:

Orjinalden alıntı: OSIRIS

quote:

Orjinalden alıntı: antonidas
    daha önce de aynı konu vardı neden bir daha gündeme getiriyosunuz ki? birde dünyanın en iyi 2. hackerının türk olması başarı mı? bence utançır.başarı ne mi dersiniz başarı blizzard dır

işte böyle düşündükten sonra hiçbirşey olamazsınız/olamayız.emin ol!niye ben elin amerikalısının emeğine-ekmeğine yağ süreyim ki?
    @nixniz
    ne demek istediğini yada ne ima etmeye çalıştığını anlamadım.
    @Chrom
    çok güzel çalışmalar yapıyorsunuz.türkiyede gerçek anlamda destekleyebiliceğim,arka olabiliceğim iyi sunuculardan birisiniz.fakat sizleri mangosproject'de compile error düzeltirken değil,w12x gibi outdoor pvp ve/veya arrai gibi spellfix yazarken görmek isteriz.
    bu arada evet sunucunuzu test etmedim fakat türkiyede bilinmeyen çok iyi local sunucular var.son olarak:
    "Yöneticiliğini yapan Allegall ile ayrı bir şevk vermektedir (allegall : blizziard official gm lik yapmıstır.)" lafınıza katılmıyorum.bu bir marifet değildir.övünülecek birşey de değildir.daha önceden gm'lik yapmış bir kişi 3.0.2'de neyin nası çalışacağını bilemeyebilir.gm olmak demek c++ veya c'nin nası yazılıcağını biliyor olması anlamına da gelmiyor.üstelik bir şikayet eden olursa "ki bu yasak bi durum" bırakın sade sizi,hepimizi harcarlar
    güzel şeyler yapıyorsunuz.umarım devamı gelir.iyi çalışmalar.

blizzard a wow a niye elin amerikalısı diye kötülüyosun ki wow mmorpg nin en iyisidir en çok kazananıdır blizzard ın klasik olmayan oyunu bile yok bu firmanın amerikalı veya başka bir ülke olmasının bir önemi yoktur.blizzard olduğu yeri sonuna kadar hak eden bir firmadır ben sadece dünyanın en iyi 2. hackerının türk olmasının bir başarı olmadığını söyledim değil de zaten dünyanın en iyi hırsızı türk olsa savuncak mısın?ben olsam utanırdım.wow pahalı değilki aylık 20 milyon pahalı mı?wow dışarda para harcıcağına wow oynasan 2-3 gün sana daha ucuza bile gelir. diceksin ki bir de oyuna para veriyorum tabiki para verilcek her oyuna verilmesi lazım aslında bu bir emek.demek istediğim başarı blizzard firmasıdır ve bunu hak ediyorlar. hackerlık övünülecek bir şey değildir o kadar. burda kimseyi rencide etmek istemedim hani karşılık vermek için yazmadım bu yazıyı

• sen ve senin gibileri olduktan sonra blizzard daha çok kazanır,ülken daha çok geriler .. yolunmaktan ne zaman vazgeçebiliceksiniz acaba?
    ben oynamanızı eleştirmiyorum.ama dünyanın en iyi 2.hacker'inin bir türk olması;türk için gurur duyulabilinecek birşeydir bana göre.
    herkesin kendi şahsi görüşüdür tabiki.iyi oyunlar.
  • nesinden gurur duyuyorsun abi tamam adam hack konusunda cok iyi olabilir hatta yakalanmayacak kadar da zeki ve dikkatli de olabilir ama bu onu gurur duyulacak biri yapmaz. sonucta hirsizdir o da. iyilik icin ya da ulkeye birseyler katmak icin yapmiyor hackerligi.
  • Bu konuyu sunucularin birlesmesi icin acmadim guclerin ve bilgilerin birlesmesi icin acmistim bu amaca ulasmak icin sunucularin birlesmesi gerekiyorsa hersey gerceklesebilir. Sunucularin birlesmesi soz konusu degil ve zaten fazla birsey degistirmez birde bakarsin biryerden bir anlasmamazlik bir guvencesizlik cikar onceki durumlarinizdan dahada kotu bir durum olusur. Once alt yapimiz degismesi lazim. Bizlere bir yil icinde 3/4 tane sunucuyla birlesmek icin teklif geldi maalesef hicbiriyle olumlu bir sonuca ulasamadik. Isimler vererek detaylarini anlatmayacam cunki konuyu okudukca bazi seyleri anlarsiniz. Belki ben once kendimi daha iyi tanitmam lazimki benim amaclarimi ve neden gercekten bu konuyu actigimi daha derin sekilde anlayabilesiniz.

Ben Karadeniz-TR WoW sunucunun sahibiyim ne lazim ne kurt, ne usak nede yumusak Türküm. Memleketim Samsun oldugu icin Karadeniz isimli sunucu acmistim. Diablo2 battlenetdeki oyuncular sonuna geldiginde WoW cular arttiginda diabloyla vedalasip wowa baslamistim, ozamanlar Turkbeyli isminde bir sunucu vardi orda baslamistik. Ozamanlar resler atildi, sunucu acildi kapandi, item satildi felan filan derken TB tamamen kapilari kapatip gitti. Bizde oradaki birkac arkadasla zevk amacli kendi aramizda bir sunucu kurmaya karar vermistik. Oyle boyle derken is gittikce ciddilesti buralara geldik. Cengo abimize tesekkur ederim onun sitesi sayesinde baslangicda cok yardimlarini gordumhttp://www.cengonet.com/ birde ingilizce lisanim cok iyi oldugu icin yabanci forumlerden baya faydalandim.

Sunu hatirlatayim benim amaclarim halen ilk gunkunden farkli degil, ogrenmek ve eglenmek amacli ve dostlarimiza elimizden geldigi kadar adaletli(donation yok, item lvl felanlar hicbiri yok ve herzaman karsiyim, sebeplerini baska yazdigim konularda okuyabilirsiniz!) huzurlu ve sabitlik veren bir mekan olduk. Bu amaclar altinda hicbir zaman buyukluk tasarlamadan veya buyuk olmak veya buyutmek (bazen aklimdan gecsede) karar alip gerceklestirmedim. Bu yuzden kendi kaynaklarima guvenerek evimdeki Hollandadaki baglantimdan ve makinamdan bu hizmeti devam ettirmekteyim.
    Yukarda yazdiklarim soru isareti birakabilir veya herturlu tartisilabilir ve herkesede bir hak pay dusebilir ama okumaya lutfen devam edin....

Sizlere once Turk sunucularindaki simdiki gercekleri aciklamaya calisacam, sorunlari ve belkide cozumleri kendiniz bulabileceksiniz.
    - Su anda 1 elde sayilabilecek kadar saglam ve sabit kalici sekilde devamliligini surduren sunucularimiz: yokyok vardi kapandi, Arthas vardi kapandi Turkbeyli vardi kapandi, Mix gen devam etmekte, Turkwow, World Of Turk, Karizmawow (kendi sumucumu yazmayacam konu disina cikar) bu saydiklarim guvenilir sekilde surekliligini kaybetmeden devam eden sunucular. Belki unuttuklarim vardir kusuruma bakmayin.
    - Bu saydigim "taninanlar" diyerek isimlendirdiklerimi hepsini saysan 400 kisiyi gecmez "gunluk" Turk oyuncu sayisi, halbuki Turkiyede 70+ mil insan var coguda genc.
    - Bunlarin hepsinde yasanan sorunlar lag lag lag bazilerinde daha cok bazilerinde biraz daha az fakat gercek olan su, yabanci sunuculardaki lag 1000+ den sonra basliyorsa bizimkilerde (en iyi yatirim yapanlardan ornek alarak) 200 kisiden sonra basliyor. Lutfen bu konuyu tartismayalim "iste felanca yerde hic lag yok" gibisine. Gercekci olalim mangos kullananlarin hepsinde lag var birde oyuncu sayisi 100 gectikten sonra bandwith 100mbit host degilse hapi yutarsin.
    - Yani yukarda yazdiklarimda Turk sunucularindaki alt yapilarda sorunlar var, mysql dblerin duzensizliginden my.ini ayarlarindan mangos.conf ayarlarindan hat sorunlarindan, ttnet den, hostlardan vs vs.
    - Cogu alt yapi sorunlari maddi olsada okadarda manevi olan sorunlar var, bunlardan basta geleni bilmemezlik yani CAHILLIK. Hatta tembellik! Bu konu uzerinde cok ornekler verebilirim fakat sanki isimsizde olsa bazi insanlarimizi kotulemis gibi olur, yapmayacam.
    - Baska bir sorunda herkes ayni tekeri tekrar icaat etmeye calisiyor hatta birde bazileri hicbirsey yapmadan hazir isi veya baskalarinin yaptigi isi importlayarak veya copy pastle yaparak ben yaptim diyerek buyutuyor. Hepimiz ayni tekeri tekrar icaat edecegimize hepimiz baska bir is yapsak daha onemlisi OGRENSEK! bu Turk genclerimizin yolcugulugu cok daha rahat olurdu. Simdi teker patliyor yari yolda kaliyorlar....
    - Belkide en buyuk sorunumuz kendi kendimizi kandirmamiz palavraciligimiz! Gecenlerde gordum adam yazmis: "10.000 kisi onlin kapiseteli..." "veya 0 bugsuz!", "veya hic lagsiz..." sonra bir bakmissin sunucu 2 gun sonra kapanmis veya buglerle basi belada care ariyorlar... Bakin Osiris arkadasimiz sormus
    quote:

lofa(lord of anatolia).neden kapandı öğrenmek isterim
    acarken binbir kelimlerle reklamla veya belki palavrayla acilan sunucularimiza ne oluyor aniden? Birde kapanacaklarinda 2 kelime yazamiyorlarmi??

Cogu seyleri kiniyorum, ayip burda bu konu altinda bile bazi ornekler gordum birbirilerinizle cok seyler bilirmisiniz gibisine bazi programcilik kodlariyla savaslar yaptiniz ve konuyu kirlettiniz. Sizlere ben cozum veremem, benim yasim orta yaslarda isim gucum var ailem esim dostum var hayatim kalabalik benim yaptigim (sunuculuk) bir hobby bir dostluk. Fakat elimdeki meşaleyi sizlere vermek istiyorum eger gerekirse elimden geldigi kadar yardimda etmek istiyorum. Yeterki artik cevher genc kardeslerimiz bir cati altinda birlessin bir buyuk guc olup sizleride daha aktif ve daha cok open source projelerinde yer alasiniz. Unutmayin bu laflarimi: closed source (microsoft imparatorlugu), dukkanlara gidip program veya oyun satin almak sona erecek tas devrinde kalmis olacak. Gelecek open sourcelarin (acik kaynak projeleri) bu bilgiyi ogrenenler ve paylasmasini bilip gelistirebilenlerin gelecek ve guc. Bizler Turkler kesinlikle bu treni kacirmamamiz lazim. Bakin ilk yazimdada yazmistim
    quote:

Belki bir gun gelecek Windows gibi monopoly haline gelmis sirketler yok olacak ve butun hersey acik kaynak olacak. Bu zaman geldiginde gercekten hersey hizlanacak ve insanlar tas devrinden cikmis gibi olacak. Fakat biz Turkler bu devirden cikmayi istiyormuyuz?
    Bu projelere Dunaynin En Buyuk Turk Sunucusu hatta dunyanin en buyuk sunucusu olarak biz imzamizi atsak ve bu eglenceli yoldan bu projelere katilsak ilk adimlarimizi atmis oluruz. Cozumleri veremedim..... umarim sizler benden cok daha zihinli ve bilgili olarak gelecekte bu sorunlarimiza cozumleride sunup cozebilirsiniz, Basarilar =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kray_68 -- 7 Kasım 2008; 12:57:30 >

• kray aynı seylerden bahsedılıyor zaten,

guclerın ve bılgılerın bırlesmesı ırılı ufaklı sunucuların bırlesmesı ıle pratıkte mumkun gorunuyor akıllara yanlıs mıyım ?

degındıgın bazı ınce noktalar var , tekerlegın tekrar tekrar kesfınden bahsetmıssın ıste bunu ortadan kaldırabılmek adına guc bırlesımı yapmak elımızde bır ortak sunucu kaynak kodu var ıse ve bunu kodlayacak yetenekte arkadaslarımızda sadece o bır ortak sunucu ıcın kodlama yapacaksa tekrar tekrar tekerlegı kesfetmekten sıyrılabılırız.

bahsettıgın turk sunucularda lag konusu uzerınde 1 ay oncesınden baslayan oldukca guclu ve koklu degısıklıkler var hayata gecırılen, ACE uzerıne gecırılen networkıng altyapısının gecmıste hangı ımkansız gorunen seylerı gerceklesebılır hale getırdıgını ben kendı gozlerımle Gecen pazar gerceklesen WoW arena turnuvasında gordum.

Bu kadar karamsar olma bence

senın neden baska topluluklar ıle bırlesme kararını uygulayamadıgını bılemıyorum fakat bırlesmeler guven ve bastan ortaya koyulan anlasma kuralları cercevesınde yapılır kı uzun soluklu olabılsınler, her zaman sorun cıkma rıskı var bu hayatta her konuda oldugu gıbı ama sorun cıkabılır belkı dıyerek hıc bır adım atılmayacak mı o zaman ?

sımdılik Chrom, Osiris ve ben olmak uzere 3 kişilik bir kabul edenler grubumuz var bile ve herkesı de beklıyoruz bu baslık altında yazılanlarda dogruluk payı oldugunu dusunuyorlarsa eger...

• merak ettim birsey soracam konu wow la alakali diger acik kaynak kodlu calismalar icin degil.

sonuc olarak wow blizzard in mali ve kayitli oyuncularin belki daha fazlasi free serverlarda oynuyor. gordugum kadariyla ( pek deneme sansim olmadi) turk serveri olarak acilan tum serverlarda sorunlar var ve bildigim kadariyla tam olarak % 100 questinden skillerine calisan bir server yok dunya genelinde. su meshur binlerce kisilik olan yabanci free serverlari denemistim bi kac kere ne var ne yok diye ama gordugum kadariyla her ne kadar bircok seyi eklemis olsalar da blizzard in cok uzaginda lar ki olmalari normal blizzard binlerce adam calistiriyor ve para harciyor bu is icin.

konunun ozune gelelim diyorsun ki cevher sahibi genlerimiz var ve wow uzerinden yola cikarak treni kacirmayalim. ok eyvallah peki neden yasal olmayan birseye tesvik ediyorsun insanlari. Yazilim ve serverlar uzerinde cok bi bilgim yok ama daha yasal bir platform uzerinden en azindan gayret gosterip birseyler ogrenmek ya da uygulamak daha dogru degil mi?

gordugum tum free serverlar donate uzerinden calisiyor ya da reklamlar ki ole olmak zorunda yoksa masraflari cebinden karsilamak hobi olmaz sadece kendini ve parani ziyan etmek olur. tamamen free acilacak bir server ise ancak insanlara genel olarak hizmet icin olabilir ama ondan da cok birsey bekleyemezsin sinirli kalacaktir.

bi de devamli microsoft ornegi geciyor. Bende hoslanmiyorum misrosoft un tekelinden ama yazilarda daha cok blizzard microsoft a benzetilmis ya da en azindan ben ole anladim ( yanlis anlama senin yazinda degil konu uzerinde atilan bi kac post bana bu imayi anlamami sagladi). burada blizz i tekel olarak degil normal bir ticari sirket olarak gorebilirsin en fazla cunku rakipleri olan ve gercekten kullanicilarina iyi davranip ilgilenen herkesin begenisi kazanmis bir sirket.

belki birilerini kizdiracak benim bu yaklasimim ama ben konuya etik acidan bakiyorum. Bu da su demek oluyor tum haklari blizzard a ait olan birsey uzerinden yasal olmayan bir sekilde server kurulumu bence yanlis.

• Fazla detayli cevap vermeyecem yazdiklarina yoksa konu disina cikar. Ilk adimlari atar gibi ilerlemede gordum konuda evet bu iyi sey, kavgalariniza veda etmissiniz. Ben yabancilar girmesin demiyorum hicbiryerde yazmadimda, onlardan "somurebilecek" cok seyler var. Ace cozum degil sadece bir yama sorunun bir kismini cozuyor. Mangos yolun baslangicinda hatayi yapti geri donemiyor, biraz arastir anlarsin yazdiklarimi. Buda karamsarlik degil gercek ^^
  • Server kurulumunda hic bir yasal sakinca yok cunki bu mangos denilen sey emulator (eskiden wowemu vardi bu yasal olarak yasakti!) degildir yani blizzardin ana kodlarina girmiyor, zaten mangos projesinde veya udb projesinde yer alanlar blizzarda ait olan kodlarla hic bir alakasi yok. Bu yazdiklarimi anlayabilmek icin magosun lisans anlasmalarini okuman lazim. Ben zaten asil amac olarak oyun sunucusu olalim diye yazmiyorum asil amacim daha farkli fakat bu "oyunlu" yoldan daha eglenceli olarak yola cikmis olurlar. Birde sunu unutma blizzard gercekten isteseydi ve yasaklasaydi bu turlu seyler coktan kapattirirdi, blizzardin buyuk cikarlari var bu free serverlerda. Dediklerin dogru en buyuk demek en iyi ve kaliteli demek degildir. Bu turlu etik konular tartisilabilir evet kisilerin bakis cercefelerine (felsefelerine) bagli fakat tabiiki yasal yollardan olmasi lazim. Ornek: kaldigim ulkede film ve muzik indirmek yasak degil (program ve oyunlar yasak) fakat upload (paylasmak yasak). Bunu kanunen arastirdigimizda bazi maddeler karsimiza cikiyor. Kendine bir kopya ayirabiliyorsun misal ayni cd arabadada dinleyebilmek icin fakat ve kopyalamak haklarini zaten cd leri veya dvd aldiginda (bos dvd ler) odedigin icin bu sirketlerin haklari odenmis oluyor (gelirin bir kismi hakki olan sirketlere gidiyor). Peki nasil oluyorda yasak olan birsey (cunki upload yasak) indirildiginde aniden download yasak olmadigi icin yasallasiyor? Kanun izin verdigi icin ^^ Kanunda herzaman yasalari ciynamadan birseyler yapabilecek "aciklar" vardir.

• masterhaplo yasadısı olan bır sey yok ortada yanlıs degerlendırmıssın olayı
  • Herkese selamlar ben Cengonet.com dan Whp Krts sevgili Krayhan abimin dediklerine harfiyen katılıyorum.

Burada ahkam kesmek yada sizin zamanınızı almak için bulunmuyorum bazı sorunlardan dolayı bilgisayar ile tam olarak uğraşamıyorum ve her gün bunun sıkıntısını çekiyorum. Benim söylemek istediğim (ekleyeceğim) gerçekten birşeyler yapmış insanlara saygı duyuyorum ama bence daha fazla saygısı bilgilerini başka insanlara aktaran insanlar hakkediyor. Aslında Open Source mantığında biraz da bu vardır tam olarak açık olmak ve yaptığım işe güvenmek; ben bunu yapıyorum ve bu açık kaynak ben yazdığım koda güveniyorum gibi.

Bir önceki sayfada linux ile ilgili birkaç yazı vardı daha güvensiz olduğu v.s. aslında bunlar (çok bildiğimi idia etmiyorum) biraz yanlış çünkü linuxun konfügrasyonunu yaparsanız hiç de güvelik sorunu yaşamazsınız, ayrıca ubuntu ile yakından ilgili biri olarak söylüyorum kuruludan sonra donanım yöneticisi driverı olmayan (ki benim ses kartımın driverı yüklenmeden çalışıyordu ikinci bir media ortamı açınca anladım giriş çıkış birimlerini bulup çalıştırmış sonra driverını kurdum) donanımları işatertliyip kur diyerek kolaylıkla kurabiliyorsunuz. program yöneticisinden istediğiniz programı yada taglarından istediğinize yakın programları rahatlıkla bulup yükleyebiliyorsunuz. Sadece keşfekteyi sevmeniz ve yeni şeylere açık olmanız gerekiyor. Ayrıca linuxda wine var wine bir windows emulatörü değil sadece windows uygulamalarının giriş çıkış birimlerini linuxla bağdaştırıyor ve bu şekilde linuxda windows programlarını çalıştırmanızı sağlıyor. Ayrıca bazı çalışmayan uygulamalar (bende emule time out hatası veriyordu) windowsdan kullandığı dll dosyalarını bulup bunları /home/.wine/driver_c/windows/system32 dizinine atınca gayet güzel bir şekilde çalıştı. ;)

Lafı daha fazla uzatamak istemiyorum yine yeterince uzadı zaten özetle windows para kazanmak isteyen program, oyun v.s. firmaları sayesinde bu kadar yaygınlaştı bu firmalar açık kaynak kodla gelştiricilik yapsalardı bu kadar para kazanamıyacaklardı. Peki linux açık kaynak kodlu bir firma neden linux için program üretsinler bunun cevabı da eğer siz linux kullanırsanız linux için program üretmek zorunda kalırlar nitekim en büyük bilişim firmalarından oracle bile linuxa destek vermiştir.

Herkese kolay gelsin iyi çalışmalar...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.