Şimdi Ara

Dünyanın en büyük ve en güçlü rüzgar türbini ilk elektriğini üretti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dünyanın en büyük ve en güçlü rüzgar türbini ilk elektriğini üretti
    Geçtiğimiz yıl duyurulan dünyanın en güçlü rüzgar türbini Vestas V236 ilk enerjisini üretti. Türbin şu anda Danimarka'nın büyük rüzgar türbinleri için kullandığı Østerild Test Merkezinde gerekli test ve sertifikasyon sürecinden geçiriliyor.

Dünyanın en güçlü rüzgar türbini

Esasında bir açık deniz prototipi olan Vestas V236, tam kapasite çalıştığında 15.0 MW enerji üretebiliyor. 236 metre rotor çapı ve rüzgar endüstrisinin en büyüğü olan 43.743 metrekare süpürme (swept area) alanına sahip olan Vestas V236, aynı zamanda 280 metre yüksekliğiyle de dünyanın en yüksek türbini konumda. Türbinin bıçaklarını boyutu ise 115,5 metre.

Dünyanın en büyük ve en güçlü rüzgar türbini ilk elektriğini üretti
    Tek bir Vestas V236-15.0MW, yılda 80 GWh üretim kapasitesine sahip durumda. Bu, yaklaşık 20.000 Avrupa hanesine güç sağlamak ve yılda 25.000 binek otomobilin ürettiği 38.000 tondan fazla karbondioksit tasarrufu yapmak için yeterli bir seviye olarak görülüyor.

Ayrıca Bkz.Enerji verimliliğini artıran projelere destek sürüyor: Yıllık 120 milyon TL tasarruf

Vestas'ın baş teknoloji sorumlusu Anders Nielsen, “Bu, yeşil enerji geçişini hızlandırma hedefimizde ileriye doğru atılmış büyük bir adım, aynı zamanda Vestas ve ortaklarımız için önemli bir kilometre taşıdır” ifadelerini kullandı. Bu türbinin gelecek yıl Danimarka’daki açık deniz rüzgar çiftliğinde devreye alınması planlanıyor. Ayrıca New Jersey ve New York'taki çiftliklerde de kullanılması bekleniyor.

Kaynak:https://electrek.co/2023/01/03/worlds-most-powerful-wind-turbine-first-power/

• Uzmanlara göre birden fazla nedeni var ;

-Kompozit malzemelerin ömrü Güneş ışığı UV'sinden etkileniyor , beyaz en az etkilenen

- Boyaların ağırlığı renklere göre değişiyor, pallerden biri diğer ikisine göre daha ağır ya da hafif olamıyor.

- Koyu renk ısıyı daha fazla absorbe ediyor (genleşme problemi)

Yine de tahminim "gerçekten" istense bir çözüm olduğu, bununla birlikte zoraki yasal düzenleme olmadan, hiçbir üreticinin ek maliyete gönüllü olmaması yönünde

Arkadaslar ben cesme bolgesinde yasiyorum , sans eseri bir kuşun rüzgar turbunine yakalandığı ani kaydettim. P30 pro ile 5x optik zoom kullaniyordum. Kus kanada carpmiyor. Akima giriyor ve hizli bir sekilde yere savruluyor, muhtemelen böyle ölüyorlar. Kanatlar boyali olsa da aradan gecerim diye o tarafa ucup ölürler diye tahmin ediyorum
  • yokluk neler yaptırıyor aferin genede insanlık için

• Kanatların teki siyaha boyanırsa kuşlar fark edip çarpmıyormuş. Neden standart haline gelmiyor bu boyama işi.

• Bu petrol ve türevleri bittiğinde dünyanın nasıl olacağını çok merak ediyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    pervane boyu büyüdükçe dönme hızı yavaşlıyor. tahmini konuşuyorum ama buna kolay kolay bir kuş çarpmaz.

• CleanCoders C kullanıcısına yanıt

Genel olarak söyledim hocam. Basit bir boyayla bu ihtimal tamamen ortadan kalkmış oluyor.

• quote:

280 metre yüksekliğiyle

Maşallah diyelim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • büyük iş yapmışlar. kanatları deniz kenarında tek parça üretip mi taşıdılar acaba... yola sığmaz bunlar.

80 gw çok büyük rakam. barajlar 5 gw dan başlıyor diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 7 Ocak 2023; 09:39:28 >
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt

Uzmanlara göre birden fazla nedeni var ;

-Kompozit malzemelerin ömrü Güneş ışığı UV'sinden etkileniyor , beyaz en az etkilenen

- Boyaların ağırlığı renklere göre değişiyor, pallerden biri diğer ikisine göre daha ağır ya da hafif olamıyor.

- Koyu renk ısıyı daha fazla absorbe ediyor (genleşme problemi)

Yine de tahminim "gerçekten" istense bir çözüm olduğu, bununla birlikte zoraki yasal düzenleme olmadan, hiçbir üreticinin ek maliyete gönüllü olmaması yönünde

• savascantek kullanıcısına yanıt

Söylediklerin çok mantıklı hiç bu açıdan düşünmemiştim. Teşekkür ederim.

• Bizim burada 20-30 tane türbin kuruyorlar kapasite 40-50 mw oluyor. Ciddi bir fark var arada.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Küresel iklim krizi algısını oluşturuyor, inanmayın...

• Güçlü ama pahalı. 5 megawatt yeter. Ahşap malzeme kullanırım 3 tane yapar aynı gücü elde ederim. Ahşap ta yalıtlanabilir. Özel boyalar var.

• Masallah turkiye yede dikeceyiz inşallah buyuk yatirim buyuk emek.

• Arkadaslar ben cesme bolgesinde yasiyorum , sans eseri bir kuşun rüzgar turbunine yakalandığı ani kaydettim. P30 pro ile 5x optik zoom kullaniyordum. Kus kanada carpmiyor. Akima giriyor ve hizli bir sekilde yere savruluyor, muhtemelen böyle ölüyorlar. Kanatlar boyali olsa da aradan gecerim diye o tarafa ucup ölürler diye tahmin ediyorum

• Yanına bi kamyon filan koyun.Büyüklüğü belli olmuyoki videoda.

• 6 tanesi Gemlik gibi bir kentin tüm ihtiyacını karşılıyor inanılmaz bir güç.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gun kullanıcısına yanıt
    Gemliğin elektriği zaten geliyor. Türkiye'deki ve dünyadaki tüm şehirlerin elektriği zaten geliyor ve o elektrik, rüzgar türbinlerinden gelmiyor. Geliyormuş gibi gösteriliyor.

Rüzgar enerjisi sektörünün, elektrik üretmek dışında gizli bir ajandası var. Bunu artık bilin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt
    geldi gene buyuk resimci. he he evet dunya duz, asilar yalan ve aya gidilmedi ...

• berkandinçay B kullanıcısına yanıt

Merak ettim anlatır mısın?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.