|
Dünyanın en büyük ve en güçlü rüzgar türbini ilk elektriğini üretti
-
-
yokluk neler yaptırıyor aferin genede insanlık için
-
Kanatların teki siyaha boyanırsa kuşlar fark edip çarpmıyormuş. Neden standart haline gelmiyor bu boyama işi.
-
Bu petrol ve türevleri bittiğinde dünyanın nasıl olacağını çok merak ediyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
pervane boyu büyüdükçe dönme hızı yavaşlıyor. tahmini konuşuyorum ama buna kolay kolay bir kuş çarpmaz.
-
Genel olarak söyledim hocam. Basit bir boyayla bu ihtimal tamamen ortadan kalkmış oluyor.
-
quote:
280 metre yüksekliğiyle
Maşallah diyelim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
büyük iş yapmışlar. kanatları deniz kenarında tek parça üretip mi taşıdılar acaba... yola sığmaz bunlar.
80 gw çok büyük rakam. barajlar 5 gw dan başlıyor diye biliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 7 Ocak 2023; 09:39:28 >
-
Uzmanlara göre birden fazla nedeni var ;
-Kompozit malzemelerin ömrü Güneş ışığı UV'sinden etkileniyor , beyaz en az etkilenen
- Boyaların ağırlığı renklere göre değişiyor, pallerden biri diğer ikisine göre daha ağır ya da hafif olamıyor.
- Koyu renk ısıyı daha fazla absorbe ediyor (genleşme problemi)
Yine de tahminim "gerçekten" istense bir çözüm olduğu, bununla birlikte zoraki yasal düzenleme olmadan, hiçbir üreticinin ek maliyete gönüllü olmaması yönünde
-
Söylediklerin çok mantıklı hiç bu açıdan düşünmemiştim. Teşekkür ederim.
Bizim burada 20-30 tane türbin kuruyorlar kapasite 40-50 mw oluyor. Ciddi bir fark var arada.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Küresel iklim krizi algısını oluşturuyor, inanmayın...
-
Güçlü ama pahalı. 5 megawatt yeter. Ahşap malzeme kullanırım 3 tane yapar aynı gücü elde ederim. Ahşap ta yalıtlanabilir. Özel boyalar var.
-
Masallah turkiye yede dikeceyiz inşallah buyuk yatirim buyuk emek.
-
Arkadaslar ben cesme bolgesinde yasiyorum , sans eseri bir kuşun rüzgar turbunine yakalandığı ani kaydettim. P30 pro ile 5x optik zoom kullaniyordum. Kus kanada carpmiyor. Akima giriyor ve hizli bir sekilde yere savruluyor, muhtemelen böyle ölüyorlar. Kanatlar boyali olsa da aradan gecerim diye o tarafa ucup ölürler diye tahmin ediyorum
-
Yanına bi kamyon filan koyun.Büyüklüğü belli olmuyoki videoda.
6 tanesi Gemlik gibi bir kentin tüm ihtiyacını karşılıyor inanılmaz bir güç.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Gemliğin elektriği zaten geliyor. Türkiye'deki ve dünyadaki tüm şehirlerin elektriği zaten geliyor ve o elektrik, rüzgar türbinlerinden gelmiyor. Geliyormuş gibi gösteriliyor.
Rüzgar enerjisi sektörünün, elektrik üretmek dışında gizli bir ajandası var. Bunu artık bilin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
geldi gene buyuk resimci. he he evet dunya duz, asilar yalan ve aya gidilmedi ...
-
Merak ettim anlatır mısın?
Uzmanlara göre birden fazla nedeni var ; -Kompozit malzemelerin ömrü Güneş ışığı UV'sinden etkileniyor , beyaz en az etkilenen - Boyaların ağırlığı renklere göre değişiyor, pallerden biri diğer ikisine göre daha ağır ya da hafif olamıyor. - Koyu renk ısıyı daha fazla absorbe ediyor (genleşme problemi) Yine de tahminim "gerçekten" istense bir çözüm olduğu, bununla birlikte zoraki yasal düzenleme olmadan, hiçbir üreticinin ek maliyete gönüllü olmaması yönünde |
Kanatların teki siyaha boyanırsa kuşlar fark edip çarpmıyormuş. Neden standart haline gelmiyor bu boyama işi.
|
yokluk neler yaptırıyor aferin genede insanlık için
|
Arkadaslar ben cesme bolgesinde yasiyorum , sans eseri bir kuşun rüzgar turbunine yakalandığı ani kaydettim. P30 pro ile 5x optik zoom kullaniyordum. Kus kanada carpmiyor. Akima giriyor ve hizli bir sekilde yere savruluyor, muhtemelen böyle ölüyorlar. Kanatlar boyali olsa da aradan gecerim diye o tarafa ucup ölürler diye tahmin ediyorum
|
pervane boyu büyüdükçe dönme hızı yavaşlıyor. tahmini konuşuyorum ama buna kolay kolay bir kuş çarpmaz.
|
Benzer içerikler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X