Şimdi Ara

Dunyanin en hafif ultrabook'u Sony Vaio Pro (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
382
Cevap
5
Favori
33.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kullandığınız 11.6 pro mdeli 128 gb olanı ise acaba yükle gelen programlar ve arka planda çalışan programlar için herhangi bir kaldırma hdd de yer açma yaptınız mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: khaos

Kullandığınız 11.6 pro mdeli 128 gb olanı ise acaba yükle gelen programlar ve arka planda çalışan programlar için herhangi bir kaldırma hdd de yer açma yaptınız mı?

Evet bendeki 128gb ve geldiğinde yaklaşık 75gb boş alan vardı. yüklü herhangibirşeyi kaldırmadım. oyun oynamadığımdan benim için yeterli bir alan. gün gelip bittiğinde de başvuracağım çözüm 32 ya da 64 gb lık bir sdcard alıp takmak olur. en kötü ihtimalle 2.5" lik bir harici alırım. eğer maddi açıdan sorun yoksa 256gblığı tabiki daha iyidir.
  • Beyler 15 gb sonrasi hiz dusumlu vinimla dun lig tv den fb macini izledim. 1800k da izledim 3 gb gitti 90 dakkada. Nedir bu 1800k. Digiturk yuksek cozunurlukte izlerseniz 1 gb gider diyor ama 3 gitti bizim pcden mi kynaklaniyor bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

SVP13211ST modelini 2 haftadır kullanıyorum. İş amaçlı aldım, office 2013 hariç bir yazılım yok, çok seyahat ediyorum bu nedenle hafif olmasını istedim.

Aşağıda görüşlerim ve tavsiyem mevcut. Tşk.

-Kutudan çıktığından beri vaio update çalışmıyor, hiç bir şekilde çalıştıramadım. Manuel olarak tüm güncel sürücülerini yükledim. 8.1 Update ettim.
    -Wifi tamamen sorunlu, aynı wifi a bağlanıp bağlanmayacağı bile belli değil, bir defa bağlanıyor bir sonrakinde bağlanmıyor. Etrafındaki tüm telefonlar, bilgisayarlar sorunsuz bağlantı yapabiliyor. Seyahat ettiğim için gittiğim her yerde mutlaka sorun yaşıyorum. Şu an şehir dışındayım ve telefonumu wifi a bağlayıp bağlantıyı blutooth üzerinden vaio pro ya paylaştırarak bağlanabilmiş durumdayım çünkü bir gün önce bağlandığı ağa şu an bağlanmıyor. İkinci en rahatsız eden sorunu bu.
    -Blutooth (microsoft) mouse umu bir defa bağladım çalıştı, bir daha da kesinlikle çalıştıramadım, diğer tüm bilgisayarlar ile sorunsuz çalışıyor.
    - Fan sesi çok rahatsız edici, güç ayarlarını en düşük seviyelere getirsem, fanları edilgen yapsam vaio settings ten sessiz i seçsem bile fan rahatsız edici, diğer ayarlarda tamamen çekilmez ve hiç susmuyor. Office kullanımında bu gürültü kabul edilemiyor, en rahatsız olduğum problemi bu.
    - İlk başta parlaklık tuhaf tuhaf yükselip alçalıyordu, intel görüntü enerjisi tasarrufu teknolojisini kapatınca tuhaf parlaklık değişimleri sona erdi.
    - Pil süresi 6-7 civarında, daha iyisini beklerdim.
    - 256 ssd 4 gb olan gri model, kendi üzerindeki touchpad i tam bir kabus, hassasiyet sorunlu, tuş basmaları takılıyor, çoğunlukla basılamayabiliyor.

Özetle,

Yanlış seçim yaptığımı düşünüyorum, bu fiyata alıp sorunsuz kullanmam gerekirken bu kadar işimin arasında internette çözüm aramak hiç hoş değil.
    Özellikle sessizlik, office başarımı, sorunsuz bağlantı isteyenlere kesinlikle önermiyorum. Benimde 2 haftalık bilgisayarla servislerde sürünmeye zamanım olmadığı için bu yanlış seçimimle yaşamak zorunda kalacağım gibi görünüyor.

• gaksu G kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Ben a4 techin bletooth mouseunu kullanıyorum ve hiç sorun yaşamadım.
    Silence modunu seçtiğide hiçbir zaman fanın çalıştığını duymadım.
    Touchpad aslında sorunsuz. Basma işlemi için touchpad control panelde bir bölge tanımlanış. Kenarlara doğru bir parmak kalınlığındaki bölgede click etkisizleştirilmiş. Bu ayarı touchpadin tümünde click desteklemek için değiştirebiliyorsunuz. Şu an vaio da yazmadığım için ayarın tam yolunu veremiyorum. Sanki basıyor ama algılanmıoyrmuş hissetmenizin sebebi bu.

Wifi'a bağlanmak için sinyaln güçlü olası lazım bu svp için bilinen bir talihsizlik. Çok zor durumda kalıyorsanız 20-30 liraya wireless bir dongle alabilirsiniz. İşiniz görülmüş olur.
  • Cihazın hem gümüş, hem siyah modelini dün Teknosa'da inceledim. Genel olarak oldukça şık duruyor ancak her iki cihazda da, özellikle siyahta doğrudan gözüme batan, bazıları derin olmak üzere çizikler mevcuttu. Karbon fiber materyal çizilmelere karşı bu kadar duyarlı mı?
  • civcivx C kullanıcısına yanıt
    Çizik değil onlar. Enine çizgili yapmişlar. Bence o yuzden grisi guzel durmuyor. Macbook airden farki olsun diye boyle yapmislar sanirim ama cizgili gri hic guzel olmamis.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vaio Pro'sunu F klavyeye çevirten, çevirmeyi deneyen var mı acaba?
    Bir Sony servisi bunun mümkün olmadığını söyledi.
    İnanmak istemiyorum. Bilgisi olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kajukaju

Çizik değil onlar. Enine çizgili yapmişlar. Bence o yuzden grisi guzel durmuyor. Macbook airden farki olsun diye boyle yapmislar sanirim ama cizgili gri hic guzel olmamis.

Bahsettiğim o değildi. Bildiğin asimetrik çizikler vardı. Siyah rengin altından gri renk çıkmıştı.
  • stanleykubrick kullanıcısına yanıt
    çok saçma hocam olmaz ne demek..
  • Orijinalden alıntı: gaksu

- İlk başta parlaklık tuhaf tuhaf yükselip alçalıyordu, intel görüntü enerjisi tasarrufu teknolojisini kapatınca tuhaf parlaklık değişimleri sona erdi.

Hay elinize sağlık ben de bu durumdan muzdariptim. Dediğinizi uyguladım, umarım çözüm olur.

Microsoft mouse lar maalesef 10 yıllık tecrübem, kendi bilgisayar ve işletim sistemlerinde bile stabil değil. Logitech mouse tek geçerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur59 -- 26 Aralık 2013; 19:47:42 >
  • Ben de 13 ile Air 13 arasında kalmış vaziyetteyim.Dokunmatik, Full HD olması ve hafifliği beni çok cezbetti.Bir de ben yazılımcıyım ve Windows üzerine çalışıyorum.Air alsam bile üzerinde windows çalıştırmam gerekiyor yani.Bu sebeple Vaio'da karar kılmıştım.Ancak gördüğüm Usb, Ekran parlaklığı ve Wifi problemleri beni biraz ürküttü.Sonuçta vereceğimiz para 2850 TL.Bu sorunlarla ilgili olarak son gelişmeler nelerdir, yardımcı olabilir misiniz?
  • SVP13213CYB aldım. Fakat klavyede Z tuşunun solunda büyük küçük işaretleri yapmaya yarayan tuş yok.Bu herkeste böyle mi?
  • Shift mi yok yani.
  • quote:

Shift mi yok yani.

Hayır, Shift var, onun sağında olması gereken "> < " tuşu yok. :(

Bu işaretleri sadece Shift ve 1'e aynanda basarak , ve Shift ve 2'ye aynanda basarak koyabiliyorum.Bu da sürekli tag açıp kapatan bir yazılımcı için inanılmaz derecede uğraştırıcı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Monterrey -- 7 Ocak 2014; 13:53:46 >
  • Eve gidince bakayım. Cevap yazarım.
  • Benimkinde varmış. < > pro 13 128 gb benimki teknosadan almıştım.
  • quote:

Benimkinde varmış. < > pro 13 128 gb benimki teknosadan almıştım.

Eyvallah hocam saol.Ben gidip İstanbul Bilişimden aldım aynı paraya, Türkçeleştirilmiş klavye geldi.İade edebilirim ama cihaza da çok ısındım, kullanıcam heralde böyle.
  • Arkadaşlar iyi günler dileyim öce.Bende vaio pro 13 ün 256 GB lık gümüş modelini aldım.Her şeyinden memnunum fakat önemli bir sorun var ve bunun için bilgisayarı iade edebilirim
    Bilgisayarın ekranın da açık renklerde özellikle beyaz ve gri renklerde çok belirgin bir şekilde sanki flu bir kaplama var.Hani telefonlarda ekran koruyucu olurya böyle flumsu matımsı bir buğulanmış gibi bir görüntü olur onun gibi.Onun için telefonlarda ekran koruyucu kullanmam.
    Hatta ilk aldığımda ekranın üzerinde koruyucu jelatin naylon var sanmıştım.
    Sonra baktığımda meğer ekranın orjinali böyleymiş.Daha sonra Bilgisayar mağazalarından diğer dokunmatik sony lere baktım onlarda da aynı görüntü var.Daha önce kullandığım lenovo
    yogada böyle bir şey yoktu.Acaba benim gözüm mü çok hassas yoksa sizlerinde dikkatini çektimi.Ekranı ipad mini retinasız olanı ile karşılaştırdım ipadın ekranı cam gibi şeffaf hatta 2 yıllık Asus laptobun ekranı bile cam gibi parlak ve prüzsüz.Yanlış anlaşılmasın sony nin ekranının
    çözünürlüğü çok iyi özellikle resim ve videolarda cam gibi ve çok net.ama Google girerken sayfa arka planı beyaz olduğu için veya forumlarda açık tek renkler kullanıldığı için görüntü sanki buğulanmış gibi ekranı hep temizleyesim geliyor.Fakat bu sorun siyah renkte ve koyu renklerde
    resim ve videolarda olmuyor veya benim dikkatimi çekmiyor. Aca sorun ekranın dokunmatik ve mat olmasından mı kaynaklanıyor bir çözümü varmı ne yapabilirim.Bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum.iyi günler.

• hakkidogru H kullanıcısına yanıt
    Evet ekran beyazken buğulu bir görüntü var. Ben de yanında verdikleri bezi, pcyi kapatırken ekran çizilmesini önleyen bir bez sanıp uzun süre arada bırakmıştım. Ondan öyle olduğunu sanmıştım.

Beyaz ekran dışında bende de sorun yok cam gibi net gösteriyor. Bir övzellik nedeniyle ekren öyle olsa gerek. Trimulinos, ips, full hd, çözünürlük, vs. yoksa ekranın öyle olmasının bir anlamı yok
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.