Şimdi Ara

Dunyanin en hafif ultrabook'u Sony Vaio Pro (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
382
Cevap
5
Favori
33.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kendim de birkaç teşhir ürününde test etmiştim vaio pro serisinde özellikle 13" versiyonda klavyede esneme biraz fazlaydı. forumlarda da okumuştum ve normal olduğu söyleniyordu. itirazım yok. bir kusur değildir elbette.
    Ancak geçen günlerde bir electroworld de teşhir ürünü vardı yine biraz kurcalamak istedim. ve bu seferki üründe yine 13" vaio pro modeli ve klavyede esneme yoktu. gayet sabitti klavye ve ortalarda bastırsamda aşağıya gitmiyordu. bu sefer bu son üründe bir sorun var anlamına gelir mi?
  • Hocam ekranın buğulu gibi gözükmesi sadece beyaz renklerde değil açık olan bütün tek renklerde belli oluyor.Ha tek renk pek kullanmıyoruz fakat bir Google ye girdiğinde arka plan beyaz veya forum sitelerinde genelde tek renkler kullanılıyor
    veya haber sitelerinde hep arka planlar beyaz veya sade tek renkler kullanılıyor o zaman dikkat çekiyor ve insan bu kadar para verdikten sonra her şeyiyle mükemmel olan bir bilgisayarın bu konudada iyi olmasını istiyor.Acaba bunun bir çaresi varmı.iyi akşamlar.
  • Arkadaşlar sizlere bir iki tüyo vereyim.

Vaio care'in en altındaki sekmeden pronuzun modelini girerek güncellemeleri yapın.

Sağ üst köşeye gelip en üstteki buyuteçe güncelleştirme yazarak güncelleştirmeleri yapın.

Bunları yaparak pcnizin açılma kapanma hıznı 1 saniyeye düşürebilirsiniz.

Ayrıca advanced system care programını yükleyin ve kullanın sisteminizi optimize eder. Onun en sağındaki eylem merkezinden driver boosterı da indirin. O da güncel olmayan sürücülerinizi gösterir ve güncellemenizi sağlar. Yukardaki bir mesajımda bir hatadan bahsetmiştim. Az önce yüklediğim bu program sayesinde o sorunu da içeren 2 güncelleme gördüm ve bu güncellemeleri yaptım. Herkesten paylaşım bekliyorum ben de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kajukaju

Arkadaşlar intel(R) ekran için ses aygıtında sürücü sorunu var diyor. Nasıl düzeltebilirim bunu, bir türlü yapamadım. Ne demek olduğunu da bilmiyorum.

Bu sorunu driver booster sayesinde düzelttim arkadaşlar. Benim gibi bu işlerin kurdu olmayan kullanıcılar için güzel bir program. Tavsiye ederim.
  • Beyler bende vaio pro 11 aldım. Alalı 2 gün oldu ve fan sorunu yasıyorum. Cok yüksek sesle çalışıyor ve ısınıyor. Sizlerdede böyle mi ? Bu sorun windows 8.1 veya kendi güncellemeleriyle düzelir mi ? Servise mi vermeliyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medemin -- 27 Ocak 2014; 4:06:21 >
  • medemin M kullanıcısına yanıt
    Vaio control centerda ya da vaio careden fan ayarini sessize al hic ses cikmayacaktir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fan sesi ve wi-fi den dolayı servise verip değişim talep ettim. Bakalım nolacak. Sonucu sizlerle paylasirim.

• Ben eşime aldım 13'ü ve tek kelimeyle mükemmel diyebilirim. Belirtilen sorunların hiçbirisine rastlamadım. Tek sıkıntı Winows 8'e alışmakta. Bu metro denilen arayüzün Allah belasını versin. Bir seçenek koyamamışlar normal start düğmesi olarak.
  • hopelives kullanıcısına yanıt
    Ben actigimda metro cikmamisti ben metro olarak degistirdim. Bence en guzeli o metro fotografi.

• bende de asus vardı çok güzel bi dönem kullandım hafiftide ama sony ninde araştırıp bakacağım güzel ürtimler yapıyor
  • Sony vaio Pro 13.3 modelinin ilk çıktığında bir sürü fan,wi-fi problemi yaşayan kullanıcı ve şikayeti forumda yazıyordu.acaba i5 u4200 4. nesil işlemcisi modellerde bu sorunlar giderilmiş mıdır?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir de bu çözünürlük meselesi benim kafamı karıştırıyor. full HD veya daha yüksek çözünürlüklu ultrabooklarda ekrandaki yazılar çok küçük görünüyor. yazı boyutunu arttirinca bu sefer bazı finans program ve yazılımlarında menülerde yazılar birbirine giriyor.

bu konunun tek çözümü 1366*768 çözünürlükte mı bilgisayar almak lazım ? ama nerdeyse artık Ssd'li yeni nesil işlemcisi olan modellerin hiçbirinde full HD'den aşağıya ekran yok :(

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • fan sesi dayanılmaz boyutta.
    servise değişim talebiyle verip sonuç alabilen var mı?
  • Vaio pro 11'i fan sesinden dolayı servise verip değişim talep etmiştim. Değişim talebi kabul edildi. Bende sony centerde yenisiyle değiştirdim fakat yeni cihazda da değişen birşey yoktu. Fan sesi gene çok yüksek sesle çalışıyordu. Geri götürüp vaio tap 11le degistirdim. Gayet memnunum.

• quote:

Orijinalden alıntı: medemin

Vaio pro 11'i fan sesinden dolayı servise verip değişim talep etmiştim. Değişim talebi kabul edildi. Bende sony centerde yenisiyle değiştirdim fakat yeni cihazda da değişen birşey yoktu. Fan sesi gene çok yüksek sesle çalışıyordu. Geri götürüp vaio tap 11le degistirdim. Gayet memnunum.

değişim yapıldıktan sonra da yeni cihazda fan sesi devam edecektir muhtemelen. önceki bilgisayarımda sony di. onda da vardı fan sesi ama bu bariz fazla.
    iade yapma şansımızda zor görünüyor. inşallah güncellemelerle falan çözüm bulunur.
  • İnşallah

• Svp13211sts kullanıpta windows 8 ya da 8.1 de vaio update i çalışan var mı? teşekkürler.
  • Svf13219 siyah i7 li makinasi bence mukemmel.

Yeni flip modelleride basarili.

Trilumuonus denelen ekran kalitesi yeni nesil laptoplarda var.

Bahsedilen ekran problemi windows 8.1 le benimde basima geldi ama ben asus kullaniyorum..

• gaksu G kullanıcısına yanıt
    Calismiyor. Vaio asist tusundan sag en alta gir ordan devam et manuel olarak guncelleme yapabilirsin.

• Urun Turkiye'ye ilk geldiginde 2 adet satin aldim, ozellikleri ve daha once S serisinden 5 adet alip yasadigim memnuniyetten dolayi gozum kapali olarak aldim. Fiyat konusunda da bu ozelliklerde bu fiyata baska urun yoktu (halen daha yok) . Cihazlari alip kullanmaya basladim; hersey basta guzel, hatta ethernet portu yok diye gidip usb-ethernet adaptor de aldim yanina. Ancak wi-fi konusundaki sorun bir turlu cozulmedi. Ilk kurulumadn sonra wi-fi nin durum su sekilde idi; normalde yuksek sinyal olmasi gereken yerde dusuk sinyal seviyesi gormesi, wi-fi ye baglanmamasi, veya baglandiktan sonra azicik hareket ettirdiginde bile aninda kopmasi, bagliyken dusuk hiz. Uzerindeki wi-fi modul sorunu olmayan, gayet basrili bir n modul, bu nedenle sony den degil, uretici firmadan driverlari indirip yukledim, eskisine gore daha iyi olmakla birlikte sorunlar ortadan kalmadi, son olarak hem access point uzerinden, hem de wi-fi ozelliklerinden kablosuz modlarindan -n- i kapattim. sonunda kopmasiz, surekli bir baglanti elde ettim; ancak bu sefer de hiz 5-6 Mbps nin uzerine asla cikmadi, ve baska yere tasidigimda ise daha ocne yasadigima benzer sorunlar yasadim. Her iki makinede de ayni sorunu yasayinca bu sefer forumlarda okumaya basladim. wi-fi sorunun kaynagi tek anten, guc sorunu filan degil, cihazin yapisinda kullanilan karbon fiber malezeme. karbon fiziksel ozellikleri egregi elektromanyetik dalgalari filtreleyen bir yapiya sahip olan bir element. Arka kapat yekpare karbon fiber oldugu icin de wi-fi sinyali buyuk oranda kayboluyor. anten yerlesimine olan aciniza gore de yerinizden kipirdamadan cihazi hareket ettirdiginizde veya civardaki parazit kaynaklarinin siddetine gore durduk yere kopmalar yasaniyor. Sony forumlarinda birisi bu durumu cihazi parcalayip anteni aciga cikartip o sekilde calistirarak kanitlamisti, sorunlu makine anten disari alindiginda hicbir problem olmadan baglaniyor.

Kendi ugraslarimda sorunsuz bir noktaya ulastim; ancak bunu yaparken hem hizdan feragat ettim, hem de access pointe mudehale etmem gerekti, disarda kullanirken boyle bir sansim olmayacagi icin, ve yine de yeterince saglikli baglanti olmadigi icin once aldigim yere, daha sonra da servise goturdum, ayni gun icinde degisim verdiler, durumu servistekilere de aktardim. Urunun revize edilmis bir modelini bekliyordum; ancak degisim formlarini verip aldigim yerden para iadesi istedim, eger wi-fi sorunu halledilir ise ilk firsatta tekrar alacagim. Sony bu sefer guldurmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zengier -- 18 Şubat 2014; 11:23:04 >

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.