Şimdi Ara

Dünyanın sonu geldiğinde ahirette Allah iyi-kötü herkesi ateşe atsa kim birşey diyebilir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iyi -kötü -namaz kılan- kılmayan hepimizi cehenneme atsa kimsenin elinden bir şey gelmez , Allaha da kimse hesap soramadığına göre

sonsuz bir azap ? nanay olabilir gençler haberiniz olsun

allahım sen affet tövbe est. yazdıklarım için

• Mutlak iyi sıfatlı bir Tanrıdan söz ediyorsak Tanrı'nın bu tarz bir şey yapması çelişki doğurur. Tıpkı evli bir bekar olmayacağı gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F54F98451

Mutlak iyi sıfatlı bir Tanrıdan söz ediyorsak Tanrı'nın bu tarz bir şey yapması çelişki doğurur. Tıpkı evli bir bekar olmayacağı gibi.
    Tanrıyı sorgulayacak bir kişi olmadığına göre istediğini yapar
  • köy tavuğu kullanıcısına yanıt
    Ne alaka? Tanrıyı sorgulamıyorsun burada Tanrı'nın sıfatlarından bahsediyorum.(teistik tanrı) Tanrı sıfatları ile çelişemez çelişirse Tanrı yoktur Mutlak iyi olma sıfatı Tanrı'nın böyle bir şey yapmayacağını gösterir eğer yapıyorsa kötüdür dolayısıyla kötü bir Tanrı var olur buradan da teizm direk yanlış olur.
  • quote:

Ne alaka? Tanrıyı sorgulamıyorsun burada Tanrı'nın sıfatlarından bahsediyorum.(teistik tanrı) Tanrı sıfatları ile çelişemez çelişirse Tanrı yoktur Mutlak iyi olma sıfatı Tanrı'nın böyle bir şey yapmayacağını gösterir eğer yapıyorsa kötüdür dolayısıyla kötü bir Tanrı var olur buradan da teizm direk yanlış olur.
    işin derin tarafına girme basit bir örnek vereceğim

bilgisayarında bir oyun oynuyorsun ve bu oyunda insanları yönlendiriyorsun ve onlara bir şey yapmalarını söyleyip karşılığında ödül vereceğini söylüyorsun onlar yapıyor ve sen ödülü vermiyorsun sen ekran başındasın ve onlar oyunda onların sana hiçbir şey yapma şartı yok , oyunu tek başına oynadığın içinde seni engelleyecek biri de yok sonra o kişileri alıp öldürüyorsun ya da yakıyorsun sonra yeni kişiler oluşturuyorsun vs. yani demek istediğim bu dinlerden bahsetmiyorum

İşin derin tarafı falan değil dediğin şey mantıksal açıdan çelişkili mutlak iyi bir Tanrı dediğin şeyi yaparsa mutlak iyi olmayacağından öyle bir Tanrı yoktur. Kurduğun analoji ise baştan aşağı hatalı ben mutlak iyi sıfatına sahip değilim kötülükte yapıyorum iyilikte. Mutlak iyi dediğimiz tek varlık Tanrıdır dolayısıyla kurduğun analoji hatalı.
  • Yukarıda belirtildiği üzere böyle bir tanrı, teizm ile bağdaşmaz. Ha tanrı dinlerden ayrı bir tanrıysa, kimsenin ona bir şey deme hakkı da yoktur. İsterse yakar, isterse en sadist kişiyi cennete atar veya hiçkimseye bir şey yapmaz vs. Şu an düşündüm de dinlerdeki tanrılar, normal bir tanrıdan daha çok adaletliymiş ha. En azından kendine bir sınır koyuyor. Eğer ki bir tanrı varsa ve gerçek tanrı, teistik bir tanrı değilse çok iyi veya çok kötü şeyler olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FC547EB8D

Yukarıda belirtildiği üzere böyle bir tanrı, teizm ile bağdaşmaz. Ha tanrı dinlerden ayrı bir tanrıysa, kimsenin ona bir şey deme hakkı da yoktur. İsterse yakar, isterse en sadist kişiyi cennete atar veya hiçkimseye bir şey yapmaz vs. Şu an düşündüm de dinlerdeki tanrılar, normal bir tanrıdan daha çok adaletliymiş ha. En azından kendine bir sınır koyuyor. Eğer ki bir tanrı varsa ve gerçek tanrı, teistik bir tanrı değilse çok iyi veya çok kötü şeyler olacak.
    bak kardeşim benim dediğim şey şu

öldün
    Tanrı karşısına çıktın ve seni direk sonsuz bir azapın içine attı

senin elinden bir şey gelmez
    burda sabaha kadar felsefe yap mutlak iyillik mutlak doğruluk bilmem ne işe yaramaz nanaysın yani
    Yahu dediğin şey mantıksal bir çelişki doğuruyor anlamıyorsan biz ne yapalım dediğin şey deizmde mümkündür fakat teizmde böyle bir şey mümkün olamaz.
  • quote:

Yahu dediğin şey mantıksal bir çelişki doğuruyor anlamıyorsan biz ne yapalım dediğin şey deizmde mümkündür fakat teizmde böyle bir şey mümkün olamaz.
    Hocam galiba arkadaş, şunu demek istiyor : Gerçek tanrının İslam tanrısı olduğunu düşünüyor ve bu tanrının oyunbozanlık etmesini soruyor galiba.

• Bahsettiği şeye cevap verdim zaten böyle bir Tanrı olamaz(teizm için) deizm için konuşursak hak verirdim.
  • quote:

Bahsettiği şeye cevap verdim zaten böyle bir Tanrı olamaz(teizm için) deizm için konuşursak hak verirdim.
    Hocam kendini mutlak iyi diye nitelendiren ve bana ibadet edin ki sizi cennete atayım, diyen bir Allah, sonra sizi kandırdım diyemez mi? Bence bu çelişki değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FC547EB8D

Hocam kendini mutlak iyi diye nitelendiren ve bana ibadet edin ki sizi cennete atayım, diyen bir Allah, sonra sizi kandırdım diyemez mi? Bence bu çelişki değil.

Alıntıları Göster
    Bu ihtimal her zaman var,Yaratan sözünü tutar mı?
    Tutmazsa yapacak bir iş yok,Yaratanı şikayet edecek bir kurumda yok ortada

Şöyle düşünmek gerekir bence,Yaratacının duyguları var mı?
    İnsan gibi,beğenmeme,Sıkılma,Kıskançlık,Sinirlenme,Sevinme,Üzülme,Bunlar gibi insana ait duygular varsa,Verdiği sözden dönüp,İyi-Kötü herkesi Cennet yada Cehenneme atabilir
    İnsani duyguları yoksa,Verdiği sözü tutar diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soygar -- 3 Aralık 2018; 6:26:54 >

• Şirinlik yapmaya çalışan bir mümin latifesi

• Eğer öyle bir şey derse insanları kandırmış olur kandırmakta kötü olduğu için gene aynı kapıya çıkar.
  • Kurduğun analoji hatalı. Evet, insanın öyle bir şey yapması iyiliktir fakat; biz bunu kediye anlatamayız yani ne yaparsak yapalım bizim kediye yaptığımız iyiliği kedi kötülük olarak algılayacaktır. Tanrı'nın bize sınırsız azap etmesi kötü olacaktır. Çünkü, Tanrı yaşadığımız evrende bunun bize kötü olduğunu söylemişti ve biz bunu böyle kabul ederiz. Eğer azap iyi olsaydı Tanrı bize bunu söylerdi zaten. Azap kötüdür diyip bizi kandırmazdı. Düşünelim ki aslında azap iyi olsun. Tanrı bizim bunu bilmediğimizi biliyor bu çok açık. Mutlak iyi bir Tanrı neden bizi kandırsın ki? Kandırmak kötü bir şeydir. Eğer azap kötüyse Tanrı bizi buna göre imtihan etmiştir bu şekilde kuralları koymuştur tersi bir şey yapması onun sözünde durmadığını gösterir bu da mutlak iyi sıfatıyla çelişecektir.
  • hakkımız başlığında bize ateşten bir gömlek giydirebilir mi? evet imkan var.

asıl sorun bu gömlek yanıp bittiğinde oluşacak yeni bedenimiz bakımından yaratıcı sorunsalı olmalı.
  • yaratıcının kendisini tartışmaya açmış olması ne kadar mümkün olabilir? bence imkansız bir durum.

ilahi kudret her şeye kadirken ceza vermek istese ateş yakmasına da gerek yok esasen. en büyük ceza unutulmaktır ve hatta ayette bugün bizi unutmanıza mukabil biz de sizi unutacağız denmekte.

...................................

ilahi kudretin ateşi denen cehennem hakkında bilgi verebiliriz. diri diri yakmalar, irin pislik içirmeler, tecavüz edip çocuk doğurtup doğan çocuğa da tecavüz edip yeni yeni ciltler verip de içreyi yakmalar, kadınların karnını yarıp doktorculuk oynamalar falan feşman. bunları sırp ordusu yaptı.

ilahın cehennemi denebilecek şeyi ateizm mi gerçekleştiriyor?evet yani bunlar müslümanlar oluyor öyleyse.
    bu ateşi 2. dünya savaşında almanlar da yakmıştı. almanlar kaybedince ruslar da yakmıştı felan.

yani ilahi gücün cehennemini savunmak putperestlerin işi mi?

....................................

onları alay ettikleri azap kuşattı denirse belki ilahi güç aynı zamanda iyi!!! de olan kötüleri de sebebsiz yakabilir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.