Şimdi Ara

Durduk yere reset atmaya başladı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba hayırlı akşamlar. yaklaşık 6 ay önce 1gb ram imin üzerine 2lik bi ram daha aldım. uyumlu olduğu için hiç bi problem yaratmadı performansı arttırarak makinamı normal bi biçimde kullanıyordum. taki bu sabaha a kadar. akşam pc i normal bi şekilde kapattım. sabah açtığımda monitörde titreme karıncalaşma vardı. bayağı bi görüntü bozukluğu. kapadım yine açtım aynı sorun. kapattım ramlerin yerini değiştirdim sorun düzeldi fakat sabah saat öğlen sularından beri pc reset atıyor. belli aralıklarla değil. hiç bi işlem yapmadan 2 saat durduğunu söylebilirim. bazen webbrowser açtığımda da resledi. bazen internet tarayıcısı üzerinden oyun oynarken hiç bişey olmadı. cpu ram sıcaklığına baktım normal. fanlarda problem yok vızır vızır rahat. kasa içi temiz. anlamış değilim. yazılımsal bi durum olduğunu düşündüm. bayağıdan beride formatlamamıştım makineyi formatladım. sorun yine aynı. tavsiyede bulunucak arkadaşlar varsa hemen yardımcı olmaya ve yapamya hazırım. şimdiden teşekkürler.

• Kasanın içini açıp ekran kartı ve anakart üzerindeki tüp şeklindeki parçaların üzerinde açılma ya da çatlama olup olmadığını kontrol edin. Sonra Ramle tek tek takıp da deneyin. Onboard ekran kartınız varsa son çare ekran kartını söküp onboard kart ile kullanmayı deneyin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tamam hemen bakıyorum hepsine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KillForYou!

Kasanın içini açıp ekran kartı ve anakart üzerindeki tüp şeklindeki parçaların üzerinde açılma ya da çatlama olup olmadığını kontrol edin. Sonra Ramle tek tek takıp da deneyin. Onboard ekran kartınız varsa son çare ekran kartını söküp onboard kart ile kullanmayı deneyin.

kardeş. kondansatörlerde sorun yok. ramleri tek tek takıp denedim. fakat dota 2 ye giriyorum. 20 dk sonra ya oyun hata veriyor. yada direk pc resetliyor. az önce de dondu pc resetlicek dedim. mavi bi ekran geldi ama daha öncelerdinde karşılaştığım mavi ekran deği. koyu mavi yukardan ağayıa doğru çizkiler var. ekran kartımıda alalı 6 ay oldu. ısınma da yok
  • Ekranda, Windows un ön görmediği, yani hata mesajı halinde ekranı gelmeyen hatalar (ki bahsettiğin gibi yukarıdan aşağı çizgiler şeklindeki hatalar) donanımsal bozulmalardan ve ısıdan kaynaklanır. Çokmdüşük bir ihtimalde güç kaynağı yetmediğinde böyle durumlar olabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: KillForYou!

Ekranda, Windows un ön görmediği, yani hata mesajı halinde ekranı gelmeyen hatalar (ki bahsettiğin gibi yukarıdan aşağı çizgiler şeklindeki hatalar) donanımsal bozulmalardan ve ısıdan kaynaklanır. Çokmdüşük bir ihtimalde güç kaynağı yetmediğinde böyle durumlar olabiliyor.

dediğini anladım. fakat benim akıl erdiremediğim. ram i ve ekran kartını değitşrdikten sonra 6 ay kadar bi süre içerisinde hiç bir sorun yokken. gecesi pc yi normal bi şekilde kapattığımda sabah ı açtığım nasıl böyle bi sorun oluşabiliyor. tüm parçalarda sıcaklık yok. yani normal ılık olması gereken bi sıcaklık var.
  • Güç kaynağı içindeki kondansatörlerde olabiliyesi var. 2 ay kadar önce benim ekran kartımın kondansatörleri lale gibi açıldı. Değiştirdim, şimdi sorun yok. Geçen haftada arkadaşım benzer sorunlardan şikayetçiydi. Onunda Psu değişince düzeldi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop kendi kendine reset atıyor
    10 yıl önce açıldı
    İphone Sürekli Reset Atıyor
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.