2 yıldır smile adsl 2 mbit sınırsız tarifesindeyim. Dükkandan bağlandığımdan, ana telefon kablosu 3 çıkışlı. Telekomdan gelip ayarlamışlar idi, Pos cihazı, telefon ve internet. Switch kullanmıyorum.
Bu akşam birisi kabloya takıldı, internetim kesildi. bende oturup başına kabloyu söktüm, 7-8 tane ince ince kablo vardı; kafama göre bnları tekrar bağladım, yanlış bağladığımı düşünürken internetim düzeldi.
Ve şu an 2 mbit yerine 4 mbit kullanıyorum. 450 kb ile dosya cekiyorum, 3 ayrı yerden, ayriyetten torrentten denedim. Smile müşteri hizmetlerini aradım, bir problem gözükmüyor, hızınız normal dediler. Hız testi yaptırdı; 3600 kpbs cıktı, normal dendi. faturam yine aynısı gelecekmiş.
Sizce bu nasıl mümkün olur? Tekrar bağladığım kablolardan mı, yahut hatlardan mı?
Not: Üzümü yiyip bağını s.tir etsem de, bugüne kadar ne ttnetin ne de smile'ın kullanıcının hayrına yaptığı birşey görmediğimden, işkillendiriyor beni.
ha unutmadan, 3 çıkış vardı ama artık ne pos cihazını nede telefonu kullanıyorum. Sadece net.
ve 3 tane public sunucu, 1 hotfile üyeliği ve torrent üzerinden denedim, tüm sitelerde hızım aynı. minimum 400 kpbs.
hocam hangi rengi hangi renge bağladın bizede söyle :)
1-2 günlük bir olaydır diye bakmıştım ama 1 haftaya yakındır hala 4 mbit kullanıyorum.
Smile'ın reklamını yapmak gibi oluyor ama bu işin arkasından bir çapaoğlu çıkabilir mi diye düşünüyorum. kez müşteri hizmetlerini aradım , 2 mbit bağlantı ile 480 kb ile dosya indirmemin normal olduğunu söyleyip duruyorlar.
neyse, fazla sesimi çıkartmayıp kullanmaya devam edeyim bari :d
Bende smile kullanıcısıym benimde internetim durduk yere 4mb çıktı Şaşırdım doğrusu :)
????? Bende smile kullanıcısıyım ama bende hız hala aynı???