En son 1 ay önce normal biçimde çalışan kasamı kapatıp şehir dışına çıkmıştım. bu gün eve geldigimde bilgisayarımı açtıgımda monitöre görüntü gelmedi. monitörün bozulmuş olabilecegini düşünüp tv bagladım bu kezde görüntü gelmeyince pc de sorun oldugunu anladım. daha sonra kasayı açtım ve anakarttan cızırtı geldigini duydum. bi şeyler temas etmiyormuş gibi ses geliyordu. ekran kartını söktüm öyle çalıştırmaya çalıştım kasayı bu kezde kabloyu fişe takınca anakartın üzerindeki ışık belirli bi düzen ile yanıp sönmeye başladı. bi süre kasa durdu sonra tekrar fişi taktım bu kez ışık normal yandı fakat anakartta gelen cızırtı çogaldı. anakartta cızırtının geldigi yerde bir bakır tarzı bişey vardı ve ana karta yaylı bir şey ile tutturulmuştu. biraz çektim anakarttan temasını kestim felan sonra biraz daha bekleyip fişi tekrardan taktım. bu kez cızırtı gitmişti. ve anakarttaki ışık normal biçimde yanıyordu. kafat pc yine çalışmıyordu. klavyenin ışıkları yanmıyor pc açma tuşuna bastıgımda kasanın fanları dönmeye başlıyo ışıkları yanıyor fakat daha sonra kasa hiç bir şekilde tepki vermiyor kilitlenip kalıyor. reset tuşu dahi çalışmıyor. anakartın o bölgesi aşırı derecede ısınıyor. sizce anakartmı yandı ve başka parçalarada zarar gelmişmidir? cızırtının geldigi yerin fotosunu çektim. bu arada anakart: foxconn a7da-s 3.0
şimdiden teşekkür ederim.
Eğer Anakartının Kitapçığı Var İse anakartın Şemasının Resmini Koyabilirmisin Ordan O Metal Parçanın Altındaki Chipin ne olduğunu Öğrenebiliriz...
Ona Görede Arızasının Ne Olduğunu sana Söyleyebilirim....
kitapçıkta söyledigim yer ok ile işaretlenmiş ve South Bridge: AMD SB750 olarak yazılı.