Şimdi Ara

Dürüst Bir Şekilde Galericilik Yapılmaz (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
84
Cevap
3
Favori
11.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
116 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu Sahibi İzlanda dan yeni gelmiş galiba. Türkiye de emlak ve galeri sektörü böyle işliyor. Sonunda anlamanıza sevindim. Galeri ve dürüstlük filan aynı cümle içinde okuyunca sasirmadim değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir galericilik iki emlakçılık, benim mantığım almıyo bu iki işi, emlakçı hiç bir şey yapmadığı halde dünyanın komisyonunu alıyo, galerici alırken teneke muamelesi yapar satarken altın. Bana etik gelmiyor, hadi onu geçtim hiç mi vicdan sızlamaz, bir emek harcamadım ben bu parayı hakettim mi diye sormaz mı bir insan kendine ? Nerde alın teri bana biriniz söylesin lütfen.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fazla söze gerek yok. Galeriden araba alan GERİZEKALI dır. Sonrada gelip xxx galeriden araba aldım bilmemne çıktı diye ağlıyorlar.

• Ben bu insanların dediğiniz araçları sırf km düşürmek için aldıklarını sanmıyorum. O zaman piyasada aynı araç daha ucuz diyorsunuz, gider onu alır. Şahsi fikrim bu araçlar faturası olan araçlar ve bunları ya kendi şirketlerine alıyorlar ya da şirketlere daha kolay satmak için galeriler alıyor. Her iki durumda da konuya hakim değilim ama vergiden düşebiliyorlar diye duymuştum. Bunu değerlendirmek için bu araçların yüksek fiyattan satıldığını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nigdes -- 5 Haziran 2019; 3:49:26 >
  • Bir de airbagler patlak çıkıyor. 5 liralık arabaya 6 lira verirsin kaza yapınca airbag açılmaz. Çünkü airbaglar iptal edilmiş olur. Sırf bu bile insanı 0 araba almaya iter. 0 arabada da boyalı ve değişenli çıkıyor bu da insanın moralini bozuyor tabii ki. Ama en azından şase ve airbag gibi hayati önem taşıyan bölgelerde işlem olmamış oluyor. Hatta biraz anlıyorsan boyalı parçayı da yediremezler.
  • Geçen ay sürücü kursunda hoca demişti ki araba veya motosiklet alırken kilometre saate bakmayın, adınızı bile yazarlar demişti Toplumun ahlakı beni deli edecek harbiden
  • Otomobil piyasası böyle maalesef, suçu tamamen galericilere yüklemek ise en büyük yanlış, önce bunu düzeltelim, Üstün Dökmen'in de dediği gibi herkes hortumculara kızıyor, peki aramızda pipetçi olmayan kaç kişi var, yani hortumcular avuç avuç götürürken sen eline fırsat geçtiğinde ne kadarını götürüyorsun, gücünün yettiği kadarını mı ?

Otomobil piyasasında yapılan en büyük yanlış ilk olarak km, ikinci olarak boya sormaktır, bu yanlışı herkes yapar,galericiler, al-satçılar bu sorulara bayılır, büyük bir zevk ile cevaplar, halbuki arabanın trigeri değişti mi, baskı balata ne durumda, katalitik konvektör sağlam mı, ön takımlar ( Z rot, motor takozu vs ) yapıldı mı, aracını yaptırırken yan sanayi mi kullandın, orjinal mi kullandın, arabanın şanzımanında çalışmayan, değişen, çıkma takılan bir yer var mı gibi soruların çoğunu sorarsın, aracı almaya karar verirsen önce boyayı, sonra km yi sorarsın, duruma göre alıp almama kararını verirsin.

Örneğin adamın aracı temiz, bakımlı, saat gibi çalışıyor, herşeyi belgeleri ile var, aracın yaşı 15, ama km 250.000, diğer araçta 15 yaşında, km de 120.000, 130.000 diyelim, araç hakkında hiçbir bilgi belge yok boya ve km den başka, alıcı ne yapıyor, km'si düşük olan araca yöneliyor, halbuki bu aldığı aracın km'si düşürülmüş, ama alıcı ille de onu alacak, gösterge saatinde km'yi düşük görünce mazoşist bir zevk alıyor, kendinden geçiyor, sonra bu km'si düşük araca binen arkadaş, km'sinin düşürüldüğünü öğrendiği arkadaşa sosyal medyada akıl veriyor mahkemeye ver diye, lan dümbelek, önce sen kendi aracını iyice bir araştır.

Bundan başka yakıt konusunda kendini kandırmayı seven bir toplumuz,aracın kaç yakıyor, 25 kuruş, hım, 1 ay geçiyor, tekrar soruyorsun aynı vatandaşa, aracın kaç yakıyor, 25 kuruş, nasıl oluyorsa artık, yakıta 1,5- 2 TL zam geliyor, ama adamın aracı 25 kuruş yakıyor, bir türlü 26 kuruş olmuyor.

Şimdi böyle kendini kandırmayı seven, sahtekarlığa prim tutan bir toplumda galerici de km'yi düşürür, boyalı aracı da boyasız diye yutturur, kimse kusura bakmasın, halk hakettiği gibi yönetilir, toplumun geneli dürüst olursa yöneticiler de dürüst olur, siz sahtekar olursanız yöneticileriniz de sahtekar olur, bu iş bu kadar basit. Kimse galericilere kızmasın, önce kendine kızsın, dürüst satıcıyı sahtekar olmaya zorlayan bir sistem var, bu arkadaşımız da bunun mağduru sadece, ancak hatayı yanlış yerde arıyor, galericilerden değil halktan başlayacak, galericilerin böyle olmasının nedeni biziz, bizleriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 5 Haziran 2019; 11:31:44 >

• malesefki hile, hurda olamdan memlekette işler dönmüyor.

Vakti zamanında, peynir ustasıyken bizim 8 liraya mal edip 9' a sattığımız peyniri pazarda 8 liraya satanlar vardı. bu adam kâr etmiyor mu? elbette ediyor. Fakat peynirin içinde yok yok.

velhasıl kelam, tüketicinin bilinçli olması gerekir. 50-60 liralık araçları alıyorsanız 1 expertize bağlı kalmak anlamsız.

Allah kimseyi kötülerle karşılaştırmasın. zira para zor kazanılıyor.

• 5-6 yıldan önce araba değiştirmem. Alırken de satarken de bizzat tanıdığımdan alır satarım. 2-3 bin liranın hesabını yapmam (son sattığım arabanın piyasası 24 bindi, arkadaşıma 20ye sattım).

Galericiden ne alır ne satarım, kapısına bakmam bile. Her tanıdığıma da aynen bunları söylerim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Galeriden araba mı alınır?
  • Drxl kullanıcısına yanıt
    keşke kimse almasa da herkes rahatlasa
  • Bir malı satarken değil,alırken kazanırsın.Ben KKTC'de öğrenciyim aynı zamanda al sat yapıyorum.Kimseyi dolandırmadan,yalan söylemeden gayette para kazanabiliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: 0tt0m@n

Ikinci el otomobil piyasasinda gordugum sahtekarligi, yalani dolani inanin hicbir sektorde gormedim. Konuyu acan arkadasin anlattigi expertiz sahtekarligi basima geldi ama erken uyandim. Allah belanizi versin deyip geri dondum.
    arkadasımın basınada geldi bu sekilde, araba c kasa mercedes yer pendikte oldugu için adamın dediği ekspere gidiyor araba temız alıp geliyor
    sonra satmak istediğinde alıcı arkadas baska ekspere götürdüğü için ön kaput değişmiş çıkıyor, daha sonra tabi eksper hatasını kabul etti
    ilk satan sahısta geri aldı aracını baya bi kavga dövüş oldu tabi, yani demek istediğim arabayı satan kişi onun dediği eksper yerine baska eksperi teklif edin zaten orası burası oynamaya baslarsa anlayınkı vardır bir dümen, ben asla satıcının dediği yere götürmezdim aracı

• Galerici babam olsa işim olmaz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sözde hepimiz müslümanız fakat her işte öyle ki biribirini düdüklemeye çalışıyorlar. Bulduğu yerde denk getirip uydurmaya çalışıyorlar, ne yazık ki para için anasını satacak adamlarla dolu bir ülkede yaşıyoruz.

• Konu pek şaşırtmadı.

Benim bulunduğum Gebze'de galericilik genelde teficilik ve diğer benzeri yasal olmayan şeyler için perde olarak kullanılıyor. Sizin ki daha farklı bir durum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.