|
Bildirim
|
Konuya bir sürü kişi bakmış ne fikir bildiren ne de olumlu ya da olumsuz görüş bildiren var. Bu söylediklerim konusunda kimsenin fikri yok mu? Yaşadıkları olumsuzluklar yok mu? Çözüm önerisi olan yok mu? Halk kendini kandıranlara, sömürenlere karşı tepkisiz kalırsa kandırılmaya, sömürülmeye devam eder.
|
Bunları neden yazdım ? Mesajınızda demişsiniz ki " aracın sorunlu yerlerini farkedilmeyecek şekilde sanayi de yaptırıp tertemiz diye satacaksınız" diye niyet okuması yaptığınız için yazdım. Bizim bir çok galeriden avantajlı taraflarımız var. Bu avantajlara rağmen ben kazanamıyorsam dürüst şekilde kimse kazanamaz. Bunları bilmeden nasıl galericilik yapmaya kalkıyor ve nasıl kazanmayı düşünüyorsunuz demişsiniz. Bu sorunun da cevabı aynı. Ben toptan bir seferde 4-5 araba alabilirim. Nakit ödeme yapabilirim. Aracın hem mekanik hem de temizlik vb. problemlerini kendim halledebilirim. Bir motoru siz 10 bin TL ye yaptıracaksanız ben bunu 5-6 bin TL ye mal edebilirim...Görüyorsunuz her meslek erbabının dürüst yaptığı bir iş olsa ( ya da toplum ahlaksızsa devlet güçlerinin zorlaması ile) benim kazanmamam imkansız...Benim burada dillendirmek istediğim bu işi dürüst yapan kazanamıyor. Bu ülkemiz için ne kadar kötü bir durum düşünebiliyor musunuz? Ayrıca tüketiciler için de öyle. Bu eminim bir çok sektörde böyledir ama yazılanlara bakınca sanki kanıksanmış bir durum gibi görüyorum bu da beni üzüyor. |
Ben bu işin içinde değilim ama tanıdıklar var, konuştuklarım var, okuduklarım var ve ne yazık ki böyle.
Çok şey yazılabilir işin dini boyutu, siyası boyutu, ahlak boyutu vs vs kısaca herkesin etik değerleri başkadır. Galericilik benimkine uygun değil ne yazık ki. Siz de vicdanlı biri olarak kaldıramamışsınız. Her galerici aynı mıdır ? Sanmam her işte iyiler kötüler var ama piyasa bu kadar durgunken iyi olan kazanamıyor. |
galericiden hiç almadım. internetteki sitelerden alırken direk diğer sekmedeki (direk araç sahibinden satılan) araçlara bakıyorum.
ama galericiler de artık araç sahibi gibi davranıyor, araç sahibiymiş gibi ilan koyuyor internete. |
Sonuç : bilgiliden fazla cahil, dürüst adamdan fazla şerefsiz var.
|
Yapılır yapılmasına da bu şekilde ihaleler ile olmaz. Ama çok birşey yine de kazanamazsın.Nakit paran olacak ucuz araç almaya çalışacaksın. Nakitin varsa alırsın. Ayrıca kesinlikle bir çevren olacak yoksa internetten sen bunu yapmaya çalışacaksın. Bu işin olayı aracı ucuza almak,başka yolu yok. O bahsettiğin ihalelerden ucuza araç almak zor. O iş yaş kısacası.
Asıl sorun sadece galericiler değil ülke de hem bir ahlaksız almış gidiyor hem de vergi sistemimiz saçma sapan olduğu için dürüst iş yapmakta zorlanıyorsun.Piyasa senin düzgün iş yapmanı engelliyor çünkü. Örneğin,arabayı aldın satmadan önce komple bakıma soktun diyelin bu işi 500 TL'ye de yaparsın 1000 TL'ye de hatta ağır bakımları da yaparsın 2500 TL olur. Ama bunun piyasa da hiçbir anlamı yok. İşini kaliteli yapan kişiye çok az insanımız saygı gösteriyor. Devlet ve vergi konusunu ise herkes biliyor. Faturalı iş yapsan bir dert yapmasan başka dert. |
Akıl var mantık var şimdi galerici kira öduyor, stopaj ödüyor, vergi oduyor. Bir aracı kazalı alır yaptırır 2 ay geçer 2 ayda satması sürse ekmek yemek için bir arabadan en az 10-20 bin tl kar elde etmesi gerekir. Çok büyükse 10 aracı varsa ki o parayı araca bağlasan birinde bozuk araca denk gelsen karın yine uçar gider. Dolayısıyla Türkiyede araba tamir fiyatları ve parça fiyatları da belli olduğu için dürüst bir şekilde bu işi yapmak imkansız gibi birşey. Kar elde etmek için malesef durum böyle iki kere iki dört
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 2 Haziran 2019; 12:2:24 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 2 Haziran 2019; 13:49:13 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|