Şimdi Ara

duşakabin fayans arasından su sızdırıyor yardım::::?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
27.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • duşakabin , fayans arasından su sızdırıyordu bende silikon çekmiştim bir süre kesildi ve yine kaçırmaya başladı ve silikonlar kararma ve mayalanmaya başlası bende söktüm

bir baktımki fayas arasındaki duşakabin teknesi arası çok geniş açıklık var sorum bu bu açıklıgı nasıl kapatabilirim silikon demeyin silikon kullanmıyacagım arası çok geniş araya parça koymam gerekecek ama ne koyacagımı bulamadım bu konuda yardım edermisiniz

arkadaşım np 1 önerdi bunu aldım sizce nasıl işimi görürmü

birde silikon izleri çıkmadı çıkarmak için yöntem varmıdır

teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Duşakabin Fayans Arasından Su Sızdırıyor: Nedenleri ve Çözümleri

Duşakabinin fayans arasından su sızması yaygın bir sorundur ve çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Bu sorunu çözmek için öncelikle nedenini belirlemeniz önemlidir.

Nedenleri:

• Teknesiz Duşakabinlerde Eksik veya Hasarlı Silikon Contası: Teknesiz duşakabinlerde fayanslar arasındaki boşlukları kapatmak için silikon conta kullanılır. Eksik veya hasarlı bir silikon conta, suyun fayans arasından sızmasına neden olabilir.
    • Tekneli Duşakabinlerde Hasarlı Duş Teknesi: Tekneli duşakabinlerde suyun toplanmasını sağlayan bir duş teknesi bulunur. Hasarlı bir duş teknesi, çatlaklar veya gevşek contalar nedeniyle su sızdırabilir.
    • Yanlış Takılmış Fayanslar: Fayanslar düzgün bir şekilde takılmazsa, suyun fayanslar arasından sızmasına izin verebilecek boşluklar oluşabilir.
    • Eski veya Hasarlı Harç: Fayanslar arasındaki harç zamanla aşınabilir ve su geçirmezliğini kaybedebilir. Bu da suyun sızmasına neden olabilir.

Çözümleri:

Teknesiz Duşakabinler:

• Hasarlı veya eksik silikon contasını çıkarın ve yenisiyle değiştirin.
    • Fayans arasını su geçirmez bir silikon dolgu maddesi ile doldurun.

Tekneli Duşakabinler:

• Duş teknesindeki çatlakları veya gevşek contaları onarın.
    • Duş teknesinin çevresindeki harcı yenileyin.

Ortak Çözümler:

• Fayanslar arasındaki harcı su geçirmez bir harçla yenileyin.
    • Duşakabin kapılarının ve duvarların arasındaki boşlukları kapatmak için kauçuk contalar kullanın.
    • Duşakabin altına su sızıntısını tespit etmek için bir su sensörü yerleştirin.

Su sızıntısı devam ediyorsa, profesyonel bir tesisatçıdan yardım almanız önerilir. Su sızıntısı giderilmezse, fayanslarda küf ve küf oluşumuna yol açabilir.

Fayans Üstü Duşakabin Yorumları

Fayans üstü duşakabinler, fayansların üzerine monte edilen duşakabinlerdir. Bu duşakabinler, su sızıntısı sorunlarına daha az yatkındır ancak yine de uygun şekilde kurulmaları önemlidir. Fayans üstü duşakabin yorumlarını okuyarak diğer kullanıcıların deneyimlerinden faydalanabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Alubond diye birmalzeme var yada dusakabin satanlardada plastik kompozit gibi bir malzeme var dus teknesiyle aynı renkte ondan o boşluğun ölçüsüne göre kestirip takacaksin yada gene dusakabin icin contali üçgen seklinde supurgelik gibi plastikten bisey var onu alıp takacaksin silikondan kalan kötü görüntüyü kapatır kapanmayan yerlere tiner gibi seylerle çıkması lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler izalasyon strafor köpük koydum boşluga sonrada np 1 sıktım çok sert mazemeymiş tabanca ile zor sıkıldı kaç günde kurur acaba şimdilik oldu gibi
  • Kalın sıktıysanız biraz zaman alır dışı hemen kurur içi 1 haftayı bulur ince ise bir iki gunde kurur o malzemeyi rahat sıkmak için ısıtıpta sıkmaniz lazım o zaman çok rahat çıkıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Cambalkoncu

Kalın sıktıysanız biraz zaman alır dışı hemen kurur içi 1 haftayı bulur ince ise bir iki gunde kurur o malzemeyi rahat sıkmak için ısıtıpta sıkmaniz lazım o zaman çok rahat çıkıyor

teşekkürler verdiginiz bilgiler için

keşke resimde çekseydim koyardım daha iyi olurdu
  • Fayansların arasından su sızıyor. Su kaçakları için çözüm.

Hırdavatçıdan ahşap yapıştırıcı ağaç tutkalı alın rengi beyazdır.

İnşaat malzemesi satanlardan Alçı alın.

Bu iki malzemeyi doğru orantıda karıştırıp macun yapın.

Bu macunu fayans aralarına ve duvar köşelerine eldivenle sürün. 4 gün boyunca kurumasını bekleyin. BU ÇÖZÜM kesindir.

• Alubond malzemesi işinize yarayacaktır. Aşağıdaki bağlantıdan detaylı bilgi alabilirsiniz:
    www.metropoltesisat.com
    SU KAÇAĞI TESPİTİ |Su Kaçağı Bulma ve Fiyatlar
    https://www.metropoltesisat.com
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.