Şimdi Ara

Düşük bütçe ilk makine önerirmisiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle sıfırdan başlamak istiyorum. Bütçem düşük. 400 600 arası makinelere bakıyorum bazları arasında kaldım sizlerden yorum istiyorum.

Canon 450,500 zorlarsam 550
    Nikon D80,D3100
    Sony A580( Çok güzel ve özellikli bir makine birinden alabilirim biraz daha fazla) Ama lensleri pahalı diyorlar.
    Pentax Fujifilm vs vs. .

Sizce hangi makineyi almalıyım ? 450d canonu çok hesaplı bulabiliyorum 350tl civarında. . Hangi makineye yönlenmeliyim ? Tavsiyeleriniz nelerdir ?

• Eos-m / Nx-Mini
  • 30d veya 40d daha iyi olur.

Lebsiyle bulmanız pek mumkun değil ucuz kaliteli manuel lens alırsınız kullanırsınız.

22mm lensiyle birlikte eos m bulma şansınız varsa onerebilirim.

Ama 40d yada 30d alıp birde manuel focus lens alırsanız fotoğrafçılığınız gerçekten çok gelişir.

Eski makineler olduğu için jpeg çıktıları pek guzel gorunmez dolayısıyla bol bol raw çekip fotoğraf işlemetekniklerini oğreneceksiniz.

Lens manuel olduğu için otomatik modda kullanamayacaksınız manuel moda zorlada olsa alışacaksınız.

Focusu makinaya bırakmayacaksınız diyaframı kendiniz ayarlayacaksınız buda kadraj becerinizi zoraki geliltirecek.

Bu arada 40d yani iki rakamlı canonlar ile 3 rakamlılar arasında govde kalitesi olarak gerçekten çok fark var. Ben 10d ile başladım 650dler bana oyuncak gibi geliyor.(abartmıyorum)

D80de 550d gibi cabonlarla benzer govde yapısına sahiptir 450dye tercih edilir 50mm lensiyle birlikte ucuza bulursanız değerlendirilir fakat sadece body olarak alırsanız zararlı çıkarsınız..

Pentaxın bazı eski makinaları ccd sensor kullandığı için çok iyi imaj kalitesine sahiptir efsaneleşmiştir.

Temiz k10d olmadı k100d çok mantıklıdır.

Sonyde nex f3 gibi aynasızlara bakılır. Eski dslr govdelerine lens bulamazsınız masraflı olur.

Yine ucuza m4\3 temiz aynasızlar bulqbilirsiniz lens bulma imkanınız yuksektir başka bir bilgim kullanmışlığım yok o konuda pek birşey diyemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Ashes:: -- 23 Kasım 2016; 20:50:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Canon eos m, sony nex 5r, nex 3n, samsung nx 300, nx3000, nx2000

Bu modellerden hangisini ucuza bulursanız alabilirsiniz
  • Canon 450D( 28.000 Shutter ) 18+55 ve 75-300 Lens battery grip çantasıyla beraber 550tl ye buldum shutter düşük olsa düşünecektim aslında ama siz ne diyorsunuz almak mı almamak mı ? 40D makineler biraz daha pahalı
  • 40d 8000 SHUTTERDE BULDUM KAÇ PARA VERMELİYİM
  • Hocam selamlar. Konu biraz eski lakin kamera almadıysanız konu ile ilgili yardımcı olabilirim.
  • yok henüz almadım
  • Olympus xz1 gibi compact makinalara da bakmanızı tavsiye ederim.
    fuji x10, x20, Olypus Xz2, bütçenize uygun gibi duruyor.
    illa büyük sensörlü makina derseniz arkadaşların dediği gibi eos m mümkünse 22mm li
    tavsiye ederim
  • Dostum bende aynı bütçe civarında arıyorum takipdeyim konunu
  • Öncelik olarak o bütçeye bahsettiğiniz makinelerden daha güncel olan Olympus pen serisi kameralara bakabilirsiniz. Değiştirilebilir lensli olması sizin için ekstra bir avantaj olacaktır. Giriş seviyesi için çok uygun ürünlerdir. Fiyat performans dengesi günümüzde en yüksek olan ürünler diyebilirim. Ep3 + 14-42 kit lensini denemelisin. Bence o bütçelere alınabilecek en doğru cihazdır.
  • 850 Tl ye Canon Eos 650D aldım kit lensiyle teşekkürler
  • düşük bütçe analog fotoğraf makinası önerir misiniz vintage model 1950-1970lerden.
    bildiğiniz önerebilceğiniz model var mı linki ile birlikte fiyat aralığım maksimum 250
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Shawshank

850 Tl ye Canon Eos 650D aldım kit lensiyle teşekkürler

Hayırlı olsun iyi fiyat.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.