Şimdi Ara

DÜşük Bütçeye Makine Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben bir voleybol sitesi adına yazı yazıyorum ve akredite olup maçlara gidiyorum. Çok profesyonel olmasa da artık bir makine sahibi olmam gerektiğini anladım. Çok detaylı birşey istemiyorum maç sırasında fotoğraflar çekeceğim.

Bütçem çok düşük . Bana en uygun nasıl bir cihaz , hangi cihazı önerirsiniz ?

2.el tavsiye edilir mi?

• bütçeniz ne kadar tam olarak ?
  • Tam olarak bütçeniz nedir bilmiyorum fakat 2. el almanız yararınıza olacaktır.

Mesela canonda 1100D veyahut 600D + 55-250 IS alınabilir.
    Sony tarafında A37+ Sigma veya Tamron 70-300 alınabilir. Olimpiyat stadı ayarında olmadıkça Voleybol gayetten çekilebilir. Hentbol denedim sonuçlar başarılı bir göz atın derim
  • Bence sizin için en uygunu hızlı AF yapan AF noktası çok olan bir makine lazım. ki aksiyon sahnelerini smaca kalkıp topa vuruş anını yakalama adına Sony a6000 al derim.
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    iyi diyorsunuz doğru diyorsunuzda, arkadaş düşük bütçe demiş. A6000 e kalkışırsa 2500-2600 civarını bulur fiyat 55-210 OSS ile birlikte.
  • spor haberciliği yapıp bu işten para kazanıyorsa alınır,ama boş hobi olsun diye spor haberciliği yapıyorsa o zaman en düşük ücretli dlsr, hatta kompak bile yeterli.
  • AF hızı ve iso performansı en baştaki özellikler olmalı. Gövdede titreşim engelleme yok ise lensinizde de titreşim özelliği bulundurmanız iyi olacaktır. Sensör boyutu %10 daha büyük Nikon, Sony, Pentax ürünlerine bakmanızı öneririm. Sony A6000 baya güzel bir cihaz. İlk başta onu incelerseniz daha iyi olur. 11 fps ve gövdede titreşim engeleme gibi avantajlarılarının yanında aynasız olduğu için shutterın kapanıp açılması sırasında titreşim de aşağı çekilmiş olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rocker_tr -- 3 Şubat 2015; 21:44:22 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • rocker_tr R kullanıcısına yanıt
    dediklerinize katılıyorum,ama sony a6000 de maalesef titreşim engelleme göndeden değil,lensten yapmışlar. gövdeden olsaydı tadından yenmezdi,çünkü eski sony a mount lensleri de rahatça kullanırdık,şimdi a mount lenslerinde titreşim engelleme yok.
    a6000 de gövdede titreşim engelleme yok hocam
  • Snapsottan karşılaştırmalarına bakmıştım fotoğrafının altında gövdede var zannettim ama lensten destekleniyormuş. Canon gövdede af motoru yok ama tüm lenslerinde af motoru var. Aynı şekilde sony'in tüm lenslerinde sabitleme mi var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rocker_tr -- 4 Şubat 2015; 0:26:57 >
  • arkadaslar tahmini max 1000 tl civarima cikabilirim. Spor muhabirligi olayi suam icin sadece hobi, kendimi gelistirmek amacli.

fujifilm hs28 modeli isimi gorur mu sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pasorcaprazi

arkadaslar tahmini max 1000 tl civarima cikabilirim. Spor muhabirligi olayi suam icin sadece hobi, kendimi gelistirmek amacli.

fujifilm hs28 modeli isimi gorur mu sizce?
    ...bence çözüm olmaz. Çünki muhakkak iso yükseltmek de gerekecektir ki o anda bu seri sizi pişman eder.

http://forum.donanimhaber.com/m_58018820/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 4 Şubat 2015; 2:05:03 >
  • HS serisi pişmanlıktır , almam yakınıma dostuma da aldırtmam . siz de almayın
  •  DÜşük Bütçeye Makine Tavsiyesi

sıfır D3100 bakabilirsin ikinci el D3200 veya D5100 alınabilir. D3100'e göre düşük ışıkta noise vermeleri 1100 lerde de başlıyor.
  • Hobi olarak yapacaksanız 650D + 55-200 lens düşünülebilir

Sony nin A mount lenslerinin hiç birinde sabitleme yok, çünkü bu gövdede mevcut.

E mount yani aynasızlarda ise Lenslerin Çoğu OSS. A mount takarsanız adaptörle sabitleme yapamıyoruz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vendetta0

Sony nin A mount lenslerinin hiç birinde sabitleme yok, çünkü bu gövdede mevcut.

E mount yani aynasızlarda ise Lenslerin Çoğu OSS. A mount takarsanız adaptörle sabitleme yapamıyoruz.

Sony ve Pentax cephesinde biraz cahilimdir. Genel olarak bir şeylerini bilirim ama detaylarını bilmem. Bana göre biraz maliyetli ve biraz da kısır bir pazar kalıyor. Bunun altındaki neden de Avrupa ülkelerine göre Türkiye de gelecek kaygısı var. O yüzden de aldığın ürünü ikinci el sattım mı kaça satarım düşüncesi var. Pentax ve Sony cephesinde de çok güzel makineler var. Titreşim engelleme gövde de olması bile ayrı bir avantaj yaratıyor. Canon ve Nikon amiral gemilerine tutupta sony den sensör alıp takıyor. Nikon 36 mp de sonyden sensör aldığını itiraf etti. Canon 50.6mp sinde sony den sensör alacak. Sony'nin 5 eksenli titreşim engelleme sayesinde 5 stop avantaj sağlayan yeni teknoloji. Özellikle Sony ürün alımlarına rağbet artıkça ikinci el pazarının da oluşmasıyla sektöre daha bir zenginlik geleceğini düşünüyorum. Türkiye de bu ne kadar zaman sonra olur orasını kestirmek güç. Maddi güç yetmediği için pek ilgilenme gereği şu anda duymuyorum. Ama belli bir oranda izlemeye devam ediyorum.

Pentax da bende cahilim. Yavaş yavaş öğreniyorum. Dediklerinize katılıyorum. Makineyi alan nasıl kullanırım değilde nasıl satarım diye düşünüyor. Ama ben Sony nin yakında Türkiyede büyüyeceğine inanıyorum. Aksesuarlarada faha fazla destek verirlerse süper olacak. Yine de kişinin ihtiyaçlarını hangisi karşılıyorsa onu almalı bana Sony yetiyordu Sony aldım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pasorcaprazi

http://www.yalcinlar.com.tr/U8406,19,canon-eos-1100d-18-55mm-dc-75-300mm-iii-lens-kit-slr-fotograf-makineleri-canon.htm arkadaşlar bu nasıldır ?

http://m.akakce.com/p/?540428
    Daha ucuza bulunabilir:)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.