Şimdi Ara

Düşük çözünürlük sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar laptopta bilgisayarın maximum çözünürlüğü olan 1366x768 den daha düşük çözünürlükleri kullandığımda ekranı küçültüp kalan kısımları karartıyor. Normalde problem yok, fakat bir oyuna girdiğimde çözünürlüğü indirmek istiyorum (oyunları daha rahat oynamak için) ekran küçülüyor. CCC ile mi uğraşmadım driverlar mı silip yüklemedim forum forum dolaşıp da sinir mi olmadım. Ne yaptıysam olmadı bir bilene anlayana ihtiyacım var yardımcı oluverin lütfen.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• ekran çözünürlülüğü bölümündeki çözünürlükleremi ayarlıyorsunuz 1280x720 ve 1024x768 buçözünürlülüklerde çalışır diğerleri 4:3 ekran modu olduğu için kenardan kırpabilir normal oyunlarda da oluyor bu sıkça 1366x768 de ara çözünürlülük olarak bunları bi deneyin aynı sıkıntı oluyormu
  • Diğer ekran çözünürlüklerini ayarladığım zaman masaüstündeyken de kenarlardan kırpıyo.Yani diğerlerinde de tam ekran yapmıyo aslında sorunun temeli de bu.
  • işletim sistemiz ne acaba?
    kenarların kırpılması normal aslında ama dizüstü bilgisayarınızın ekranı wide screen mi?
  • işletim sistemim windows 7. bilgisayarı ilk aldıgım orijinal halinde bu tip problemler olmuyodu. Format atıldıktan sonra bu sorun çıktı. ekranım da widescreen evet.
  • oyunları rahat oynamak için masaüstü çözünürlüğünü değil, oyunun video ayarlarındaki çözünürlüğünü düşürmelisiniz veya detaylarını
  • control center açın ve gpu ölçeklemeyi etkinleştir seçeneğini iptal edin
  • 4:3

16:9

Ayarından kaynaklıdır o.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.