Şimdi Ara

Düşük FPS Sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Aşağıdaki sistemi kullanıyorum. Ekran kartımı yeni değiştirdim ancak Metro Exodus oynarken 30-50 fps den yukarı çıkmıyor. BF5 te 60 fps alıyorum max. Driverları DDU ile kaldırıp güncellememe rağmen değişen bir şey olmadı.Bu normal bir şey midir? Değilse neden olabilir yardımcı olabilirseniz çok sevirim.

Teşekkür ederim.

Intel I7 4770K 3.5 Ghz
    MSI Z97-GD65 GAMING
    GSKILL 2x8 16 GB Trident X DDR3 2400 Mhz CL10
    Sapphire RX570 4GB 256Bit
    Corsair 120GB Force 3 GT SSD
    Corsair 750w 80 PSU

• psu bağlantılarını ve arızalıo lup olmadığına bakıp sorun yoksa işelmci normal fanlı ise kule tipi düzgün fana geçmeyi deneyebilirsin.4770k termal özürlü işlemcidir..
  • hocam psu nun çalışmadığını nasıl anlayacağım? ekran kartı çalışıyor fanların çalışmasında vs herhangi bir sorun yok. işlemci de %30-%40 larda çalışıyor yine de cpu dan olabilir mi diyorsun? öyleyse de termal macunla çözebilir miyim sorunu?
  • Arkadaşlar destek olabilecek kimse yok mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sething

psu bağlantılarını ve arızalıo lup olmadığına bakıp sorun yoksa işelmci normal fanlı ise kule tipi düzgün fana geçmeyi deneyebilirsin.4770k termal özürlü işlemcidir..
    hocam psu nun çalışmadığını nasıl anlayacağım? ekran kartı çalışıyor fanların çalışmasında vs herhangi bir sorun yok. işlemci de %30-%40 larda çalışıyor yine de cpu dan olabilir mi diyorsun? öyleyse de termal macunla çözebilir miyim sorunu?
  • oyunun kurulu olduğu yer ssd mi yoksa harddisk mi. ve islemci isisi nedir oyunlarda. baska hangi oyunlarda denedin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kanaat34

oyunun kurulu olduğu yer ssd mi yoksa harddisk mi. ve islemci isisi nedir oyunlarda. baska hangi oyunlarda denedin.
    Metro Exodus ssd de kurulu işlemci ısısı 70-75 arası ortalama 72 nin altına düşmüyor. şu an devam ettiğim bölümde 15- 20 fps ye kadar düştü. BF5 te denedim bir de ondaki işlemci ısısına bakmadım ama 60fps yi geçmedi onda da. çok can sıkıcı bir durum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fps düşmesi ve ping sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • DarKMooN_Scott D kullanıcısına yanıt
    arkadaşın dedigi gibi termal macun değişimi yapabilirsin. en son ne zaman yaptın. ya da ne zamandir değişmedi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarKMooN_Scott

Metro Exodus ssd de kurulu işlemci ısısı 70-75 arası ortalama 72 nin altına düşmüyor. şu an devam ettiğim bölümde 15- 20 fps ye kadar düştü. BF5 te denedim bir de ondaki işlemci ısısına bakmadım ama 60fps yi geçmedi onda da. çok can sıkıcı bir durum.

Alıntıları Göster
    İçinde bulunduğumuz bu yaz döneminde her ne kadar o sıcaklıklar normal gibi gözüksede, siz termal macunu bir yenileyin önce. Bir de kullandığınız CPU soğutucusunu yazar mısınız ? Kasa içi havalandırmanız ne durumda ? Bunun FPS ile ilgisi yok ama siz önce sıcaklık durumunu bir elden geçirin. O işlemciyi 60 civarında tutabilirseniz tekrar durumu gözden geçirebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kanaat34

arkadaşın dedigi gibi termal macun değişimi yapabilirsin. en son ne zaman yaptın. ya da ne zamandir değişmedi
    termal macun aldım değiştiricem en kısa zamanda. Stok olarak duruyor hiç değişmedi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-53F6806FD

İçinde bulunduğumuz bu yaz döneminde her ne kadar o sıcaklıklar normal gibi gözüksede, siz termal macunu bir yenileyin önce. Bir de kullandığınız CPU soğutucusunu yazar mısınız ? Kasa içi havalandırmanız ne durumda ? Bunun FPS ile ilgisi yok ama siz önce sıcaklık durumunu bir elden geçirin. O işlemciyi 60 civarında tutabilirseniz tekrar durumu gözden geçirebilirsiniz.

Alıntıları Göster
    CPU soğutucu olarak stok soğutucu var. kasa içi havalandırma fena değil kasanın yanında büyük fan var ancak egsoz fan arızalandı kasa arkasındaki sıcaklık problemim varsa bu sebeptendir diye düşünüyorum.

• Vsync off mu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheNewAtilla

Vsync off mu
    Vsync Full ayardaydı off yaptım çok az yükseldi fps. Teşekkürler de olması gereken bu mu yoksa başka bir sorun mu var onu merak ediyorum oyun başka gerçi ama i5 işlemci aynı ekran kartıyla 100 fps nin üstünde alanlar var.
  • DarKMooN_Scott D kullanıcısına yanıt
    eksoz fan

işlemci sogutucu

• Virtual Super Resolution ayarını açıksa kapatıp denermisin , radeon kontrol panelinde, ekran sekmesinde olması lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.