Şimdi Ara

Düşük Gpu Kullanımı Sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
5.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    MSI live update den AMD Chipset Drivers gelmişti ancak kuracağım zaman üzerinden radeon yazdığından korkup yüklemedim.Aynı zamanda şimdi tekrar bakıyorum live updateden AMD Chipset drivers çıkmıyor indirilip kurulmuş gösteriyor.BIOS Güncellemesi de geldi diyor fakat kurmalımıyım ve chipseti başka yerden bulup indireyim mi ?

Garantiye yolladım geldi düzelmedi.
  • WARTIME kullanıcısına yanıt
    MSI live update den AMD Chipset Drivers gelmişti ancak kuracağım zaman üzerinden radeon yazdığından korkup yüklemedim.Aynı zamanda şimdi tekrar bakıyorum live updateden AMD Chipset drivers çıkmıyor indirilip kurulmuş gösteriyor.BIOS Güncellemesi de geldi diyor fakat kurmalımıyım ve chipseti başka yerdem bulup indireyim mi ?

Bilgisayar garantiye gitti geldi düzelmedi.
  • Oyunun yazılımından dolayı olan bir sorun olabilir bence.
  • Yekase2084 kullanıcısına yanıt
    Tüm oyunların mı ?
  • Arkadaşlar up lütfen sorun çözülebilmiş değil önerilere açığım BIOS güncellemesi var bir de AMD Chipset drivers güncellemesini kurmadım.Bunları internet üzerinden yapayım mı veya başka öneriniz var mı ?
  • Güç kaynağı nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gobl1n kullanıcısına yanıt
    Everest Rampage 88 600 watt kasanın içinde yer alıyor.
  • Açıkçası aynı sorun bende de var. Bir çok oyunda darboğaz yaşanıyor.Normalde GPU kullanımı %60 %70 civarı CPU ise %50 %60 arası seyrediyor. Ama bazen GPU kullanımı %20 lerin bile altına düşüyor CPU %70 %80 lere çıkıyor ve ölümcül fps drop yiyorum. Çok uğraştım ama çözümü bulamadım.

AMD FX 8150 4.2 Ghz
    Sapphire HD 7870XT
  • FaNCee kullanıcısına yanıt
    O PSU suçlu olabilir. Mümkünse başka bir PSU denemek lazım.

Ben de bundan şüphelendim garantiye götürdüm.Ancak bozuk değil dediler ve geri gönderdiler.
  • SPHAR3X kullanıcısına yanıt
    Benimki testlerde sağlam çıkıyor.Furmark test yap CPU Kullanımı GPU dan az ve GPU da %99 ise darboğaz yoktur ancak gerçek sorunu ben de bulamadım.
  • SPHAR3X kullanıcısına yanıt
    Furmark dediğim herhangi bir stres testi yani.
  • Biraz evvel Ryzen kullanıcısı bir arkadaş başka bir konuda RAM hızlarını düşürerek sorunun üstesinden geldiğini yazmıçtı. Dener misiniz?

Benim Ramlerimin normali G SKILL 2X8 GB 3200 Mhz idi.Ancak bilgisayarda 2133 Mhz de çalışıyordu.Ben de BIOS tan onu 3200 Mhz ye çektim ama sorun hep vardı ve hala devam ediyor.
    Düşürmek derken nasıl yani neye düşüreyim daha açıklayıcı ölabilir misiniz ?

Bir de PSU dan hala şüpheliyim PC yi açarken 1 saniyelik sanki traktör gibi ses çıkıyor.Tuşuna bastığımda çıkıyor ve sonra ses kayboluyor.Aşırı güçten veya güç yetmemesinden olabilir mi ?
    Aynen. 2133 mhz'ye düşürüp deneyin. Olmadı, trk RAM'le deneyin.

Traktör sesi kalitesiz fandan...

Görev yöneticisinde ram frekansı yanlış gösteriliyor. Cpu-z den bakın.

Şimdi deneyeceğim.trk RAM nedir ?
  • warchief46 W kullanıcısına yanıt
    Yok ben değiştirmeden önce 2133 tü orada sonra ben 3200 e aldım orada 3200 yazmaya başladı.Pek sanmıyorum yanlış gösterdiğini.Ama benim Ramim gerçekte 3200 zaten.
    "Tek" yazacaktım...

Şey ben XMP yi kapattım ama hala 3200 gösteriyor.Yanlış mı gösteriyor harbiden acaba.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.