Şimdi Ara

Düşük Gpu Kullanımı Sorunu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
5.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Tamam başka bir PSU denemeye çalışırım ama BIOS güncellemesiyle düzelme olasılığı kaçtır ?
  • FaNCee kullanıcısına yanıt
    Düşükte olsa onunla çözülme olasılığı var. Live update bios güncellemesinde pek sorun çıkarmaz. En kötü ihtimal anakartına bişi olursa garantiye gönderirsin orda yeniden biosu yüklerler.
  • Baktım şimdi Everest in kasaları felan herkes çöp diyor işte ben önemsiz diye araştırmadım bu parçayı kasa ve psu yu önemli olanları işlemci ve ekran kartı sanardım hep yüksek ihtimalle bundan kaynaklanıyor ama ne yapacağım bu psu anladığım kadarıyla tek bir yere takılmıyor yani uğraştırıyor değil mi ? Birinden ödünç alıp yapmak zor olmaz mı ?
    Birinden ödünç alıp internet kafede para karşılığı taktırabilirsin. Uğraşmazsın hem de.
  • Suppordle kullanıcısına yanıt
    Peki Everest PSU su sadece kalitesiz midir ? yoksa sisteme zarar verir mi ? PSU değiştirmeyi deneyeceğim.
    Everestin her şeyi kalitesizdir, klavyesini almıştım içinde saç teli kadar bakır kullandıkları için içinde kopunca klavye çöpe çıkmıştı.
  • Suppordle kullanıcısına yanıt
    Biliyorum ama sisteme zararı olur mu ?
  • laptop kullaniyorum bendede bu sorun var
  • Ben de laptop kullanıyorum aynı sorun bende de var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • PSU dan kaynaklanıyor bence benimkisi ama lap diye değiştirilmiyor işte pahalı.
  • PSU'nın arkasında yanında etiket gibi voltaj ve amper değerleri vardır bunun resmini koyarsanız net olur

12V kanalından 300 watt veya üstü veriyorsa ki o kadar dandik değildir PSU sorunsuz olmalı.

Örnek :

Düşük Gpu Kullanımı Sorunu

Komple sizin sistemin watt tüketimi 350-400 watt geçmez full yükte ama asıl önemli olan 12v kanalından kaç verdiği.
    outervision.com
    Power Supply Calculator - PSU Calculator | OuterVision
    https://outervision.com/power-supply-calculator

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sawgiray -- 1 Eylül 2018; 14:37:24 >

• amd fx 6300 vardı aynı sorunları yaşadım psu 750watt high powerdı yani 2 tane aynı sistemi besleyebilecek güçteydi ve dandik değil. psuda sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. sorunun çok farklı bişeyden kaynaklandığını düşünüyorum işlemci kullanımı %30-40 iken gpu kullanımı %70-80 cıvarında kaldığı çok oluyordu. görüntü ayarlarını kıstıkça cpu kullanımı ve fps düşüyordu. ya bir optimizasyon sorunu var yada bazı işlemcilerde fabrika çıkışlı bir problem var.
  • öncelikle ikisi de garantiye gitti geldi bir şey yok dendi.

ve Ryzenlar testte sağlam görünüyor.

Bu sorunun sıkıntısı mı bilmiyorum ama PSU ve kasa kesinlikle sıkıntılıymış.2 hafta daha dursa sistem patlayabilirdi.

EVEREST e güvenilmez.İade ye gönderdim.HDMI kablosu takıldığında güç kablosu takılı değilken fan çalıştı Resmen çalıştı güç yokken

içinde sanırım statik elektrik birikmiş arkadaşlar.

PSU yu savunan arkadaşlar tamam belki bu sorun ondan kaynaklanmıyor ama keşke yazdığıma baksaydınız.EVEREST diyorum yani

Kalitesiz in eşdeğeri taşıyormuş.Her yere bakın önermediğimizde başta geliyor falan yazıyorlar.Sistem geldiğinde BIOS güncellemesi ile Win 10 pro sanırım sorunu çözecektir.
  • tazmannia T kullanıcısına yanıt
    kusura bakma ama PSU nda anladığım kadarıyla +80 yok ve eğer kasaya da bağlıysa geçmiş olsun sıkıntın bence PSU dan.
  • gtx 1070 ve i7 6820hk ile gpu kullanimim surekli 60 civari ve fps 60 alti (total war rome 2 attila) altini cizerek soyluyorum fps 60 alti 30-40 arasi degisiyor gelipte 60 oyun 60fps ustundeyken calisma geregi duymaz demeyin
  • Bu amd'lerin genel sorunu. Taktığın mis gibi gpu'yu adam gibi doyurmuyor.

Testlerde tam performans göstermesinin sebebi yükstek kalite odaklı olduğu için gpu tam performansına yaklaşıyor.

Ama oyunlarda sen daha çok fps almak için grafik ayarlarını düşürdüğün için işlemcide pek zorlayıpta gpuyu doyurayım demiyor.

Tek yapman gereken grafik kalite ayarlarını birazcık yükseltmek. O zamanda istediğin fps'den bi %20 kadar daha düşük olacak ama stabil olacak.

Oyunlarda adam gibi performans istiyorsan elindeki makinayı çıkar bi iki nesil önceside olsa intel sistem kur.

Boşu boşuna psu'lara falan da para verip kendini yorma.

Grafik ayarını yükselt tam performans çalışsın. Eğer istediğin buysa.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.