Şimdi Ara

Düşük Gpu Kullanımı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
77
Cevap
0
Favori
5.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayarı 2 hafta önce topladım fakat GPU Kullanımı hiçbir zaman %90'larda sabit kalmadı. %60 %70 gibi değerler oluyor ve bu değişkenlik gösterdiği için takılmalar meydana geliyor bazen.

Ancak bu değer oyunlarda 60 FPS almaya yetmiyor. Ara sıra %90'lara çıktığında ise akıcı bir şekilde oyunları oynayabiliyorum. MSI Afterburnerın Kombustor ile denediğim zaman %99 sabit kalıyor ancak oyunlarda bunu yapamıyor. Manuel olarak arttırmanın bir yolu var mı?

PC Özellikleri:

İşlemci: AMD Ryzen 3 2200G 3.75 Ghz
    Ekran Kartı: MSI Gaming 1050 Ti
    RAM: 16 GB 3200Mhz

Dipnot: Bütün konuları okudum ancak bir çözüm bulamadım. Driverlar vb. güncel. CPU da GPU ile genellikle başbaşa gidiyor darboğaz olduğunu sanmıyorum.

• Hangi oyunu oynuyorsun?

Bazı oyunlar işlemciye yüklenir bazıları gpuya bazıları her ikisine de...Bazısı hiçbirine :D

League of legends: işlemci ve ekran kartı %40i bile geçmiyor...

Diablo 3: Griftte Tek işlemciye %99 yüklenior diğer işlemciler %0-5 arası oluyor. dogal olarak darboğaz yapıyor ve ekran kartı %80e bile varmıyor.fps ise 40-60larda geziyor bu durumda.

GW2: Çoklu işlemcileri destekliyor.Total işlemci kullanımı %70lerde olup ekran kartı %90-99 arası seyrediyor.fps bazı maplerde 60lara düşebiliyor.Bu maplerde ekran kartı yetersiz kalıyor :)

Poe: Çoklu işlemcileri destekliyor. Total işemci kullanımı %80i bulabiliyor. Ekran kartı kullanımı %80-99 arası seyrediyor. FPS 120-250 arası seyrediyor.

Sistemim: ryzen 1600,gtx 1060 6gb,16gb 3000mhz ram,asus b350 plus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N3v3N -- 29 Temmuz 2018; 2:21:4 >
  • Sıstemde hdd var mı ssd mı var?Hangı oyunları oynayıpta %99 gpu kullanımı gormuyorsun?

Insallah pubg,bf1,gta5 falan oynamıyorsundur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WARTIME -- 29 Temmuz 2018; 9:7:14 >
  • WARTIME kullanıcısına yanıt
    Oyunlardan kaynakladığını düşünmüyorum.Çünkü bir de Gamer Laptopum var ve onun her oyunda GPU %99 çalışıyor.

Tüm oyunlardan bahsediyorum:
    CS:GO BF1 GTA5 PUBG ASSASİNS CREED
    COMPANY OF HEROES VB.

Peki ben tüm oyunlarda GPU yu neden %99 kullandıracağım ?Normali %99 zaten Furmark testte işlemci %60 GPU %99 Oluyor oyunda olmuyor.
  • N3v3N N kullanıcısına yanıt
    Oyunlardan kaynakladığını düşünmüyorum.Çünkü bir de Gamer Laptopum var ve onun her oyunda GPU %99 çalışıyor.

Tüm oyunlardan bahsediyorum:
    CS:GO BF1 GTA5 PUBG ASSASİNS CREED
    COMPANY OF HEROES VB.

Peki ben tüm oyunlarda GPU yu neden %99 kullandıracağım ?Normali %99 zaten Furmark testte işlemci %60 GPU %99 Oluyor oyunda olmuyor.
  • Her oyunda %99 gpu kullanimi alamazsın bunu anla , furmark adı üstüne stress testi gpu kullanmak için yazılmış program tabiki gpu yüklenecek , bf1 oynuyorsan ve gpu kullanımı düşükse sorun var bencede

Format at bilgisayarına ve temiz Windows ve driver kur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle BF1 de %99 alıyorum ama bazen.Onda da düşük ayarlara alsam onda da alamam ve kasar.Oyunlarda düşük ayarlarda kasıyor büyük ayarlarda kasma azalıyor.Kasan oyunda GPU kullanımının artması lazım değil mi kardeşim ? yetmiyor ekran kartının %60 kullanımı kasıyor.Bu yüzden soruyorum neden %99 değil diye.Bir laptopum var onda her oyunda %99 ile çalıştırıyor.Bir şey biliyorsanız söyleyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • WARTIME kullanıcısına yanıt
    Sistemde ikisi de var.hdd de var ssd de.
  • Bilgisayar yeni olduğu için formatlı ve tüm güncellemeleri de kurulu kardeşim.
  • PhysX de İşlemci yeri otomatik seç de bundan kaynaklanabilir mi ? CPU ve 1050 Ti yazıyor. Otomatik seç şu an 1050 Ti yi seçmiş.
  • İslemci kaynaklı bir sorun. Laptop muhtemelen Inteldir.

Güç seçeneklerinde minimum islemci kullanimini yüzde 90 yada 100 yaparsan(maksimum kullanim yüzde 100 olacak) azda olsa fps artisi yasarsın.

Bu arada ram 3200mhz olarak mi calisiyor yoksa 2400-2100 olarak mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N3v3N -- 29 Temmuz 2018; 11:44:17 >
    Evet laptopunki intel fakat millet Ryzen 3 2200g ve 1050 ti de %99 da kalıyor sorun bence ya bu işlemci bozuktur ya da bu değildir.
    ram 3200 mhz fakat ne kadar çalışıyor bilmiyorum.
  • cmd i açıp şu kodu yazın. ram hızlarınızı gösterir.

wmic memorychip get speed

yada görev yöneticisinde bellek kısmına tıklayınca sağda hız yazar.
    BIOStan baktığımda RAM hızları 3200 Mhz gösteriyor.
    2133 Yazıyor görev yöneticisinde.
  • FaNCee kullanıcısına yanıt
    Anakartin hangi model ise güncelle onu. Yanı biosu güncellersen ramler olduğu hızda çalışır. Buda ryzenlerde fpse katkı sağlar.

BİOS tan ayarladım 3200Mhz ye fakat sorun azalsa da devam ediyor ben bu kullanımı %99 a sabitleyemez miyim ?
  • FaNCee kullanıcısına yanıt
    6ay öncesine kadar bende cok araştırdım. Yabancı forumları didik didik ettim. İlk yazdığım yorum hakimdi... :(

Bulabilirsen bana da söyle :)

Bu arada güç seçeneklerinden; islemci minimum kullanimini 90a cek. Maksimum ztn 100dedir. Ekran kartı güç secenegini performansa cek.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.