Şimdi Ara

Düşük Gpu Kullanımı Sorunu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
5.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    En iyisi default ayarları yükleyin BIOS'tan. Sıkıntı devam ederse RAM'in tekini çıkarıp deneyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gobl1n kullanıcısına yanıt
    Ben de öyle yaptım default a çektim ve tabi turbo mod da kapandı bir turbo modsuz deneyeceğim bir de turbo modlu 2133 e indirdim.

Sorun düzelmedi.Eski ayarlara geri alıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaNCee -- 31 Ağustos 2018; 14:58:10 >
  • FaNCee kullanıcısına yanıt
    Windows'un görev yöneticisi ram hızını yanlış raporluyor. Bu bilinen bir sorun. Siz garanti olması için Cpu-z den bakın.

• warchief46 W kullanıcısına yanıt
    Açıkcası Cpu-z kullanmaya çekiniyorum pek tekin bir program gibi durmuyor.Ve zaten Görev yöneticisi yanlış raporlasaydı ben 2133 olduğunu anlayamazdım.Ve BIOS tan 3200 e çektiğimde de 3200 olduğunu göremezdim belki de sadece başkalarında bozuktur.Hem de XMP yi kapattım sorun ondan değilmiş başka bir öneriniz var mı ya da başka bir program bilindik bir şey aida 64 gibi ya da Afterburner buna bakılabilen ya da nerden bakılabileceği ile ilgili.
    Cpu-z yıllardır donanım inceleme siteleri, oc yapanlar, donanım bilgisine erişmek isteyenler tarafından kullanılan güvenilir bir program. Ben de yıllardır kullanırım.Programın android versiyonu da telefon inceleyenler tarafından kullanılır. Alanında kendini kanıtlamış bir program. Kendi sitesinden zip-english versiyonu indirirseniz kurulum da gerekmez. Ama Aida ile de bakabilirsiniz tabi.

Kardeş cpu-z kullanmaya çekinecek kadar donanım bilgisine sahipsen sorun senden kaynaklıdır, biosu güncelle temiz windwos yükle vs. düzelir. Ayrıca neden harici gpu kullancaksan apu aldın o da ayrı bir merak konusu.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Öncelikle Cpu-z yi kullanmama nedenim tamamen benim parçalarımın kendi programlarını kullanıyor olmamdandır.

BIOS u adamlar güncellemişti vatandaki o yüzden şu an güncellersem sıkıntı çıkabileceği görüşündeyim.

Temiz windowsu 2 kere yükledim.

Technopata bak Donanım Arşivine bak UNLOST a bak hepsi 1050Ti ile 2200g yi birleştirerek güzel sonuç elde etmişler eğer azıcık donanım bilgin olsaydı bu insanları takip eder ve yaptıklarının nedenini araştırırdın.

Böyle sormadan katı bir dille konuşarak sadece saygısızlık kazanırsınız herhangi bir sorunu çözemezsiniz önemli olan nedenini anlamak yargısız infaz yapmak değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaNCee -- 31 Ağustos 2018; 21:10:3 >
    AIDA ile baktım ancak bir sürü Mhz değeri vardı 1066 ancak ddr ın yanında 2133 yazıyor biri de 1600 ancak ddr ın yanında 3200 yazıyor sizce Cpu-zde de böyle midir yoksa onda işler daha mı kolay ?
    Sanırım anladım kanal başına diyor ve 2 yazıyor bir şey miktarı yani oradaki sayıyı 2 ile çarpınca hızı buluyoruz.1600 ve üstünde 2 yazıyor
    3200 yani
    görev yöneticisinde de 3200 yazıyor.
  • anakartta ramleri dual çalışacak şekilde(2x8 var sanıyorum) mi taktın acaba ? anakartınıda bilemiyorum 4 slot varsa hangi 2 slotun dual olduğu anakart kitapçığında yazar.

http://www.mediafire.com/download/v8x6asq43i2z4qp/TimerResolution.zip

bunu daha önce sana mı önerdim başkasına mı hatırlamıyorum. dosyayı masaüstüne aç. çalıştır. maximum'u seç. programı kapatmadan oyuna gir bir dene. bende crysis 3 te çok iyi sonuç veriyor csgo da da fayda ettiğini duydum. diğer uygulamalar için test lazım ondan bu bilgiyi yayıyorum.

bunu denedikten sonra anakart modelini ve mümkünse hangi bios sürümü yüklü yaz. en güncel driverların linkini veririm.

• eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    yok sanırım 2 tane var sadece ama görev yöneticisinde 3200 yazıyor ve cpu z ve aida 64 te de üstünde 2 yazan bir yer var veya channel dual 1600 yazıyor onları 2 ile çarpıp 3200 olacak değil mi yani görev yöneticisi öyle söylüyor diğeri de bunun yarısı ?
    bir işe yaramadı maalesef

B350M Pro vd pls Msı
  • garantiye almak için caps attım. böyle olacak

Düşük Gpu Kullanımı Sorunu

1600 ün 2 ile çarpılıp 3200 olması dual channella ilgili değil. o hız 2 ile çarpılıp efektif hız hesaplanıyor.
  • Ben olayın PSU dan kaynaklandığına inanmaya başladım.

Size tavsiyem 500 550 watt FSP marka bir psu alın, 500W lık psusunu kullanıyorum, 180w güç tüketen i7 3970x + hız aşırtma uyguladığım GTX 1060 ile bana mısın demedi, demiyor.
  • pek işe yarayacağını sanmasamda şu çipset sürücüsünü bir dene

https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/b350

geri kalan sürücüleride

bu program yardımı ile güncelle

Aynen öyle onla mı alakalı bilmiyorum ama öyle olunca 2 ile çarpılıyorsa benimki ok.
    maalesef AMD de tam benimki için bir 2200g driver ı yok baktım da
  • Suppordle kullanıcısına yanıt
    yani sizde de mi vardı bu sorun.Ben de PSU diyordum ama garantiye gitti geldi bozuk değilmiş bir de denemem lazım nasıl deneyeceğimi bilmiyorum oraya götürüp söküp yeniden başka takıp felan mı?
  • Bu arada BIOS güncellemesi var MSI Live Update de alakası var mıdır yani bu sorun onunla çözülme olasılığı var mıdır ?

yani % 25 falan mıdır yoksa %5 falan mı çünkü azsa şansı bir hata riskine girmek istemem.
    Dediğim markadan alıp kullanmanızı tavsiye ederim, psudan ötürü benim başıma gelmedi ama bir kaç kez bundan kaynaklandığını okumuştum.

Everest in kalitesiz olmasıyla alakalı yoksa bozuk olması apayrı bir konu. Akımı dengesiz veriyor olabilir.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.