Şimdi Ara

Düşük ışıkta iyi, hem video hem foto için tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. Düşük ışıkta iyi çekim yapabilen (noise karıncalanma olayı az olması) kamera arıyorum.

Önceki kameram canon 700d ' idi ve ilk aldığım kameraydı. Malesef bunu satmak zorunda kaldım zaten beğenmemiştim yav galaxy s6 bile daha iyi video çekiyor tamam biraz benim amötörlüğüm olabilir

Neyse şimdi bütçemi biraz arttırmış bulunmaktayım.
    2000-3000TL arası tavsiye istiyorum aynalı, aynasız hiç farketmez hatta küçük olursa bile daha iyi olabilir enazından taşıma sıkıntısı olmaz.

Öncelikli olarak video kalitesi iyi olursa daha iyi olur.(genellikle kısa film gibi videolar çekicem veya youtube için vlog vs) (4k zorunlu değil fakat kalitesi iyi olsun)

Nikon tercihlerinizi beklemiyorum çünkü videoda iyi değil (oto fokus vs teknolojisi iyi değil)
    Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iawnlb -- 15 Kasım 2016; 21:39:13 >

• 70D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.el 5d mark 2 - 6d sony a7 yada nikon d610

Isinixi gorecektir.

Fakat sabit prime lens kullanmadan dogru duzgun ekipman almadan otomatik modda kit lens ile basayim ceksin derseniz en kaliteli makina sizdede olsa yine beceremezsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Ashes:: -- 12 Kasım 2016; 6:37:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ::Ashes:: kullanıcısına yanıt
    lens olmadığı için bütçemi aşıyor bunlar.
    2. el canon 70d nasıl olur sizce? 18-135mm ile
    veya
    sıfır canon 760d
    yoksa sony a6300 ün ucuzlamasınımı beklemeliyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iawnlb -- 13 Kasım 2016; 0:19:31 >
  • iawnlb İ kullanıcısına yanıt
    70d ile 700d arasında imaj kalitesinde vs bir fark göremeyeceksiniz.

focus takibi vs ne kadar lazım olacaksa o kadar faydasını görürsünüz bilemeyeceğim.

Ne kadar reklamı yapılırsa yapılsın manuel elle netleme oto focustan daha iyi.
  • ::Ashes:: kullanıcısına yanıt
    Aslında çok büyük makine falan sevmiyorum taşınması kolay birşey daha iyi olur ve sony a6300 gerçekten kaliteli gözüküyor hemde düşük ışıkta.
    umarım 2.el iyi fiyata bulurum. Teşekkürler yardımın için.
  • Makinelerin teknik verilerini boşver bir kenara at prime lens olmazsa olmaz bu işte
    örnek olarak bu hafta sonu Gülhane parkında 18x55 kit lensle 3.5 diyaframla enstantane 60 a çıkartmak için iso 800 arttırma, pozlamayı -2 ye 650lerde ışık gücü yakaladım
    35mm f1.8 prime lens e geçtim hemen 2.2 diyafram açıklığında 120 enstantane ile 800 üzeri ışık gücü ile rahat çekim yaptım iso da 200 dü
    Kesinlikle prime lens öncelikle elde etmeni öneririm Ashes arkadaşın belirttiği gibi ki bu arkadaşlar benden çok daha uzmandır hayal kırıklığı yaşarsın 2.000 TL VERİP
  • Babakedi kullanıcısına yanıt
    peki hangi makine ve lensleri önerirsiniz bütçeme göre yardım edermisiniz makinem yok şuana ve video olarak iyi çekmesini istiyorum
    canon 750D 18-55 is stm + 24mm 2.8 iyi olurmu yoksa 50mm 1.8 mi? 50mm baya çok zoom yapıyor ya oyüzden karar veremedim kısa film ve vloglar, sahne çekimleride olacak (video,fotoğraf)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iawnlb -- 15 Kasım 2016; 22:1:17 >
  • Video cok derin bir konu ve mesakkatli bir istir.

Akliniza bir sahne geliyor elinizdeki ekipmana bakiyorsunuz yanindan bile gecemiyorsunuz.

Sadece kabaca kendi ufak deneyimlerimle birkac sey soyleyebilirim.

Manuel focus halkasi olan prime lens videoda her zaman daha iyidir.(genelde eski manuel lensler kullanilir)

Focus halkasina cubuk gibi birsey takiyorlar daha yumusak ve titretmeden odaklama yapabilirsiniz.

Birde lenslerin markasi renkleri birbirine benzer yada ayni olmasi kurguda faydasi olan birdeydir.

Olay makinada degil ekipmanda ve kurguda bitiyor.

Bende 18-55 28mm 50mm 3 tane lens vardi genelde 28mm kullanmistim 50mm tele kaliyor hakikaten.

18-55 videoda hic kullanmadim.

Film isleri zor isler ben biraktim o isleri ekip isteyen buyuk isler bunlar :)

• Düşük ışıkta video çekim için epey bir para harcamak lazım öncelikle crop makinelerden ziyade fullframe makinelere bakılmalı sensörü daha büyük oldugu için ıso başarıları daha yüksek ve en ucuz bir sıfır full frame makine 3600 Tl civarında lensleride 1000-1500 Tl den başlıyor 10.000 15.000 hatta çok daha üstüne kadar gidiyor A7 serisine bakabilirsiniz A7 nin ilk versiyonunu aldım ucuza memnunum
  • Rx100 m3 tavsiye ederim uygun fiyata işiniz çoğunu görür.
    Fullframe isterseniz de A7lere bakmalısınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimatom -- 23 Aralık 2016; 13:0:37 >
  • dayanamayıp sony a6300 + 16-50 kit + 35mm 1.8 lens aldım 2.el ucuza yardımlarınız için teşekkürler.
    Hayırlı Olsun a6300 Güzel makine video çekimleri için samnyangın cine lenslerine bakabilirsiniz
    Hocam selamlar. Kameranız hayırlı olsun. Nex serisi kullanmaya başladıysanız kesinlikle manuel lenslere bakın derim. Helios ile başlayabilirsiniz. Fiyata göre alacağınız sonuçlar dudak uçuklatıcı olacaktır.
  • turkeroztrk kullanıcısına yanıt
    Aleyküm selam. Teşekkürler. Malesef bütün bütçemi bunlara harcadım: Sony a6300, 16-50 kit lens,Sony E 35mm f/1.8 OSS
    Manuel lensler ciddi bütçe gerektirmez. M42 adaptörü 4-5 dolara ebay aliexpress gibi yerlerden alabilirsiniz. Helios 44-4 tavsiye ederim. Onu da malum siteden 70-80tl gibi bir fiyata alırsınız. Zaten onu denedikten sonra yeni lenslere para vereceğinizi zannetmem.

Aynen Katılıyorum arkadaşa helios 44-2 58mm f2 lensi 60 Tl ye aldım geçen sadece dış gövde boyası soyulmuş biraz optiginde tek bir tane kılcak çizik küf mantar sorunuda yok
  • Helios 44-2 preset diyafram olan modelden. Ön optik bir hayli de içeride öyle ön camı kolay kolau da bir şey olmuyor. Lensler demir oldukları için kozmetik problemler pek sorun değil özellikle de boya soyulmaları. Sonuçta 30-40 yıllık lenslerden bahsediyoruz. Video da ve bokeh konusunda en başarılı olan lenslerden kendisi. Güle güle kullanın.
    Teşekkür Ederim Video İçin Samyang 50mm T1.5 Cine Lensim var A7 ile genelde onu kullanıyorum video işlerinde bir tanıdıgımda 44-7 Olanı var hoşuma gitti başka bir gün başka bir ortamda muhabbeti açıldı yaşadagım semtteki bir arkadaşta Eski A7 kullanıcısıymış bende var dedi uzun zamandır elimde duruyor 44-7 ile 44-2 Bokeh kalitesi ve diger özelliklerinde neredeyse fark yok dedi 5D Mark 4 E geçiş yaptım öyle kenarda duruyor al senin işini görsün bari diyerek adaptörü ile birlikte 60 Tl gibi ucuz bir rakama tertemiz bir lens aldım bu lensi ve A7 yi hanıma verip kendim A7R II ye geçmeyi planlıyorum
  • Cine lensler tabi ki daha üst seviye bir üründür. Helios bedavaya gelmiş size :) Video çekiyorsanız a7s serisini incelemenizi tavsiye ederim. R serisi fotoğraf S serisi video içindir. O farkı göz önünde bulundurmak gerekir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.