Şimdi Ara

Düşük Km ve Ağır Kayıtlı mı? Yüksek Km Hasar Kayıtsız mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
3.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: zerenerhan

Bir de ağır hasar nasıl verilir şu şekilde olabilir. Atıyorum bedeli 300.000 lira olan aracın tamirat bedeli 151.000 ve üzeri çıkmıştır. Yani toplam degerinin %50 sinden fazla hasar oluşmuştur o zaman ağır hasar verilir. Veya ortada bisey yokken tüm hava yastıkları açılmıştır yine pert kayıt geçerler lamı cimi olmaz.
    Bedeli derken ?

Aracın o an satış faturasındaki fiyat mı ?
    Vergisiz ötvsiz ham fiyatı mı ?
    Kaza yaptığı dönemdeki ikinci el değeri mi ?

Benim arabayı alan adam pazarlıkla 151 bin liraya almış faturada tutar 220 bin liramı ne gözüküyor.

2019 kasımda kaza yapmış 65 bin lira hasar kaydı çıkıyor ve ağır hasar kayıtlı. Şimdi 65 bin liraya ağır hasar çıkmışsa o zaman benim arabanın bedeli ne oluyor ? 130 bin lira mı ? Ama faturadaki tutarda pazarlıkla yapılan satış tutarıda 130 binin üstünde ?

Not: airbag açma yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Hocam faturaya takılmayın işin incigini boncuğunu zaten sigortacılar biliyor muhtemelen o anki piyasa ederine bakıyorlar başka nolacak

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    2019 yılının 65 bin lirasıyla arac ağır hasar alabilir ama aynı araç bugunkü bedeliyle yine 65 binlik masrafı olsa ağır hasar almayabilir çünkü para olmuş pul.

• quote:

Orijinalden alıntı: zerenerhan

2019 yılının 65 bin lirasıyla arac ağır hasar alabilir ama aynı araç bugunkü bedeliyle yine 65 binlik masrafı olsa ağır hasar almayabilir çünkü para olmuş pul.
    hocam çok güzel yazmışsınız ya ahhaha güldüm valla. Paramız oldu pul

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi aracımızla kaza yaptık önden. usta 5 bine hallederiz demişti. Sigorta experi tanıdıkmış. gelmiş bir ton şey yazmışlar. bizim araçtan da bir çok parça çalmışlar. 5 bin tl ödedik yaptırdık. Sonra baktık ki sigortaya hasar kaydı 12 bin tl girilmiş. Elimizde video vardı bizim araçtaki sağlam parçaları sökmüşler çıkma parçalar takmışlar yan sanayi. bizden 5 bin 12 bin de sigortadan almışlar. daha sonra bi kaç defa önünden geçtim dükkanın denk gele experle çay içiyorlardı.

Bu konularda neler döndüğünü bilseniz dudağınız uçuklar..

• zerenerhan Z kullanıcısına yanıt

Şimdi öyle demeyin bence. internette araç ilanlarına baktığımda 2. el değeri ile 300 bin tl olan araçta 33 bin tl lik ağır hasar kaydı var diyor. veya 28 bin tl ne bileyim 42 bin tl ağır hasarlı diyor. Mesela ben 150 bin tl lik 3008 bakıyordum 14 bin tl lik ağır hasarı vardı..

Ağır hasar bence ona göre değilde aracın yürüyenine ve güvenlik koruyucularına zarar gelmesi durumunda veriliyor.

• 4ikaos kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam bir şekilde şartları vardır ağır hasarın mutlaka benim dediğim sadece bir tanesi. 👍🏼

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.