Şimdi Ara

Düşük Parlaklıkta Kullanım için Tavsiyeler (65')

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
84
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 1 haftadır buradaki tavsiye postlarını olabildiğince okudum. PC bağlantılı kullanacağım için OLED'den uzak durmam gerekir, Miniled için TCL ve Qn90d önerilir gibi bazı sonuçlara vardım ki...

TV performansında önemli bir noktanın aslında parlaklığa dayandığını fark ettim. Ben göz rahatsızlığımdan dolayı elektronik cihazları genelde mümkün olan en düşük parlaklıkta kullanıyorum. Ofiste kullandığım 27" Samsung monitörün parlaklığı çok geldiğinden mümkün oldukça az kullanmaya çalışıyorum örneğin.

Bu noktada kafama şu takılmış durumda, hem düşük parlaklık imkanı veren hem de düşük parlaklıkta iyi performans alabileceğim öneriler nelerdir?

Haftaiçi genelde akşamları ya dizi/film ya da arkadaşlarla bilgisayarı bağlayıp oyunlara girmek için kullanacağım, hafta sonu da benzer şekilde geçecek, normal TV fonksiyonalitesinden çok PC bağlayacağımı düşünüyorum, ama OS'inden memnun kalırsam dizi/film işini TV'nin dahili imkanlarından da halledebilirim belki. Oynayacağım oyunlar da ahım şahım FPS oyunları değil, Minecraft ya da ETS gibi sakin oyunlar aslında. Ara sıra bir de Souls serisi gibi RPG'ler.

Benim için farklı açılardan görüntü kalitesinin düşmemesi de oldukça önemli, fiyat performans olduğu sürece fiyatın yukarı çıkması çok sorun değil ama sanırım 75k bir üst sınır olabilir, oraya yaklaşmaması tabii tercihimdir, yukarıda qn90d anmıştım zaten, tcl c855 gibi önerileri de çok gördüm ve fiyat algım buralarda oturdu, asıl olan her zaman fiyat ve performansın dengesi

Tavsiyelerinizi bekliyorum, şu aşamada sıfır noktasına döndüm,

Herkese iyi forumlar dilerim,

• Sizin beklentilerinize uygun alet oled dir. Kaliteli ve fiyari uygun tv bakıyorsunuz tcl miniled lere bakin parlaklık sorun ise tcl c755 serisine bakin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam,

parlaklık konusunda sizin tercih ettiğiniz modeller üst seviye ,yani parlaklıkta en yüksek modeller, ama fark etmez, monitörden de bildiğiniz gibi parlaklığı kısabilirsiniz.

Ayrıca kullandığım için bilerek ve gönül rahatlığıyla Samsung 65QN90d 'yi tavsiye ederim(ben 2022 - B ve 55 inç olanı kullanıyorum)

Zannedersem bütçenize de uygun, alınabilecek en iyi Mini led(içinize sinmesi için bir mağaza gidip, muadil başka markalarla karşılaştırın)

Bu arada sizin de dediğiniz gibi Oled işi uzun süreler(5 saat üstü gibi)için sakat/mış(hiç kullanmadım)

• Tcl 75c755 ve 75c855 Mini Led tavsiye ederim, işinizi görür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.