Şimdi Ara

Düşük Su Basıncı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, doğru yere mi açtım emin değilim, hatalı bir yer ise kusura bakmayın.

Bir kaç ay önce kurum lojmanının 5. katına taşındım. taşınırken banyo ve banyo tesisatını komple yenilettim. bulunduğum bina yaklaşık 30 yıllık.

Şöyle bir sorunum var, su basıncım çok düşük, Basıncı kontrol etmek amacı ile hidrometre aldım banyo bataryasını sökerek hem sıcak kısmına hem de soğuk kısmına takarak test ettim, videoları ekliyorum. temelinde çeşmeyi ilk açtığımda 5-10 saniye su basıncı gayet iyi ve yeterli ancak 5-10 saniye sonra suyun debisi çok düşüyor, hemen hemen her muslukta bu basınç kaybı var ancak banyo bataryasında gözle görülür seviyede.

çözüm olarak tesisatçım ile görüştüğümde binanın alt tarafındaki saatin oraya hidrofor takılması gerektiğini söyledi, ancak kurum lojmanı olduğu için oraya ek bir malzeme takmak, elektrik çekmek falan uğraştırıcı bir bürokrasiye sebep olacak.

Düşük Su Basıncı
    Düşük Su Basıncıwww.kampa.com.tr
    SESSİZ Hidrofor Daire içi Silent Booster Daire Tipi Hidrofor
    https://www.kampa.com.tr/urun/sessiz-hidrofor-daire-ici-silent-booster-2-bar-25-lt-dk-ev-tipi-hidrofor

Şöyle bir alet buldum. bu aleti evimin içerisinde bulunan saatten gelen ana vananın oraya takarsam bana fayda sağlar mı? yoksa illa su saatinin oraya ana şebekeye bir hidrofor mu takmam lazım.

ana şebekeye bağlamak için de sanırım aşağıdaki gibi bir hidrofor takmam mı gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Colr -- 3 Mart 2025; 16:15:22 >

• Konunun uzmanı değilim.kendi vananızdan sonra küçük bir depolu 50 55lt termosifon tarzı bir depo koymanız en kolay çözüm olacaktır.bu depoyuda musluk seviyelerin üstüne koyarsanız basıncı arttıracaktır tavana yakın koymak gibi tabiki böyle bir uygulama var mı yapılıyor mu bilmiyorum ama mantıklı ve basit bir çözüm gibi geldi.

• rayli82 kullanıcısına yanıt
    Düşük Su Basıncı

Dairenin ana su girisi burada, bu dolabin uzerindeki bosluga bir iskelet yapilip 50lt bir tank ile hidrofor montajı sorunu cozer o zaman

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence bu işi yapan usta biryerde hata yapmış boruları kaynatirken usulüne uygun yapmamış boruların çıkışları dar su yüksek basınçla gelemiyor

• Düşük Su Basıncı

• Diridiri06 kullanıcısına yanıt

Tum evin kombi tesisati elden gecmesi mi gerekiyor. Yoksa bu durumun testi munkun mudur?

• Colr C kullanıcısına yanıt

Bence ana gelen hatta bakilsa daha iyi olur diye düşünüyorum sonuçta bütün çeşmeler de basınç yok oralarda yapılan yerlere baktir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Su basıncı düşük.
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Fayanslar da komple yenilenmiş nasıl olacak bilmiyorum açıkçası

Ana girişten kastım su saatinden hemen sonra su saatinden gelen tek boruyu izleyip ana bordan ek çıkıp tavana doğru 55 60 lt bir tank koyup sorunu çözmek gibi düşündüm .

Düşük Su BasıncıİŞİMİZ ÇOK !youtube
    hidrofor nedir? Ne işe yarar? Nasıl çalışır? Hangi parçalardan oluşur? Her parçanın ayrı ayrı görevi ve işlevi nedir? Tesisat bağlantısı ne şekilde yapılır? Tesisatta bulunması gereken yardımcı parçalar ( çekvalf, vana, filtre, ayırma konnektörü, tahliye vanası) nelerdir ve nerelerde olması gerekir şeklindeki soruların yanıtlarının anlatıldığı bir içeriktir. What is hydrophore? What does it do? How does it work? What parts does it consist of? What is the task and function of each part separately? How is the plumbing connection made? It is a content that explains the answers to the questions such as what are the auxiliary parts (check valve, valve, filter, separation connector, discharge valve) that should be in the installation and where they should be.
    https://www.youtube.com/watch?v=KOvQIf3-yuU&ab_channel=%C4%B0%C5%9E%C4%B0M%C4%B0Z%C3%87OK%21
  • beni de asıl düşündüren açıkçası o kadar tadilat yaptırmış olmam, tadilatı yapan ustalar ile görüştüğümde bina eski ve ana su boruları metal olduğu için tadilat sırasında oluşan vibrasyondan boruların içerisindeki pas vs aşağıya düşüp dirsekleri daraltmış olabilir dediler.

komple tesisat işine girersem büyük masraflara girmem gerekecek. o nedenle en azından 5-6 binliraya 50lt depo, sessiz hidrofor vs deneme yapmak istiyorum. sorun çözülürse ne ala, çözülmez ise sonrasında yapılacak 50-60 bin masraf arasında kaynar ilk masrafım

• rayli82 kullanıcısına yanıt

Ana hattan gelen boru dolabın bulunduğu yerde kapının hemen arkasında, oradan bir ek yapıp dolabın üzerine bir depo, sonrasında sessiz hidrofor, hem depo yüksekte olmuş olur, hem de hidrofor 50lt biriken suyu kullanır mantığındayım

Saatin oradan yüksek basınç su veya hava verseniz eğer metaller tikadiysa açılma gibi şansı olurmu sizce makinesi falan varsa böyle bir sistem

• Tesisat konularında bilgim yok fakat sorunlar karşısında genel prensip olarak tavsiyem önce sebebi bulmaya odaklanmanız olur. Sayaç katınızdaysa sayaç çıkışı su basıncı ne durumda? Sayacın hemen öncesi su basıncı ne durumda? Eğer buralarda da basınç düşükse alt katınızdak komşuda, onun altındaki komşuda basınç ne durumda. Sayacınıza kadar sorun yoksa ev içinde tıkanma yaşanmışsa size söyledikleri gibi dirsek tıkanması mı? Kılavuz ile tıkanma noktasını tespit etmek mümkün mü? Basınçlı su uygulamasıyla bu tıkanma giderilebilir mi? Hayırsa ne tip ve ne kadar maliyetli bir uygulama gerekiyor vs.

Depo, hidrofor ekleme gibi çözümler bina genelinde basınç düşükse sorununuzu azaltacaktır. Ben olsam ciddi para harcamaya başlamadan önce elim yatkınsa sök tak yaparak, ya da makul işçilik isteyen bir ustaya yaptırarak sorunun yerini tespit etmekle başlardım.

• Banyonun tesisatını yeniletmek yeterli olmaz. Tuvaletin şekline bakarsak hala girişteki su tesisatı demir tesisat. Suyu ilk açtığınızda basıncın yüksek olup sonradan düşmesinin sebebi tıkanıklığın uzak olduğu anlamına gelir yani banyo tarafında sorun yok. Tıkanıklık ne kadar yakın olursa basıncın düşme süresi o kadar hızlı olur. Yani banyoda sorun olsaydı hemen basınç düşerdi ve birisini açtığında diğerindeki basınç düşmezdi birbirini etkilemezdi. Soğuk suda da sıcak suda da tıkanıklık var. Yani hem ana hat tıkalı hemde sıcak su hattı daha fazla tıkalı. Zaten ısıdan dolayı sıcak su demir boruları daha fazla paslandırıp suyun hızını azaltır ve sıcak su hattında kesinlikle kombiyi/ısıtıcıyı korumak için filitre konur. . su ısıtıcıdan/kombiden bahsetmemişsin. Sıcak suyun daha az aktığına göre büyük ihtimal banyo ve ısıtıcı arası uzak, eğer banyo ısıtıcıya/kombiye/merkezi ısıtmaya herneyse yakın olsaydı basınç düşmesi birbirine yakın olurdu ve daha kısa sürede basınç düşerdi.

Hidroforu direk öyle montaj yapılmaz. Ana hatttı kesip araya girilmeli. 50 litre 10-15 daireliktir. Tek dairelik küçük al. Ama bu işlem yapılırken tesisat hava yapacağından dolayı hattaki tıkanma dahada artacak. Belki koöbi/ısıtıcı filitresi daha fazla tıkanacak. Demir tesisattaki çalışmalar için tesisat hava yaparsa tıkanıklık iyice artar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebu abdillah -- 6 Mart 2025; 1:36:18 >

• daire içi hidrofor tarzı birşey ben de arıyorum. yapılabilir mi diye araştırmaya başladım. konuştuğum bir tesisatçı olabileceğini söyledi, diğer 2 tesisatçı binanın girişine takılması gerektiğini söyledi. evde güneş enerjisi var. ama beni tatmin edecek düzeyde değil gelen sıcak su. aynı zamanda soğuk su da öyle. zaten sıcak su daireye gelene kadar 3 gün geçiyor. önceki evimde kullandığım, banyo içerisinde kullanılan, sıcak su için 50 lt termosifon var. bunu taktırmayı düşünüyorum ama şu su basıncı olayı yüzünden beklemedeyim mecburen. daire içi hidrofor montajı yapılabiliyor mu?

yapılır diyen tesisatçıyı bir türlü tekrar bulamadım.

Düşük Su Basıncı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0110engin -- 9 Mart 2025; 3:12:20 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.