Şimdi Ara

Düşük voltaj değerleri ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Şimdi benim garip bir sorunum var sizinle paylaşmak istedim..
    Bilgisayarımın işlemci faninin aşırı dönmesinden rahatsız olup kafaya taktim acaba neden bu kadar ısınıyor diye..
    Aida64 ile yaptığım testlerde voltaj ölçümlerinin düşük olduğunu gördüm..
    12v kanal çıkışını 9.8v ölçüyor.
    3.3 çıkışını ise 1.9 gördüm.
    Vcore voltaji ise 1.18 görüyorum.
    Aida ile test başlattığımda işlemci ısısının 100 dereceye kadar çıktığını fark ettim üstelik bu durum sadece testte deil internete girdiğimde bile görüyorum bir kaç saniye içinde 100 çıkıyor.. işlemci faninin macunundan falan şüpheliyim onu yenilicem ancak sizcede bu voltaj degerleri çok düşük degilmi.. ama su varki bilgisayarda herhangi bir donma takılma yada kilitlenme söz konusu olmadı hic..
    Ekran kartında da ısınma görünmüyor..
    Anakart ecs g31
    İşlemci Intel e8500 duo 3.2
    Ekran kartı asus hd 6570 2gn
    Os xp pro..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 12v 5v 3.3v değerlerini programlar yanlış ölçebiliyor.dediğin şekilde olsa voltajlar makine düzgün çalışmaz kullanamazsın.biostan bak 12 5 3.3 değerlerine.işlemcinin macunu kurumuş olabilir baştan montaj yapabilirsin ve intel işlemciler sıcağa dayanıklı mesela amd olsa 100 derecede kesin çalışmazdı fakat şu da var onu da yanlış ölçüyor olabilir voltajlar gibi.makine çok sıcakken aç baştan biostan bak ama biosta yazan da %100 doğru olmayabilir sorun anakartının yanlış göstermesinden olabilir elinle bak 100 derece var mı diye.macun montaj baştan yap ne olur ne olmaz.
  • Biosuda yeni guncelledim.. eski versiyondada gostermiyordu isi değerlerini yenisinde de göstermiyor..

• İslemcideki ısınma sorununu çözdüm hemde öyle boyle deil.. bide gittik guy ya özel fan aldık.. fanın tırnakları yüzünden tabanı işlemciye tam basmıyor intel fan tipi iste.. arada mm. Yarisi kadar boşluk kalıyordu hadi dedim macunla çözeriz ama yok..
    Peki ben.naptım soktum tırnakları yerine akıllı vida takdim hani su araba hoparlörlerini sabitlemeye yarayan dan.. ama bu vidaları takarken elektrik bandıyla altlı üstlü iyi bi izolasyon sagladim.. şimdi üstüne bide ic yaptım 8500 u 3.80 ghz kullanıyorum maks 73 derecede kararli ve üstünede agresif olmayan bi fan :) psu yuda 500 lük yapınca tamamdır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reprisalt -- 3 Mart 2015; 6:00:57 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.