R6 CS2 EFT gibi oyunlarda CPU, GPU kullanımım %50-%75'lerde geziyor ancak özellikle EFT'de düşük FPS alıyorum 90-120 civarı ve FPS düşmesi yaşıyorum. Konuyla ilgili NVIDIA ayarlarından düşey senkronizasyon olsun oyun içi FPS limit olsun bunları kapadım ekran kartını yüksek kullansın diye ayarları yükselttiğimde FPS düşüyor, çözünürlüğü 2k'ya çektiğimde önceden 1920/1080'de oynuyordum sorunsuz bir şekilde. Yine ekran kartı kullanımı artıyor ama FPS düşüyor, takılmalar başlıyor. CPU: Ryzen 5 2600. GPU Gigabyte 1070. Windows ve EFT SSD'ye kurulu. Ballistix 16 GB Dual RAM. MSI B450 Bazooka anakart. Thermaltake 1 fanlı sıvı soğutucusu ( oyunlarda 75 dereceyi geçmiyor ) Monitör 144 Hz 2K. psu : shogun gold serisi 750 wt 2. ss 1920/1080 full ekran 3. ss 2k full ekran 4. ss 2k pencereli ekran |
düşük gpu , cpu kullanımı ve düşük fps
-
-
benchmark stres seviyesi
-
FPS anlık mı düşüyor takılmamı oluyor? 1070 eski bir kart 2K için artık yetersiz. 1080p den 2k ya geçince FPS in düşmesi normal ama takılma oluyorsa anlık işlemci kullanımın tavan yapıp yetmiyor olabilir. Daha stabil oyunlara bakın doom gibi, r6 gibi. Buralarda sorun yoksa oyun kaynaklı veya sisteminizin yetersiz kalması kaynaklı olabilir. Ayrıca PSU da xigmatek e güvenmem.
-
İşlemcini sat,5600 al tak sorunlarından kurtul. Sonra da ekran kartını 6700xt falan yaparsın mis gibi olur.
-
işlemciniz yetersiz kalıyor maalesef bu oyun için. overclock yapmakta yetmez. ayarları en düşüğe çekip 2kda oynayacaksınız sorun ortadan kalkacak. bu arada 1070 2k için hala yeterli sonuç olarak high-ultra arası bir beklentiniz yoktur diye düşünüyorum. ilerisi için ddr5 sisteme geçmenizi öneririm bütçe yeterliyse.
-
fps anlık düşmüyor ekran kartı işlemci kullanımı düşük olmasına rağmen 70 90 fps arası fps alıyorum ekran kartına yük bindirmek için görüntüyü 2k ya çektiğimde ekran kartı kullanımı artıyor ama fps artmıyor onu anlamadım ve sadece eft ye özel değil bu durum
-
işlemci kullanımıyla ekran kartı kullanımı yüksek değil ki ?
-
şuan ddr 5 topluyorum hocam 5. nesil ekran kartı ve 9950x3d yi bekliyorum da işlemci kullanımı dediğiniz gibi yetersiz olsa işlemci kullanımı %90 larda gezip ekran kartı düşük olsa okey de sorun şu ki paylaştığım fotolardan da görüldüğü gibi hem işlemdi kullanımı hem de ekran kartı kullanımı düşük ama yüksek fps alamıyorum büyük bir tezatlık var onu anlayamadım. dediğiniz gibi çözünürlğü yükseltince de çözülmedi ss lerde mevcut zaten
-
Hocam bahsettiğiniz oyunlar işlemci gücüne de ihtiyaç duyan oyunlar. İlk üç nesil ryzenlerin tek çekirdek performansı vasat. İşlemciniz 1080pde darboğaz nedeniyle ekran kartını tam olarak kullanamıyor. 2kya çektiğinizde de ekran kartının gücü yetmiyor.
-
işlemcinin %100de kullanılması için tüm çekirdeklere erişim lazım yani 12 çekirdeğide kullanması lazım. fakat bu tarz oyunlar çoklu değil tekli çekirdek performansına önem verirler. O yüzden %100 kullanım imkansız.
-
Merhaba.
Afterburner izleme ayarlarından her bir çekirdek için cpu kullanımını izlemeyi aktif edin. Bir de o şekilde işlemci kullanımını görün.
Arkadaşların dediği gibi bir yada iki çekirdeğin kullanımı yüksek olabilir ancak diğer çekirdekler boşta olduğundan ortalaması düşük gözüküyordur.
-
Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi çekirdeklerin biri % 60 yükte iken diğerleri %2-4-6-8 olabiliyor. Haliyle ortalaması çok düşük çıkıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X