Şimdi Ara

Düşünsenize ayda 10 bin TL kazanıyorsunuz (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
351
Cevap
9
Favori
26.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
87 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 16Kırmızı

quote:

Orijinalden alıntı: fatalrhymex

Ekstra mesai yaparak ayda 2 bin lira kazanıyorum. Ayın 5 inde akşam 7 de maaşım yatıyor. 7 yi 5 geçe o paradan eser kalmıyor. Kredi kartı, kredi taksiti, aylık market alışverişi derken koskoca 30 gün cebimde meteliksiz geziyorum.

Yazık değil mi bize be, çok bişey istemiyorum vallahi de billahi de lan. Hergün acaba eşim bugün ne ister de alamam diye düşünmekten illallah ettim. Kızımı eşimi alıp kafamda hiçbir geçim sıkıntısı düşünmeden gezmeye dahi çıkamadım.

2 bin lira lan. 2 bin lirayı bile bize fazla görüyorlar bu amk ülkesinde. Halbuki bu ülkenin kendi kurumu bile " Türk-İş'in araştırmasına göre, mart ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 480 lira, yoksulluk sınırı ise 4 bin 823 lira oldu. " bilgisini paylaşırken üst makamlarda bulunanlar bizim seçtiğimiz insanlar neden göremiyor görmek istemiyor?

Hocam Allah sağlığınızı bozmasın, ailenizle mutlu yaşayın. Yazınızı okuyunca içim burkuldu. Ama şunu da düşünmedim değil; lütfen beni yanlış anlamayın ve kırılırsanız da şimdiden özür dilerim, sizin gibi kazancı ve yaşantısı olan -hatta daha da az kazanan- insanların çoğunluğu çevremde hükümeti doğrusuyla yanlışıyla hiçbir sorgulama yapmaksızın destekliyor. Her fırsatta Avrupa'ya sövüyor, bir defa bile köprüsünden geçmeyeceği arabası bile olmayanlar ihale şartlarının kusurlarını on defa dile getirmeme rağmen iyi yapılmış diyerek övünüyor. Benim arabam var iyi kötü yılda bir defa yurtdışına da çıkıyorum. Ben bu insanların daha iyi şartlarda hizmet ve sosyal aktivitelerle hayatı yaşayabilmesi için çaba sarfederken, onlar adına üzülürken, neden bu insanlar kendilerine bu koşulları reva görüp hiç sorgulamazlar. Neden ben onlar yerine mutsuzluk hissederken, onlar nasıl mutluluğu bulur? Bunun sırrı nedir sizce Allah aşkına bir açıklayın.

Basit. İnsanlar okudukça, kendini açtıkça sorgulamaya başlar. Sorgulayan insan da sorguladığı oranda mutsuz olur. dolayısıyla bahsettiğin insanlar hayatı sorgulamadıkları için senden daha mutlu bir hayat süreler. Ya da öyle sanarlar.

• Aylık 10000 TL ile bu hayalleri kuruyorsanız size bir sır vereceğim. Aylık 10000 TL ye o söylediklerinizin hiçbiri yapılmaz.
  • Son birkaç yıldır çok gözüme batmaya başladı bu durum, cebinde biraz parası olan bu işe kalkışıyor, tamam çok para var bu işte ama kime ne faydası var? Sadece kendin zenginleşiyosun. Son bir iki yılda bizim evin etrafında onlarca üzerinde "bilmemne inş." yazan binalar mantar gibi türedi. Büyük çoğunluğu boş. Kimse alamıyor çünkü fiyatlar uçuk. Kısacası ülke olarak inşaat işinin artık bokunun çıktığını düşünüyorum. Üzerinize alınmayın ama durum böyle.
  • boşgeçmeyin kullanıcısına yanıt
    Beşiktaş zaten vermez daha düşük verir ama herkes orada çalışmak ister çünkü adamlar çok iyi bi kurumsal firma, maaş şu gün yatacak dediyse o gün yatıyor hiç sekmiyor. Diğer firmalarda maaş sıkıntısı yaşayan kaptanlar oluyor. Ayrıca kimyasalda çalışmak da çok tehlikeli yani stcw kursundan biriyle konuşmuştum adam kimyasalda çalışmış 6 ay boyunca sakal çıkmamış adamda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok üzücü yorumların yanında çok sinir bozucu yorumlarda okudum. arkadaşlar her ne durumdaysanız şükredin. daha kötüsü olabilirdi diye düşünün ve mevcut durumunuzu minimize etmeye bakın. unutmayın ki ne kadar kazanırsanız kazanın o kadar gideriniz olacaktır ve insanoğlu hep daha fazlasını isteyecektir. asıl önemli olan elinizdeki parayla ekmek yerken yanınızdakine sımsıkı sarılıyormusunuz. sağlık ve huzur en önemli şey
  • saydıklarının çoğu bende var ve yapıyorum lakin aylık gelirim o rakamdan daha az
  • quote:

Orijinalden alıntı: bako39

5-6 bin tl ile de bu hayat yaşanabilir. 10bin rahatlığı olmaz ama yine de yapılır sadece ev araba 1 tık daha düşük olur o kadar

hayal görme lütfen. 5-6 kazanan adam ancak düz bir hayat yaşar. İhtiyaçlarını gideir, arada sırada ekstraları olur hepsi bu.
    Zira önceliği olacaktır, mesela çocukların okul derdi.özel okula vermek isteyecek ki bunun maliyeti aylık 2000 TL.yani 20-25 bin yıllık temizi var.

Anadolu'da bir şehirde 10K ile bu bahsedilenleri az çok kısıtlı boyutta yapabilirsin.İstanbul (ve benzeri büyükşehirler) en az %20 daha maliyetlidir.
    ama 2 çocuklu (özel okulda okuyacak) isen ancak yeter, normal ve insan gibi yaşamaya.
  • 10 bin lira kazanmıyorum ama Spotify Premium ve Digiturk fulle yakın var. PS 4 yok ama Xbox 360 var, bir de 3DS var taşınabilir.

Bunlar çok paraya bakmaz ki.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbulda yasayan ewli biri olarak aylık toplam gelirimiz 9k ama o dediklerini yapmaya bırak yanına yaklasamıyoruz ew almak hayal zaten. Niyetlenirsen aylık 4-5k yı oraya ayıracaksın 100k lık araba artık lux araba degil bitane nissan juke war onunda kredisi bittide rahatladık vergisi bakımı kaskosu sigortası bitmiyor tabi. ew kiram 1700tl faturalarım 500 geliyor. Lux bir hayatımız yok kısacası ayda 1 şıse viski 1 şişe cin alırım oyle havada ucusmaz purolar filan... birikim yapamıyorum vs vs. paranın adı var sadece bu gunlerde pazarda muz 8tl biberi 10tl ye satan var hıyar 6tl .. neyse sıkıldım yazmaktan 9-k para degil bu memlekette ozellikle ıstanbulda.
  • Çok enteresan kafalar. Allahtan çoğunluk 10 kağıt kazanmıyor ayda...

Öncelikle, Ankara'da evime ayırdığım bütçe an itibari ile 4000TL. Eşim de koyuyor 2500. Geçiniyoruz. Ben kendi işimi yapıyorum. O yüzden ev ile işi ayırdım. Eve sabit maaşlı çalışan gibi para koyuyorum. Ankara'da hayat İstanbul'dan çok daha ucuz. İki kişi 3 oda bir salon 125m2 evde oturuyoruz. 1300TL kira veriyoruz. Şehrin içinde, lüks bir muhitte, komşu apartman elçilik binası falan, takılıyoruz. Ankara için 1300TL kira, 3 oda ev için biraz fazla hatta...

400.000TL'lik bir evde kirada oturuyorum özetle. İyi yaşıyor, iyi geziyorum. Haftada iki en az dışarı çıkıyoruz. Yılda bir yurtdışı, bir kayak, bir yaz tatili yapıyoruz (kısa kısa, ben 3 günden fazla işten uzaklaşamam. 3 gün haftaiçi, 2 gün haftasonu, 5 gün olur bizim tatiller. Kayak tatili de 3 gün olur). Zerre para artmıyor sonuçta. 6500TL'ye ucu ucuna dönüyor bizim ev. Ancak bunun içinde özel sağlık sigortası, emeklilikler, eğitim sigortası falan da var.

Aynı hayata bir çocuk eklesek eve lazım olan para 10.000TL'ye çıkar zaten. Hangi parayla arabayı yenileyeceğim de, ev alacağım? 10.000TL güzel bir orta-üst gelir. Ancak "üf beee" denecek bir para değildir. Ayda 10.000TL gelir ile 100.000TL'lik arabaya binen de, kusura bakma, geri zekalıdır. Veya düzelteyim, 10.000TL gelir ile 100.000TL'lik arabaya bineceksen, hayatının önemli bir kısmının o arabada geçiyor olması lazım ki, o kadar parayı veriyorsun karşılığını alasın.

Bu arabalara bu kadar değer veren ilk denyo kimdi çok merak ediyorum. Dandik arabaya binince boyun mu kısalıyor? Bu ne aşağılık kompleksidir arkadaş!? Sonuçta orta gelirli insanlarız. İyi arabaya binip evine tıkılmak mı? Dandik arabaya binip dünyayı yavaş ama emin adımlarla gezmek, hayattan keyif almak mı? Neyse ki, çoğunluk birbirine hava atma derdinde, böylece onlar otursun evinde, biz ucuza bilet bulup gezelim. O evde oturmazsa benim biletleri pahalandırır. Gerek yok.

Şahsen ben bir yıllık birikimim veya altı aylık gelirimden zerre fazlasını arabaya vermem. Verenin de aklına şaşarım.

Ev almak için hayattan kısmayı anlarım ama. Herkesin hiç olmazsa bir evi olmalı ki yaşlılığında rahat etsin, minimal de olsa bir güvencesi olsun. Bunun için hayattan kısmayı anlarım. Arabayı anlamıyorum. Üstelik ben tam manası ile piston kafayım. Arabalardan anlarım, ilgi alanım, klasiklere de ilgiliyim. Babadan gelme bir klasikçiliğim de var ve bunu ben söylüyorum: İnsan gelirinin hatırı sayılı bir kısmını arabaya gömer mi? Bu nasıl bir salaklık halidir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 30 Mart 2017; 11:41:53 >

• ben şuna inanirım...

10 bin TL kazanan 10 bin lira az geliyor der zar zor geçinir, 3 bin TL kazanan 3 bin az geliyor der zar zor geçinir...
  • Fark ettim ki insanların %90'ı para yönetimi bilmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: SonictheHedgehog-MZ

bende bunu koymaya girmiştim başlığa :(
  • Ayda 10 bin TL kazanıpta dünyaya gelip yiyemedikten sonra ne yapayım ben o parayı hem astronot olmak zor iş dünyada 2 bin TL kazan daha iyi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zknclk kullanıcısına yanıt
    ee odtu

• quote:

Orijinalden alıntı: K@sToR

buna yakın bir parayla şuan ay sonunu zor getiriyoruz. 500 bini geçtim 200 binlik ev aldık yeni o bile büktü belimizi. 2006 model arabaya biniyorum ve en az 2 sene daha binmek zorundayım. ev aldığımızdan beri 2 aydır özellikle dışarıda yeme içme gereksiz masraflarımız minimum düzeyde. Haziran ayında kiradan kurtulunca bir nebze rahatlayacağım ama, şuan nisan 15 ine kadar kalan paramız 200tl nakit.

benzer durumdayım.
  • realgs kullanıcısına yanıt
    çocuk katarsanız öyle ama bekar adam konuda yazılanları 5-6 ile de yapabilir. Sadece ev almak zorlayabilir kısa sürede.
  • İnsan ayda 50.000 TL bile kazansa ona göre yaşayacağı için yine yetmez yine yetmez. Range Rover binersin nefis Lamborghini ister bunun sonu yok malesef...
  • quote:

Orijinalden alıntı: senpaituyun

5 6 alıyorum ama hiçte öyle yaşanmıyor be arkadaşım 10 bine o hayat çok zor . 400 500 binlik evi nasıl alacak 100 binlik araba olabilir ama

Karı koca çok kolay bunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: bako39

çocuk katarsanız öyle ama bekar adam konuda yazılanları 5-6 ile de yapabilir. Sadece ev almak zorlayabilir kısa sürede.

5-6 ile ev ve araba harici yapilir. Yasadigin yerle de alakali. 5k maas alip 500k lik eve giremezsin. %20 pesinat demek 100k para demek. Ayda 5k kazanan biri o parayi biriktiremez. O maasin yarisi oturdugu evin kirasina faturasina gidecek. Kalaniyla da yemek icecek gezme tozma olacak. Nasil biriktirsin? Yemek bile cok pahali. An itibariyle salkim domates 7 TL, salatalik 3.5, limon 5 TL, muz 9 TL. Et dersen dana eti 55 TL, tavuk gogsu 16 TL. E nasil yasasin bu adam?

Hayatini tam fakir hayatina cevirsin diyelim, maasin yarisini yemedi icmedi kenara koydu ev icin, 40 ay demek bu. Sonra krediye girecek aylik odemesi en az 4000 TL. Ucretli olarak calisiyorsa senelik alacagi zam %5-%8 arasidir, daha fazla zam ekstreme durumlar harici verilmez. Evin tapu gideri, aidati, vergileri, beyaz esyalari mobilyasi vs de olacak.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.