Şimdi Ara

Düşünsenize ayda 10 bin TL kazanıyorsunuz (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
351
Cevap
9
Favori
26.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
87 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dediğin 500 bin tl'lik evin aylık ödemesi (ki 500 bine merkezi yerde adam gibi 3+1 sıfır ev filan yok İstanbul'da artık ama neyse) 10 yıllık kredi çekersen ve hepsini çektiğini varsayarsak 7000 TL civarı olacak...

Kalan yazdıkların için kaldı 3000 TL, sen yap hesabını yeter mi yetmez mi...

1 milyonluk bir ev lazım en azından her şeyden önce, o hayatı hakkıyla yaşayacaksan İstanbul'da... Onun da peşinatını filan geçtim yine, hepsini kredi alsan bile aylık ödemen 14 bin TL olacak 10 yıl boyunca.

Eşinle 2 kişi çalışır ve eve 10'ar binden 20 bin getirirsen, zaten özel sağlık sigortanı vs de ayda sana 10 bin verecek olan işyerinden hallettiğini düşünürsek, dediğine yakın bir yaşamın olabilir. Ama iş yoğunluğundan ve yorgunluktan saydığın birçok şeye zaman ve enerji bulamama olasılığın da yüksek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haraco -- 29 Mart 2017; 23:32:50 >
  • 10 bin beğenmeyenler üniversiteden mezun olunca iş bulabilirse sevinsin
  • Turkiye'de iken 10k nin biraz uzeri kazaniyordum. Yalniz dediklerinizin cogu yapilmiyor.

Istanbul icin bahsedeyim. 10k aliyorsaniz kotu bir semtte oturmazsiniz. Ben Atasehir'deydim. Gecen sene 2750 TL kirasi vardi, 400 kusur TL aidat. Ev faturalari 120 TL elektrik, 40 TL su, dogalgaz en az 20 TL kisin 280-300 TL, internet 169 TL, cep telefonu faturalari ortalama 210-230 (kampanyali telefon + hat). Kafadan ortalama 4000 TL gitti.

Spor salonuna gideceksin, ki gitmeyeceksin zaten, sadece isyerindeki arkadaslarina ben su marka spor salonuna uyeyim, sizde gelin bir ara demek icin yazilacaksin.

Spotify pahali bir sey degil ki? 21 TL aile paketi. Digiturk ve Dsmart kullandim en ucuz paketlerini, o da hatun TV izlemek istedigi icin. Oyunlari orjinal alirsiniz ama cok beklediginiz oyun degilse Steam yada GoG indirimlerini beklersiniz.

Haftasonu ya Kolcuoglu yada Adil Balik'a giderdim. Kolcuoglu ucuz, iki kisi 70lik rakiyla ortalama 200 TL'ye cikarsiniz. Adil Balik'da 300 TL asagisi hesap gelmedi. Ha bir de hesaba bakilmaz o parayi kazaniyorken, restoranda bunu bilir zaten, adisyon kagidinin arkasina yuvarlatilmis rakam yazilir sadece.

Kumar oynamazsiniz, o parayi kopek gibi calisip kazandiginiz icin riske etmezsiniz. Ayni sekilde borsa yada forex e de girismezsiniz.

Ortalama bir araba alirsiniz yada sirket verir. Kendi evinizin olmasi cidden zordur. 300-400Klik eve bakmazsin. Marka ev bakarsin. 800-900K lik evlere bakarsin. Onlarda bildigin apartman dairesi olur.

Ickin olur, cigar olmaz fazla. Heves meselesi. Ben sadece icki aldim, cogunluk viski, Chivas 18 yada 21 senelik. Acelem varsa Amsterdam bira alirim. Alisverisi Migros harici yerden yapmam, dandik isimsiz yiyecek almam. Maret, Polonez, Namet, Pinar, Bahcivan harici markadan yemem, diger urunleri de organik alirim.

O parayi kazanan birisi olarak aksamlari cikmaniz mucize olur genelde. O yuzden tum planlar haftasonuna kayar. Haftaici maksimum is cikisi sirketin etrafinda varsa bir bara gidilir.

Aldiginiz kiyafetler marka olur, aldiginiz esyalar marka olur. Eve Vestel yada Casper almazsiniz. Dyson, Samsung, Miele alirsiniz. Pazara falan gitmezsiniz, Boyner'e gidersiniz. 5 tanesi 1 TL olan coraplara yuzunuzu cevirip bakmazsiniz, tanesi 10 TL olan "organik" coraplara bakarsiniz. Hatta iyi gununuzdeyseniz "akilli yun"den yapilmis corabin ciftine 50 TL verirsiniz. Samsonite harici bavul kullanilmaz, cok zor durumdaysaniz American Traveller.

Senede bir yada iki kere yurtdisina tatile gidersiniz. Genelde bir kere yeterli oluyor paranizin kiymetli olmadigini anlamaniza.

Kahve daima Starbucks'dan alinir. Eve Nescafe harici kahve sokulmaz, o da standart kahvesi degil barista kahvesi olur. Tek yasiyorsaniz yada esiniz de calisiyorsa eve hizmetli gelir iki haftada bir.

Asistan hizmetiniz vardir. Ben Backup kullandim senelerce. Ne hediye alayim, hangi restorantta dogum gunu kutlayayim, onemli gunler hangileriydi, avukat lazim, doktor lazim vs dertlerle ugrasmazsiniz. Parasini her ay verip kullansaniz da kullanmasaniz da size destek olacak birileri olur.

Hayat guzel olur, cok rahat yasarsiniz ama kendinize ait bir seyiniz yine olmaz. Cunku para geldigi icin harcamasi da bir o kadar kolay oluyor. Az kazanirken hic aklinizdan gecmeyen seylere yatirim yaparsiniz. En basiti hali. Fabrika halisi olsun ucuz olsun dersiniz, ama para gelince toz tutmayan, suyu tutmayan, anti allerjik hali olsun dersiniz. Evde bir kac tane var o yuzden diyorum. Elektrik supurgesi bakarsiniz, onceden Beko ile ev ne guzel supuruluyor derken Dyson'a gecersiniz. Efes Bira icerken birden Tuborg kirmizi, Amsterdam yada baska yabanci bira icersiniz. Icki yerli almazsiniz yabanci gelir hep. Istanblue yerine Absolut bakarsiniz. Tatilleriniz Antalya yerine Barcelona olur, Maldivler olur.

• senpaituyun kullanıcısına yanıt
    niye alamasın hocam kredisiz bile alır sen de alabilirsin tek başına yaşıyorsan eşin var ve çalışıyorsa rahatlıkla alırsın. ama tabi harcarsan çok gezer tozarsan o arabaya benzin dayanmaz benzine de 10 bin dayanmaz :D
  • Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık tutulduğunda; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.

dusunsene, yilda milyonlar kazaniyorsun, ama karnini doyurabilmek icin bir garsonun eline bakiyorsun... ne garip lan :)
  • 10 bin tl çok iyi para. Yaşım 37 benim böyle bir gelirim yok. ki yoku bırak 5 te 1 ri anca. Ama bu söylediklerini öyle şeyler yazmışsın ki bunları yapabilmek için aylık kazancın en az 30k olmalı. Yada 1 milyon dolar yani 4 milyon tl civarı servetin olmalı. Atarsin bankaya faizini yersin. Çünkü 30k da alsan bunları yapma ya zamanın olmaz. 10 k ya zaten gücün yetmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kazansanız diyor. Yani kendin kazandığın para, babanın yediğin parası değil. İşte bu yüzden hayatının sonuna kadar görgüsüz olarak anılacaksın insanlar arasında.
  • 10 bin lira aylık gelir çok ulaşılamaz bir miktar değil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ev ve araba dışında dediğin herşeyi rahatça yapabiliyorum:) Yrtdışında çok fazla harcıyorum tek olmamam rağmen :) Ayrıca takıntılı biriyim hiç sıfır ürün alamıyorum.Biraz yoklukta büyüdüğüm için sanırım (:

• quote:

Orijinalden alıntı: keyman

Calisma ortamindan bahsetmistim hocam. Ulkemizdeki gibi kolay degil. Is disiplini var. Bende yurt disindayim. Dediginiz gibi 2 kisi ile 10 000 euros rahat biriktiriliyor. Ama calisma ortami ulkemizdeki kadar kolay degil. Arkadaslarin bunu anlamasini istiyorum.

Almanyada akrabam var fabrikada tulumlu elektrikçi haftada 35 saat çalışıyor peki ya bizim burda ?

Yurt dışında şartlar çok daha iyi burdan işçiye saygı var hakları var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç fakir fukaraya yardım ederim yok, yetimi kollar gözetirim yok, akrabaya bakarım yok, şehit derneklerine katkıda bulunurum yok, sosyal yardımlaşma vakıflarına bağışta bulunurum yok, 2 fidan dikerim yok, öğrenciye burs veririm yok, zekatımı öderim yok.. Varsa yoksa kapitalizm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cakiyyyy

10 bin beğenmeyenler üniversiteden mezun olunca iş bulabilirse sevinsin

He yav sonra patronlara para kazandirmak icin kolelik lanet olasi kapitalist duzen kepceyle kazandirirsin kasikla sana odeme yaparlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djvietnam -- 30 Mart 2017; 1:15:15 >
  • ayda 150000 kazanıyorum geçinmek çok zor ama.
  • aylık gelirim bir milyon dolar olsun ruhum yine fakir kalır. bir suya 5 lira veremem
  • rockymarlboro kullanıcısına yanıt
    Napacaksın dostum ? Eğer gücün yoksa mecbursun o saydıklarına katlanmaya. Yaşamın tek lanet gerçeği :
    Üstünlük...
  • Yahu ne cok paraya tapiyorsunuz siz arkadas.Aylik elime gecen para 600tl ve kafam bir cogunuzdan daha cok rahahattir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 30 Mart 2017; 1:37:35 >
  • 10 bin TL kazanan iş yapan işletmeci adamdır bunları yapmaya vakti olmaz. Bunları yapmaya vakti olan ya işsiz ya maaşlı çalışan yada memurdur onlarda o kadar kazanmaz.Kısacadı bu Türkiye de olmaz

• aylık gelirim 425 lira kyk bursu, o ayın 8inde 425 tlyi cüzdanımda görüyorum o beni zengin hissettiriyor 10bin tl kazancım olsa aylık heyecandan ölürdüm sanırım
  • ayda 10bin kazanınca içki sigara içmek mi gerekiyor?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.