Merhaba arkadaşlar ben şimdi italyadayım uçakla dönücem free shop tan alıcağımı italyadan mı yoksa türkiyeden mi alıcam litre sınırı var mı cevaplarınız için şimdiden teşekkürederim.
up
bi bileniz yok mu beyler
litre sınırı kesinlike var ama sınır tam nedir onu bilmiyorum.
geçen hafta londradan gelirken bir çift ingilteredeki duty free den 2 litre viski almışlardı,türkiyedeki duty freeden de alıcaz diyorlardı. sen en iyisi onu havaalanına vardığında bir yetkiliye sorarsan en iyisini edersin
Atatürk havalimanında Duty Free den alacağınız bir çok şey için sınır var. Diğer yerleri bilemiyorum. Yurtdışına giden ve gelen için farklı sınırlar var.
Gelen yolcu iseniz: İçki : Alkol oranı yüzde 22 nin altındaysa 2 litre, yüzde 22 nin üzerindeyse toplam da 1 litre içki alabilirsiniz. Sigara : En fazla üç karton. Parfüm için sınır mevcuttur.
Giden yolcu iseniz: İçki : Toplam da 3 litre içki alabilirsiniz. Sigara : En fazla 6 karton.
En fazla ne kadarlık alabileceğinizi oradaki görevliden de öğrenebilirsiniz.
Bahsettiğim sınırlar 1 pasaport için geçerlidir neyin ne kadar alındığı pasaport numarası ile kayıt altına alınır. 24 saat sonrada liste sıfırlanır.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme