Şimdi Ara

Yattığım odada kertenkele var acil yardım !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
0
Favori
47.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler odada kertenkele var ve yakalayamadım :) ne yapabilirim önerilerinizi bekliyorum, yakalayamazsam bişey yapar mı ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yattığınız Odada Kertenkele Var: Acil Yardım

Kertenkeleler genellikle zararlı olmayan hayvanlardır ancak yine de uyurken endişeye neden olabilirler. İşte yattığınız odada kertenkeleyle karşılaştığınızda neler yapmanız gerektiğine dair faydalı bilgiler:

Kertenkeleler Zararlı mıdır?

Genellikle evlerde görülen kertenkele türleri, örümcekler ve böcekler gibi haşerelerle beslenen zararsız hayvanlardır. İnsanlara zarar vermez veya hastalık taşımazlar.

Kertenkeleler İnsana Zarar Verir mi?

Kertenkeleler doğal olarak insanlardan korkarlar ve nadiren saldırırlar. Ancak kendilerini tehdit altında hissederlerse ısırabilirler. Kertenkele ısırıkları genellikle ağrılıdır ancak ciddi değildir.

Kertenkeleler Uyurken Zarar Verir mi?

Kertenkeleler geceleri aktiftir ve genellikle geceleri avlanırlar. Nadiren uyuyan insanlara yaklaşırlar veya zarar verirler.

Eve Giren Kertenkeleler İnsana Zarar Verir mi?

Eve giren kertenkeleler, yukarıda belirtildiği gibi genellikle zararsızdır. Ancak kertenkeleyle temas etmekten yine de kaçınmak gerekir çünkü ısırabilirler.

Beyaz Kertenkeleler Zararlı mıdır?

Beyaz kertenkeleler nadir görülen bir albino kertenkele türüdür. Herhangi bir kertenkele türü gibi zararsızdırlar ve insanlara zarar vermezler.

Kertenkeleler İnsana Yaklaşır mı?

Kertenkeleler doğal olarak insanlardan korkarlar ve nadiren insanlara yaklaşırlar. Ancak yiyecek veya barınak arıyorlarsa insanlara yaklaşabilirler.

Ne Yapmalısın?

Yattığınız odada kertenkele görürseniz, aşağıdaki adımları izleyin:

• Sakin kalın ve panik yapmayın.
    • Kertenkelenin yalnız bırakın ve odadan çıkmasına izin verin.
    • Kertenkele ısırmaya çalışırsa, yavaşça sallayın veya üfleyin.
    • Kertenkele ısırırsa yaranızı temizleyin ve bir sağlık uzmanına görünün.
    • Kertenkele ısırığından endişe ediyorsanız veya kertenkele sürekli olarak evinize giriyorsa, yerel bir haşere kontrol uzmanından yardım alın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yalarınn yap
  • quote:

Orijinalden alıntı: glikoz surubu

yalarınn yap
    parçala onu şampiyon
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4Yankee

parçala onu şampiyon

Alıntıları Göster
    yapıştırıcıyla bir tuzak hazıladım, umarım avanak bişeydir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Levopron

yalarınn yap

Bir şey yapmaz, tam tersi odanda böcek bırakmaz. Yararlıdır bence bırak kalsın. Benimde vardı hiç dokunmadım ve sayesinde böceksiz 2 yılım geçti
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anexilea

quote:

yalarınn yap

Bir şey yapmaz, tam tersi odanda böcek bırakmaz. Yararlıdır bence bırak kalsın. Benimde vardı hiç dokunmadım ve sayesinde böceksiz 2 yılım geçti

dostum ciddi misin, dediğin doğruysa tuzağı kaldırayım, evde hamam böcekleri de var, asıl düşmanım onlar, düşmanmın düşmanı dostumdur.

•  Yattığım odada kertenkele var acil yardım !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tomaya Su Sıkan Sikörtıl -- 16 Ağustos 2011; 2:22:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jowood1

quote:

Orijinalden alıntı: Anexilea

quote:

yalarınn yap

dostum ciddi misin, dediğin doğruysa tuzağı kaldırayım, evde hamam böcekleri de var, asıl düşmanım onlar, düşmanmın düşmanı dostumdur.

Çok ciddiyim. Kertenkele zararsız bir hayvandır, böcekle beslenir :)

• Nerede yaşıyosun öyle ? Üstüne örtü atıp yakalayabilirsin uyurken içine girer koparır benden demesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lucky Mustard

Nerede yaşıyosun öyle ? Üstüne örtü atıp yakalayabilirsin uyurken içine girer koparır benden demesi.
    beyoğlunda yaşıyorum ilginç di mi ? hacı içime girip neyi kopartıyor onu anlamadım... ( dahası var : 2 sefer de akrep yakalamıştım evde )
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4Yankee

parçala onu şampiyon

Alıntıları Göster
    Benim de 2 hafta önce odama girmişti camdan. İlk dakikalar kastım sonradan unuttum. Bir gün çıkıpta bana küçük süprizler yapabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HAAltuntas

Benim de 2 hafta önce odama girmişti camdan. İlk dakikalar kastım sonradan unuttum. Bir gün çıkıpta bana küçük süprizler yapabilir.

Alıntıları Göster

• quote:

Orijinalden alıntı: Numan

Alıntıları Göster
    Aslında konuyu Avcılık bölümüne açabilirmişsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/forumid_674/tt.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: Flara

Alıntıları Göster
    15 gün ban almalı
  • quote:

Heyecandan yanlış yere açmış bence bu seferlik 7 gün ver
  • quote:

Orijinalden alıntı: Numan

quote:

Heyecandan yanlış yere açmış bence bu seferlik 7 gün ver

Alıntıları Göster
    Üyeler arasında cezalandırmalar bakımından eşitlik sağlanamazsa forum kurallarının orada durmasının bir anlamı yok, 15 gün dendiyse 15 gün olmalı.

• quote:

Alıntıları Göster
    hadi konu dışı kertenkeleden daha zeki olduğumuzu gösterelim, 1 saat sonra yatarım. gecenin karanlığında öylece savunmasızca bırakmayın beni kertenkelenin kollarında...

• quote:

Beyler odada kertenkele var ve yakalayamadım :) ne yapabilirim önerilerinizi bekliyorum, yakalayamazsam bişey yapar mı ?

http://www.bocekilaclamasi.gen.tr/bocek-resimleri/photos/Kertenkele/kertenkele1.jpg

bahsettiğin bu mu? eğer buysa bunlardan bizim köyde hep olur.. tavandaki böcek vs yerler.. dili kızıl denir bizim oralarda.. bi zararıda yoktur aksine iyi bişeydir:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerem

15 gün ban almalı

Uygundur
  • quote:

Orijinalden alıntı: oRHaN07

quote:

Beyler odada kertenkele var ve yakalayamadım :) ne yapabilirim önerilerinizi bekliyorum, yakalayamazsam bişey yapar mı ?

http://www.bocekilaclamasi.gen.tr/bocek-resimleri/photos/Kertenkele/kertenkele1.jpg

bahsettiğin bu mu? eğer buysa bunlardan bizim köyde hep olur.. tavandaki böcek vs yerler.. dili kızıl denir bizim oralarda.. bi zararıda yoktur aksine iyi bişeydir:)
    Konunun hayvanlarla ne alakası var? Konu ile alakasız mesaj yazanlara 14. Maddeyi hatırlatırım.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.