Şimdi Ara

Duvar delerek ethernet kablosu gecirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sirt sirta iki oda var. Duvari delerek diger odaya ethernet kablosu gecirmek ve deligi duzgun bir sekilde kapamak istiyorum. Tabi yeri geldiginde kabloyu degistirebilmeliyim de.

Aklimda olan sey bir delik acmak, deligin icine icinden kablonun gececegi bir boru yerlestirmek ve sonrasinda her iki tarafi alciyla kapatip zimpara+boya yapmak.

Boyle bir islem yapan oldu mu? Deneyimlerini paylasabilir mi?

Ve aciksasi kendim yapmak istemiyorum. Boyle bir islemi kime yaptirmaliyim?

• Yapılabilecek tek şeyi anlatmışsınız zaten. Duvarın içinde kalacak borunun çapını jakın geçeceği boyutta seçmeniz yeterli.

Herhangi bir elektrikçi yapar bu işlemi, ama duvara darbeli matkabı vurup arka tarafı patlatmasın. Kılavuz matkapla delerek yapmasını söyleyin. Yoksa deldiği taraf parmak kadar çıktığı yer bilek kadar delik olur.

Sonrası size kalmış alçı boya işleri.

• izzmarit kullanıcısına yanıt

inceliğini öğrenmek için yazmıştım. Darbeli matkap / kılavuz matkap ayrıntısı hayatta aklıma gelmezdi mesela.

teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KFMSKYM K kullanıcısına yanıt

merhaba,sizde yapabilirsiniz,umarım ev sizindir.nalburdan 5-10 cm lik bir petek su borusu kestirin.bu boruyu en kısa şekilde yan odaya geçecek biçimde duvarı yerden delin.matkap darbeli vuruş yapmadan normal genişletme yaparak delin.sonra boruyu ve deliği bir miktar silikon değil süper yapıştırıcı ile duvadaki deliğe yapıştırın.ama bu boru parçası bir daha asla çıkmaz haberiniz olsun.bence basit bide boya yaparsınız bu iş çözülür.

saygılar..........................................

• Oh süper konu.

Duvar delip LAN kablosu geçirmek benim de isteğim.

@izzmarit'in bahsettiği şekilde işinin ehli bir kişi yapmalı delme işlemini, siz daha önce yapmadıysanız.

Kanal/konduit'e gelirsek...

35 mm et kalınlıklı masa tablasına USB, elektrik, HDMI vs. için üç tane delik açmam gerekiyordu. Haydi delikleri kendi matkabım ve punch'ım ile hallettim ama uygun çapta delik kapağı (hani şu delik içine oturup, yarısı boşluklu dönel kapağı olan şeyler) bulamadım. Bence iyi ki de bulamadım.

Hem masa tablası hem de duvar işi için aklımdan geçen malzemeler şunlar:

- Yüksek den/dan kadın çorabının en dar kısmı, delik çapından biraz geniş o-ring ile üstten alttan çorabı gererek sabitlemek.

- Spiral görünümlü, nispeten esneğe yakın sertilkte geniş çaplı hortuma benzeyen plastik (PE, PVC ya da ne ise artık) dairesel kanal.

- Duvarın her iki tarafına yumuşak huni. Dip tarafını, duvar içine 1-2 cm girecek koni şekli yakalayacak şekilde keserek. Duvar içine de PVC/PE/neyse su borusu.

- Spiral (şerit gibi ama kıvrılıp spiral yapılmış) kablo kanalı.

Duvar için hala arayıştayım ama... masa için nalburdan çok esnek rakor aldım. Oldu.

Duvar deliği çapında esnek rakor bulup her iki tarafa, deliğin uç çaplarının içine doğru yapıştırılabilir.

Tüm bunları yaparken, LAN kablosunun CAT'ına göre bükülme yarıçapına dikkat etmek lazım.

İnternette ethernet bend(ing) radius benzeri arayabilirsiniz.

Genel hap bilgi: Kablonun en az kıvrılma yarıçapı = Kablo çapının 4~10 katı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.