Şimdi Ara

Duvar tipi ısıtıcı mı, yoksa infrared mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Kendi odamda arçeliğin 7000btu / 620w(ısıtma) split klimasını kullanıyorum ve 10m2 oda için yeterli oluyor.
    Evde bir adet daha 10m2 oda var fakat o odaya pahalı değil de ucuz bir çözüm alalım diye düşündük.
    Ben sıcağı fazla sevmediğim için odamda ısınmaya ihtiyaç duymuyorum(zaten pc ısıtıyor içeriyi ) fakat içeriki odada ısınmak istenirse boşu boşuna doğalgazlı kombiyi açıp tüm evi ısıtmaya gerek yok diye düşündüm. Merak ettiğim konu aşağıda linkini verdiğim klima taklidi rezistanslı duvar tipi ısıtıcılar 10m2 küçük bir odayı ısıtmaya yeter mi ?
    Tek çubuklu infrared mi yoksa tek çubuklu quartz ısıtıcılar mı daha iyi olur ? Maks. 1000w'lık birşey istiyoruz.
    Bir de 600w lık elektrikli yağlı radyatörler var, hangisinin daha iyi ısınma sağlayacağı konusunda bilgi verebilirseniz sevinirim.

http://www.hepsiburada.com/kumtel-kum-1891-duvar-tipi-fanli-isitici-/productDetails.aspx?categoryid=17111&productid=evkumtel1891

• odaları değiştirin o zaman masraf yapmanıza gerek kalmaz

ama öğrenci evi bekar evi tarzı bir evde kalıyorsanız ve klimanızı siz aldıysanız onu bilemem belki arkadaşınıza satarsınız belki satmazsınız ama en verimli en ucuz ısıtma ısı pompası prensibiyle çalışan cihaz olan klimadır gerisi hepsi aynıdır
  • kisa sureli isinmalar icin veya bolgesel isinmalar icin infrared sobalar daha iyi. tasinabilir olduklarindan cok soguk havalarda 7000 btu luk arcelige destek de cikabilir.

uzun sureli sabit hafif bi isinma istiyorsaniz yagli radyatorler daha iyi.

klima taklidi isiticilarin bi avantaji yok bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mss80

odaları değiştirin o zaman masraf yapmanıza gerek kalmaz

ama öğrenci evi bekar evi tarzı bir evde kalıyorsanız ve klimanızı siz aldıysanız onu bilemem belki arkadaşınıza satarsınız belki satmazsınız ama en verimli en ucuz ısıtma ısı pompası prensibiyle çalışan cihaz olan klimadır gerisi hepsi aynıdır

Ailemle birlikte yaşıyorum ve yerleşik düzenden dolayı odaların değişmesi mümkün değil.
    Klimamın ısıtmasından memnunum fakat dediğim gibi benim için ısınma pek de önemli olmuyor, yazın soğutma için kullanıyordum.

Bir klima daha satın almak istemiyoruz 40-90 lira arası ucuz cihazlardan hangisinin daha verimli olduğu önemli bu açıdan.
    (Değerleri çok yakındır belki birbirlerine fakat, mesela atıyorum quartz 1000w elektrikle daha iyi ısıtır, yağlı radyatör şöyle daha hızlı ısıtır gibi avantajlarını merak ediyorum.)

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

kisa sureli isinmalar icin veya bolgesel isinmalar icin infrared sobalar daha iyi. tasinabilir olduklarindan cok soguk havalarda 7000 btu luk arcelige destek de cikabilir.

uzun sureli sabit hafif bi isinma istiyorsaniz yagli radyatorler daha iyi.

klima taklidi isiticilarin bi avantaji yok bence.

Aslında amaç 1-2 saat çalıştırıp içerideki soğukluğu kırmak(yalıtımımız iyi), klima gibi saatlerce çalışmasına gerek duymuyoruz.
    Bu nedenle aslında inrared teknolojisi sanırım bizim için uygun değil, çünkü sanırım oda ısınmıyor bu şekilde.
    Amacımız Max. 1000w ile küçük bir odayı olabildiğince hızlı ısıtan, bu ucuz cihazlar arasından birini seçmek.
    Hızlı ısıtma derken tabi ki klima ile kıyaslamıyorum, ucuz cihazların kendi aralarında en hızlısını bulmak istiyorum teknik açıdan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 14 Aralık 2009; 18:04:50 >

• soba gibi rezistans tel üzerinden elektrik geçirilerek yapılan ısıtma sistemlerinde cop 1 dir (yuvarlayarak söyledim 0.99 0.98 gibidir) yani ne kadar yakarsa o kadar enerji açığa çıkar bunun için farkedeceğini düşünmüyorum pek kullanım amacınızı belirleyip ona göre quartz yağlı radyatör fanlı ısıtıcı gibi seçeneklerden birini seçebilirsiniz
  • Duvar tipi elektrikli ısıtıcıları önermem ancak kendilerini ısıtıyorlar, üflemesi klima gibi güçlü olmadığından sıcak hava yukarıda kalıyor. Quartz sobalar odayıda ısıtıyor ama sürekli açık olması lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.