Şimdi Ara

Duvardaki ethernet portu çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Her odada duvarda 8 pinlik ethernet girişi var. Bu portların sigorta altında topluca çıkışı var (cat versiyonu kablo üzerinde yazmıyor) fakat internet bağlantısı sağlayamıyorum. Modemden tp link deco ya bağlantı yapıp çıkış uçlarını tp link deco ya bağlasamda, direk modemin lan çıkışlarına bağlasamda internet bağlantısı sağlanmıyor. Sorun nerede olabilir ? Araya koymak için switchte sipariş verdim fakat kablolamada sorun olabilir mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Büyük ihtimal kablolamada sorun vardır

• death44 kullanıcısına yanıt
    Prizlerin içini açıp baktınız mı? Kablo prize kadar geliyordur belki prize bağlantı yapmamışlardır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ana sigorta altında kim yönetiyor o portları?

• KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt

Anladığım kadar cat kabloların bir ucu boşta bir ucu duvardaki çıkışta. Bir nevi kablo uzatma gibi. Pasif olarak kanloların uçlarını decodaki veya modemdeki lan çıkışına sanki uzatmaymış gibi bağlayınca interneti alamıyorum. Switchlede durumun değişeceğini sanmıyorum. Öneriniz nedir başka nasıl kablolama yapılabilir çok hakim değilim ankastre girişinden ethernet portu bağlantısına tüm odalar için

• efyavas kullanıcısına yanıt

Tekrar kontrol edeyim bağlıdır diye düşündüm teşekkür ederim

Sigrota kutusunda tüm odalara giden kabloların bir router/modem ile IP dağıtıyor ve sinyal gönderbiliyor olması lazım. (Bu zaten her odaya ve sigorta kutusundaki kablo uçlarının doğru şekildiğini yapıldığını varsayıyorum. Zaten bunlar yoksa önce tesisatı toparlamalısınız.)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    USB Girişleri Çalışmıyor
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt

Sigorta tarafındaki uçları modemin lan girişlerine bağlamama rağmen diğer tarafta internet yok. Cat kablosu pasif çalışıyor olması lazım. Nerede hata yapıyorum bulamadım

Eğer böyleyse ya hattaki kablo da ya da en basitinden uçlarda problem vardır. Başka bir yerden çıkmaz sorun..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.