Şimdi Ara

Duyduğum en iyi Savaş(tarzı) Söz ! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
13
Favori
5.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • "Şiddetin kökleri; çalışmadan elde edilen zenginlik. ahlaktan yoksun ticaret, insanlıktan yoksun bilim, özveriden yoksun tapınma ve ilkeden yoksun politikadır."
  • quote:

Orijinalden alıntı: interior designer

quote:

Orijinalden alıntı: oacar84

Atatürk, 57. Alaya hitaben; ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum.

ölmekten başka büyük olay ne ki bu dünyada.
    Atam izindeyiz.

Forumda bu tarz konuşmalar serbest mi bilmiyorum fakat bize tarih biraz eksik öğretiliyor.

1- 57. alay Yarbay M. K. Atatürk komutasındaydı.
    2- 5. Orduya destek olarak cephe gerisinde yedek tutuluyordu.
    3- 5. Ordu ihtiyaç duyduğunda yardıma gitmedi.
    4- Emir ve destek birlikleri gelmediği halde Tek başına düşmanın karşısına "Size Ölmeyi Emrediyorum" sözleri ile çıkartıldılar.
    5- Erinden subayına kadar alayın tamamı şehit düştü. Bu şehitlerin içinde Binbaşı Hüseyin Avni Bey'de vardır. Fakat Mustafa Kemal Yoktur.
    6- Atatürk alayının neredeyse tamamını kaybetmesine, emirleri yerine getirmemesine ve cephesinde başarı elde etmemesine rağmen Alman Komutan Tarafından "Albay"lığa yükseltildi.

Ölmekten öteye zeka var... 10.000 kişilik ordunun karşısına destek birliği olmadan 3000 kişiyi sürersen ölmeyi emretmene gerek yok. Asker zaten 4 S kuralı ile ölecektir.

işte size bir kıl daha

• +1
  • Herkesin görüşüne saygı duyarım sesimi çıkarmam ama benim için en büyük saygının duyulması gerek sıralama.

Hz.Muhammed
    Osman Bey
    Kanuni Sultan Süleyman
    Fatih Sultan Mehmed
    M.Kemal Atatürk
  • 45 40 merkez 45 40 merkez olay yerine yakınız aylin
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Remlak

quote:

Orijinalden alıntı: TSForever

Ya istiklal ya ölüm sözü M.Kemalin değil şeyh şamilin sözüdür

Günümüzde Ulu Önderimizi akıllarınca(!) küçük düşürmek isteyen bazı zatlar Atamıza ait olan sözleri dahi bir takım kişilere aitmiş gibi göstermeye çalışmaktadırlar.
    Büyük ATATÜRK Kurtuluş Savaşına "Ya istiklal ya ölüm!" düşüncesi ile girdi.
    Sıvas Kongresi'nde yaşananlar
    Kaynak: Dr. Alev Coşkun

quote:

'SANA DA KARŞI GELİRİZ'

Bu arada, odada konuşmaları dinleyen İstanbul delegesi askeri tıp öğrencisi Hikmet Bey, heyecanlı ve yüksek sesle şu konuşmayı yaptı: "Paşam, murahhası (delegesi) bulunduğum tıbbiyeliler beni buraya istiklal (bağımsızlık) davamızı başarmak yolundaki mesaiye katılmak üzere gönderdiler. Mandayı kabul edemem... Eğer kabul edecek olanlar varsa, bunlar her kim olursa olsun, şiddetle ret ve takbih (kınama) ederiz. Farzımuhal (örneğin), manda fikrini siz kabul ederseniz sizi de reddeder, Mustafa Kemal'i 'vatan kurtarıcısı değil, vatan batırıcısı' olarak adlandırır ve tel'in (lanet okuma) ederiz."

Bu konuşma karşısında odada bulunan Kuvayı Milliyeciler memnun olmuşlardı. Kansu şöyle diyor:

"Bu gencin yürekten kopup gelen bu sözleri karşısında hazırunun (bulunanların) birçoğunun gözleri yaşarmıştı. Mustafa Kemal Paşa da müteheyyiç (heyecanlanmıştı) olmuştu. Heyecanlı bir sesle:

- Arkadaşlar, gençliğe bakın, Türk milli bünyesindeki asil kanın ifadesine dikkat edin, dedi, sonra Hikmet Bey'e dönerek:

- Evlat, müsterih (rahat) ol. Gençlikle iftihar (onur) ediyorum ve gençliğe güveniyorum. Biz, ekalliyette (azınlıkta) kalsak dahi mandayı kabul etmeyeceğiz. Parolamız tektir ve değişmez: Ya istiklal, ya ölüm.

Tıbbiyeli genç, hemen yerinden fırladı:

- Var ol paşam..."

Daha sonra genç tıbbiyeli Mustafa Kemal'in elini öptü, Mustafa Kemal de gencin alnından öptü.

Odada bulunanlar da paşaya güvence vererek ertesi gün yapılacak toplantıda "manda" teklifinin reddedileceğini söylediler.

Bu laf Şeyh Şamile ait olsaydı o zat ESİR olmaz, şehit olmayı tercih ederdi. Şeyh Şamil Ruslara esir düşmüştür.

Konu insanların yaşadıkları değil söyledikleri.

Sözü Şeyh Şamil söylemiş.

Esir düşmüş düşmemiş orası kaderin cilvesi...

Hatice değil Netice önemli...

Atatürk'ün diye yıllarca bize öğretilen sözlerin %90'ı daha eski tarihi karakterlere ait.

+1 aynen katılıyorum.

Bu sözler de M.Kemal'e ait değil.

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir" Hz.Ali (ra)
    "adalet mülkün temelidir" Hz.Ömer (ra)
    "köylü milletin efendisidir" Kanuni Sultan Süleyman Han

• quote:

Orijinalden alıntı: RAkara

"Kılıç kınından çıkmadıkça it sürüsü dağılmaz" (II. Mahmut)

İyi padişahtı yenilikçiydi ama savaşla ilgili pek başarılı olduğu söylenemez.o zamanın şartlarıyla da alakalı tabi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Napolyon henüz okuldayken bir arkadaşının savaş çıktığında nasıl ata bineceğini sorarak kısa boyuyla alay etmesi üzerine : Ben savaş çıktığında ata binmeyeceğim. Ben ata bindiğimde savaş çıkacak.(qapaq)

Korku kılıçtan derin keser.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liberum -- 6 Eylül 2013; 12:24:23 >
  • "Spartans! Ready your breakfast and eat hearty... For tonight, we dine in hell!"
    -Spartan King Leonidas

• Dulce bellum inexpertis .

• Ne güzel inandırmışlar sizi. Araştırma yok, okuma yok...

Kaynak?

Gerçi vermesen de olur.

Nasılsa
     Duyduğum en iyi Savaş(tarzı) Söz !

Son söz : "Cahillik Mutluluktur"

@TSForever
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmut2306

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oacar84

Atatürk, 57. Alaya hitaben; ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum.

ölmekten başka büyük olay ne ki bu dünyada.
    Atam izindeyiz.

Forumda bu tarz konuşmalar serbest mi bilmiyorum fakat bize tarih biraz eksik öğretiliyor.

1- 57. alay Yarbay M. K. Atatürk komutasındaydı.
    2- 5. Orduya destek olarak cephe gerisinde yedek tutuluyordu.
    3- 5. Ordu ihtiyaç duyduğunda yardıma gitmedi.
    4- Emir ve destek birlikleri gelmediği halde Tek başına düşmanın karşısına "Size Ölmeyi Emrediyorum" sözleri ile çıkartıldılar.
    5- Erinden subayına kadar alayın tamamı şehit düştü. Bu şehitlerin içinde Binbaşı Hüseyin Avni Bey'de vardır. Fakat Mustafa Kemal Yoktur.
    6- Atatürk alayının neredeyse tamamını kaybetmesine, emirleri yerine getirmemesine ve cephesinde başarı elde etmemesine rağmen Alman Komutan Tarafından "Albay"lığa yükseltildi.

Ölmekten öteye zeka var... 10.000 kişilik ordunun karşısına destek birliği olmadan 3000 kişiyi sürersen ölmeyi emretmene gerek yok. Asker zaten 4 S kuralı ile ölecektir.

işte size bir kıl daha

http://tr.m.wikipedia.org/wiki/57._Piyade_Alayı_(Osmanlı)

• taking fire need assistance
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xandrodis

fire in the hole !

Age of mythology mı oyndın gelmeden önce :D
  • Build a wonder...
  • quote:

Orijinalden alıntı: emreoz25

Bu kadar çinliyi nereye gömeceğim?

+1

Bide bu Söz var

Sizin şarabı sevediğiniz kadar ölümü seven bir orduyla geldim

Halid Bin Velid
  • quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Remlak

quote:

Ya istiklal ya ölüm sözü M.Kemalin değil şeyh şamilin sözüdür

Günümüzde Ulu Önderimizi akıllarınca(!) küçük düşürmek isteyen bazı zatlar Atamıza ait olan sözleri dahi bir takım kişilere aitmiş gibi göstermeye çalışmaktadırlar.
    Büyük ATATÜRK Kurtuluş Savaşına "Ya istiklal ya ölüm!" düşüncesi ile girdi.
    Sıvas Kongresi'nde yaşananlar
    Kaynak: Dr. Alev Coşkun

quote:

'SANA DA KARŞI GELİRİZ'

Bu arada, odada konuşmaları dinleyen İstanbul delegesi askeri tıp öğrencisi Hikmet Bey, heyecanlı ve yüksek sesle şu konuşmayı yaptı: "Paşam, murahhası (delegesi) bulunduğum tıbbiyeliler beni buraya istiklal (bağımsızlık) davamızı başarmak yolundaki mesaiye katılmak üzere gönderdiler. Mandayı kabul edemem... Eğer kabul edecek olanlar varsa, bunlar her kim olursa olsun, şiddetle ret ve takbih (kınama) ederiz. Farzımuhal (örneğin), manda fikrini siz kabul ederseniz sizi de reddeder, Mustafa Kemal'i 'vatan kurtarıcısı değil, vatan batırıcısı' olarak adlandırır ve tel'in (lanet okuma) ederiz."

Bu konuşma karşısında odada bulunan Kuvayı Milliyeciler memnun olmuşlardı. Kansu şöyle diyor:

"Bu gencin yürekten kopup gelen bu sözleri karşısında hazırunun (bulunanların) birçoğunun gözleri yaşarmıştı. Mustafa Kemal Paşa da müteheyyiç (heyecanlanmıştı) olmuştu. Heyecanlı bir sesle:

- Arkadaşlar, gençliğe bakın, Türk milli bünyesindeki asil kanın ifadesine dikkat edin, dedi, sonra Hikmet Bey'e dönerek:

- Evlat, müsterih (rahat) ol. Gençlikle iftihar (onur) ediyorum ve gençliğe güveniyorum. Biz, ekalliyette (azınlıkta) kalsak dahi mandayı kabul etmeyeceğiz. Parolamız tektir ve değişmez: Ya istiklal, ya ölüm.

Tıbbiyeli genç, hemen yerinden fırladı:

- Var ol paşam..."

Daha sonra genç tıbbiyeli Mustafa Kemal'in elini öptü, Mustafa Kemal de gencin alnından öptü.

Odada bulunanlar da paşaya güvence vererek ertesi gün yapılacak toplantıda "manda" teklifinin reddedileceğini söylediler.

Bu laf Şeyh Şamile ait olsaydı o zat ESİR olmaz, şehit olmayı tercih ederdi. Şeyh Şamil Ruslara esir düşmüştür.

Konu insanların yaşadıkları değil söyledikleri.

Sözü Şeyh Şamil söylemiş.

Esir düşmüş düşmemiş orası kaderin cilvesi...

Hatice değil Netice önemli...

Atatürk'ün diye yıllarca bize öğretilen sözlerin %90'ı daha eski tarihi karakterlere ait.

+1 aynen katılıyorum.

Bu sözler de M.Kemal'e ait değil.

"hayatta en hakiki mürşit ilimdir" Hz.Ali (ra)
    "adalet mülkün temelidir" Hz.Ömer (ra)
    "köylü milletin efendisidir" Kanuni Sultan Süleyman Han

Bu atatürk'ün büyüklüğünden bir şey kaybettirmez , o an durumu anlatmak için en iyi söz oysa söylenmiştir , atatürk bu sözler benim Hz.Ali ' nin değil dememiştir . Bu sözler Atatürk'e ait değilsr bırak öyle kalsın , herkes inanmak istediğine inansın , burada zaten önemli olan atatürk olmak değildir onun zihniyetini benimsemek önemli olandır . Sen söyle onun milleti için yaptıkları da mı bize yanlış öğretiliyor ?

• Kamıştan maşa, araptan paşa olmaz.
  • bir gece ansızın gelebiliriz
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.