Şimdi Ara

Duyduğum en iyi Savaş(tarzı) Söz ! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
13
Favori
5.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Remlak

quote:

Orijinalden alıntı: TSForever

Ya istiklal ya ölüm sözü M.Kemalin değil şeyh şamilin sözüdür

Günümüzde Ulu Önderimizi akıllarınca(!) küçük düşürmek isteyen bazı zatlar Atamıza ait olan sözleri dahi bir takım kişilere aitmiş gibi göstermeye çalışmaktadırlar.
    Büyük ATATÜRK Kurtuluş Savaşına "Ya istiklal ya ölüm!" düşüncesi ile girdi.
    Sıvas Kongresi'nde yaşananlar
    Kaynak: Dr. Alev Coşkun

quote:

'SANA DA KARŞI GELİRİZ'

Bu arada, odada konuşmaları dinleyen İstanbul delegesi askeri tıp öğrencisi Hikmet Bey, heyecanlı ve yüksek sesle şu konuşmayı yaptı: "Paşam, murahhası (delegesi) bulunduğum tıbbiyeliler beni buraya istiklal (bağımsızlık) davamızı başarmak yolundaki mesaiye katılmak üzere gönderdiler. Mandayı kabul edemem... Eğer kabul edecek olanlar varsa, bunlar her kim olursa olsun, şiddetle ret ve takbih (kınama) ederiz. Farzımuhal (örneğin), manda fikrini siz kabul ederseniz sizi de reddeder, Mustafa Kemal'i 'vatan kurtarıcısı değil, vatan batırıcısı' olarak adlandırır ve tel'in (lanet okuma) ederiz."

Bu konuşma karşısında odada bulunan Kuvayı Milliyeciler memnun olmuşlardı. Kansu şöyle diyor:

"Bu gencin yürekten kopup gelen bu sözleri karşısında hazırunun (bulunanların) birçoğunun gözleri yaşarmıştı. Mustafa Kemal Paşa da müteheyyiç (heyecanlanmıştı) olmuştu. Heyecanlı bir sesle:

- Arkadaşlar, gençliğe bakın, Türk milli bünyesindeki asil kanın ifadesine dikkat edin, dedi, sonra Hikmet Bey'e dönerek:

- Evlat, müsterih (rahat) ol. Gençlikle iftihar (onur) ediyorum ve gençliğe güveniyorum. Biz, ekalliyette (azınlıkta) kalsak dahi mandayı kabul etmeyeceğiz. Parolamız tektir ve değişmez: Ya istiklal, ya ölüm.

Tıbbiyeli genç, hemen yerinden fırladı:

- Var ol paşam..."

Daha sonra genç tıbbiyeli Mustafa Kemal'in elini öptü, Mustafa Kemal de gencin alnından öptü.

Odada bulunanlar da paşaya güvence vererek ertesi gün yapılacak toplantıda "manda" teklifinin reddedileceğini söylediler.

Bu laf Şeyh Şamile ait olsaydı o zat ESİR olmaz, şehit olmayı tercih ederdi. Şeyh Şamil Ruslara esir düşmüştür.

Konu insanların yaşadıkları değil söyledikleri.

Sözü Şeyh Şamil söylemiş.

Esir düşmüş düşmemiş orası kaderin cilvesi...

Hatice değil Netice önemli...

Atatürk'ün diye yıllarca bize öğretilen sözlerin %90'ı daha eski tarihi karakterlere ait.

• "benim o solculardan 50 tane faili meçhulüm var".

Memduh Başgan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Kılıç kınından çıkmadıkça it sürüsü dağılmaz" (II. Mahmut)
  • Dininize çok düşkünseniz şeyhlerin şıhların peşini bırakın. Peygamberimiz Hz. Muhammed ve Yüce Allah ve Kuranı Kerime inanın. Ayrıca Atam Atatürk'tür.

• quote:

Orijinalden alıntı: oacar84

Atatürk, 57. Alaya hitaben; ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum.

ölmekten başka büyük olay ne ki bu dünyada.
    Atam izindeyiz.

Forumda bu tarz konuşmalar serbest mi bilmiyorum fakat bize tarih biraz eksik öğretiliyor.

1- 57. alay Yarbay M. K. Atatürk komutasındaydı.
    2- 5. Orduya destek olarak cephe gerisinde yedek tutuluyordu.
    3- 5. Ordu ihtiyaç duyduğunda yardıma gitmedi.
    4- Emir ve destek birlikleri gelmediği halde Tek başına düşmanın karşısına "Size Ölmeyi Emrediyorum" sözleri ile çıkartıldılar.
    5- Erinden subayına kadar alayın tamamı şehit düştü. Bu şehitlerin içinde Binbaşı Hüseyin Avni Bey'de vardır. Fakat Mustafa Kemal Yoktur.
    6- Atatürk alayının neredeyse tamamını kaybetmesine, emirleri yerine getirmemesine ve cephesinde başarı elde etmemesine rağmen Alman Komutan Tarafından "Albay"lığa yükseltildi.

Ölmekten öteye zeka var... 10.000 kişilik ordunun karşısına destek birliği olmadan 3000 kişiyi sürersen ölmeyi emretmene gerek yok. Asker zaten 4 S kuralı ile ölecektir.

• Git kakanla oyna

• We lost that round but it is not over yet ! Get ready for next one !
  • "Sizin, hayat ve şarabı sevdiğiniz kadar, ölümü seven bir orduyla size geldim."

Halid b. Velid'den İran Komutanına

Abdü rabbih, s., 387
  • Zafere ulaşmak için güçlerimizi bütün gücün ve hareketin göbeğine, düşmanın ağırlık merkezine yığmak zorundayız.

Carl Philipp Gottlieb von Clausewitz, Prusyalı general ve entelektüel.
  • Aduuu ket

• Ülken,milletin,namusun ezilmedikçe,bir amacın yoksa savaş bir 'Cinayettir'.
    Mustafa Kemal Atatürk
  • "Eğer vatan savunması için şart değilse her savaş bir cinayettir" Mustafa Kemal Atatürk
    "Ben, size taarruz emretmiyorum;ölmeyi emrediyorum!Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler ve kumandanlar geçebilir." Mustafa Kemal Atatürk
  • Blitzkreig - Yıldırım Savaşı

Link:http://tr.wikipedia.org/wiki/Y%C4%B1ld%C4%B1r%C4%B1m_sava%C5%9F%C4%B1

En iyi uygulayan General: Erwin Rommel

Duyduğum en iyi Savaş(tarzı) Söz !
  • Bu sözlerle gaza gelin siz yarin birsey olunca anneninizin eteginden ayrilamazsiniz hala iyi birşey saniyorsunuz bu durumu sıktı artik bu savaş içerikli konular

• Şimdi onlara , nefes alan herkesin eşit olduğunu öğreteceğiz.
    ''Spartacus''
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dukkha

Bu sözlerle gaza gelin siz yarin birsey olunca anneninizin eteginden ayrilamazsiniz hala iyi birşey saniyorsunuz bu durumu sıktı artik bu savaş içerikli konular

Kafana silah dayayan yok kardeş. Kimsenin ne olduğunu bilemezsin annenizin eteğinin altında kimin saklanıp kimin savaşacağını da bilemezsin. Bizler Türküz, Türkler tarihleri boyunca adından söz ettirilen zaferler kazanmıştır. Sıktıysa girmeyeceksin bu konulara bu kadar basit.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Laz

quote:

Bu sözlerle gaza gelin siz yarin birsey olunca anneninizin eteginden ayrilamazsiniz hala iyi birşey saniyorsunuz bu durumu sıktı artik bu savaş içerikli konular

Kafana silah dayayan yok kardeş. Kimsenin ne olduğunu bilemezsin annenizin eteğinin altında kimin saklanıp kimin savaşacağını da bilemezsin. Bizler Türküz, Türkler tarihleri boyunca adından söz ettirilen zaferler kazanmıştır. Sıktıysa girmeyeceksin bu konulara bu kadar basit.

Türküm diyorsun paylaştığınız sözler ornek aldığınız insanlar kim bir bak cok nadir yüce Atatürk sözü paylaşan var gececen o işi yaptiginiz sadece tirsakliginizi bu sözlerle gaza çevirmek hadi kolay gele

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Laz

quote:

Türküm diyorsun paylaştığınız sözler ornek aldığınız insanlar kim bir bak cok nadir yüce Atatürk sözü paylaşan var gececen o işi yaptiginiz sadece tirsakliginizi bu sözlerle gaza çevirmek hadi kolay gele

Atatürk'e sonsuz saygım var ama Atatürk'ün yaptığıyda buydu. Cepheye adam akıllı inmemiş birisi gidip sadece askere gaz verdi savaşı kazanan Kemal Atatürk değil on binlerdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: flegga34

Winter is coming

Gış geliyür

• saldırın eğer sizden fazlalarsa piyadeleri önde tutun zaman kazanın ve ölümüne kaçın
    -general
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.