Şimdi Ara

Duyduğum en iyi Savaş(tarzı) Söz ! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
13
Favori
5.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Platinum IV

"Ansızın bir gece 82 paris 83 new york"

hll knk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Savas mecburi olmadigi surece cinayettir

• Your Team Won !
  • Arkantos, we must go! We can do nothing for him.

• Ismet gelirken ketıla bassana

• quote:

Orijinalden alıntı: emreoz25

Bu kadar çinliyi nereye gömeceğim?

helalllll bilirim o konuyu
  • en iyi savunma saldırmaktır
    sen beni doslarımdan koru düşmanlarımı ben hallederim
  • Süngülerden bir taht yapabilirsin ama ustunde fazla oturamazsin

Boris Yeltsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi G.R.I.M.S.O.N888 -- 6 Eylül 2013; 8:50:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lanet olası federaller!!!
  • büyük komutanlar savaş kazanan değil, barışı koruyabilendir. ordusunu savaşmak zorunda bırakmayan komutan büyük komutandır...
  • Aletine guvenmiyorsan yataga askerine guvenmiyorsanda savasa girmeyeceksin.

Soyleyen red01

• Harp zorunlu ve kaçınılmaz olmalıdır. Milletin hayatı tehlikeyle karşı karşıya kalmadıkça harp bir cinayettir. "M.Kemal Atatürk"
  • asla savaşa girme özellikle de kendinle. lord of war

• Savasmayin birgun zaten oluceksiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: A.Berkehan

Merminiz yoksa ayaklarınız var...

• Birgün italyan Büyükelçisi Ata ile görüşmek ister vehuzura kabul edilir. O zamanın muhtelif ekonomik-siyasi konuları hakkındakonuşulduktan sonra, büyükelçi "Ekselans, dün Roma ile yapmış oldugum birgörüşmede hükümetimizin Hatay'ı almak istediği kararını size iletmemsöylendi" der.Odada buz gibi bir hava eser. Ata, büyükelçiye birşeyler daha ikrameder ve iki dakikalığına odadan ayrılır. Döndüğünde ayağında çizmeleri,üzerinde mareşal üniforması, belinde tabancası vardır. Doğruca masasınagider, manyetolu telefondan Mareşal Fevzi Çakmak'ın bağlanmasını ister veÇakmak'a: " Paşa, İtalyan dostlarımız Hatay'a gelmek istiyorlarmış. Hazırmıyız" der. Fevzi Çakmak durmu anlar ve "Biz hazırız Paşam" diyeyanıtlar...Ata büyükelçiye döner ve: "Biz hazırmışız. Hükümetinizesöyleyin, isterlerse gelip Hatay'ı alabilirler" der.

• quote:

Orijinalden alıntı: Berkobra

"Savaşta usta asker sinirlenmeyen askerdir. Zaferde usta asker korkusuz askerdir.Bu nedenle akıllı olan savaşı önceden kazanır, oysa cahil olan kazanmak için savaşmak zorundadır."

-Sun Tzu

tam dedim sun tzu dan havalı bir öğreti paylaşayım.... Yazıyı kopyaladım... seninkini gördüm....

Güçlüyken zayıf dur. Cesur olduğunda ürkmüş numarası yap. Düzenli olduğunda dağınık, tam teçhizatlı olduğunda ise kendini yokluk içinde göster. Düşman senin akıllı olduğunu değil aptal olduğunu sansın. - Wang Xi -
  • quote:

Orijinalden alıntı: TSForever

Ya istiklal ya ölüm sözü M.Kemalin değil şeyh şamilin sözüdür

Günümüzde Ulu Önderimizi akıllarınca(!) küçük düşürmek isteyen bazı zatlar Atamıza ait olan sözleri dahi bir takım kişilere aitmiş gibi göstermeye çalışmaktadırlar.
    Büyük ATATÜRK Kurtuluş Savaşına "Ya istiklal ya ölüm!" düşüncesi ile girdi.
    Sıvas Kongresi'nde yaşananlar
    Kaynak: Dr. Alev Coşkun

quote:

'SANA DA KARŞI GELİRİZ'

Bu arada, odada konuşmaları dinleyen İstanbul delegesi askeri tıp öğrencisi Hikmet Bey, heyecanlı ve yüksek sesle şu konuşmayı yaptı: "Paşam, murahhası (delegesi) bulunduğum tıbbiyeliler beni buraya istiklal (bağımsızlık) davamızı başarmak yolundaki mesaiye katılmak üzere gönderdiler. Mandayı kabul edemem... Eğer kabul edecek olanlar varsa, bunlar her kim olursa olsun, şiddetle ret ve takbih (kınama) ederiz. Farzımuhal (örneğin), manda fikrini siz kabul ederseniz sizi de reddeder, Mustafa Kemal'i 'vatan kurtarıcısı değil, vatan batırıcısı' olarak adlandırır ve tel'in (lanet okuma) ederiz."

Bu konuşma karşısında odada bulunan Kuvayı Milliyeciler memnun olmuşlardı. Kansu şöyle diyor:

"Bu gencin yürekten kopup gelen bu sözleri karşısında hazırunun (bulunanların) birçoğunun gözleri yaşarmıştı. Mustafa Kemal Paşa da müteheyyiç (heyecanlanmıştı) olmuştu. Heyecanlı bir sesle:

- Arkadaşlar, gençliğe bakın, Türk milli bünyesindeki asil kanın ifadesine dikkat edin, dedi, sonra Hikmet Bey'e dönerek:

- Evlat, müsterih (rahat) ol. Gençlikle iftihar (onur) ediyorum ve gençliğe güveniyorum. Biz, ekalliyette (azınlıkta) kalsak dahi mandayı kabul etmeyeceğiz. Parolamız tektir ve değişmez: Ya istiklal, ya ölüm.

Tıbbiyeli genç, hemen yerinden fırladı:

- Var ol paşam..."

Daha sonra genç tıbbiyeli Mustafa Kemal'in elini öptü, Mustafa Kemal de gencin alnından öptü.

Odada bulunanlar da paşaya güvence vererek ertesi gün yapılacak toplantıda "manda" teklifinin reddedileceğini söylediler.

Bu laf Şeyh Şamile ait olsaydı o zat ESİR olmaz, şehit olmayı tercih ederdi. Şeyh Şamil Ruslara esir düşmüştür.

• Sen uyursan herkes olur.

• Atatürk, 57. Alaya hitaben; ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum.

ölmekten başka büyük olay ne ki bu dünyada.
    Atam izindeyiz.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.