Şimdi Ara

Düz lise mezunu olarak meslek yüksek okulu tercih etmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
10.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar şimdi şöyle aşağıdaki gibi bir sonucum var.sınava girdim çıktım, öyle uzunca çalışmalar, dershanelere gitmeler olmadı.gitmek istediğim 3 önlisans bölümü var ; Elektronik haberleşme teknolojileri, Radyo ve televizyon programcılığı ve Basım ve yayın teknolojileri.şimdi öğrenmek istediğim şey şu;düz lise sayısal mezunu biri olarak tercih listeme bu bölümleri yazmam durumunda tutma olasılığı nedir.ilgili liselerden sınavsız geçişleri vs. düşününce.. biraz daha abartayım basın ve yayın için marmara üniversitesini yazarsam ne olur :)

Düz lise mezunu olarak meslek yüksek okulu tercih etmek

• up!
    çok zor bir soru değil.
  • up!!
  • herkes mühendis olacağı için o konulara yoğunlaşmış durumdalar kimse kale bile almıyor
  • bu durumda olmanın dezavantajı olsa gerek.
  • kardeş bende öğretmen lisesi çıkışlıyım iki yıllık bölüm istiyorum puanım senden iyi ama bana dedikleri meslek liselilerden kontenjan kalırsa düz liseliler girecekmiş.Kılavuzda zaten tercih önceliği diye bişeyler var teknik lise eml gibi.Yani tamamen şans işi ama büyükşehirlerde 2 yıllık okumak zor sanırım.Çünkü adamlar senden düşük puanla oraya yerleşecek üstelik ek puanları var.Sen full yapsan bile öncelik onlarda.Hevesini kırmak isteme tabiki yaz ne olacağı belli olomaz ama beklentin olmasın.
  • Önce meslek liseliler , sonra diğerleri..
  • bu durumdu (düz lise) türkçe sosyal okuyanların üniversite okuma hayali açıköğretimle sınırlı kalıyor ben böyle sistemin... demek düşüyor sadece bizede
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.