Şimdi Ara

Düz mühendis mi oldum? [SS'Lİ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türkiye'nin en iyi okullarından birisinden bilgisayar mühendisi olarak çıkıyorum. Bitirdiğimde işim hazır sayılır, zaten öğrenciyken girdiğim yine büyük firmalardan birinde devam edicem.

Ama bir garip his var içimde. O kadar hırsla geldiğim okuldan, ciddi giyinip işe gidip, çok da zeka istemeyen işlerle stresli bir ortamda uğraşıyorum. Evet bu firmada veya yine bu şekilde yükselirsem güzel paralar kazanılabiliyor, şirkette genel olarak insanların keyfi tıkırında. Öyle pek maddi kaygıları vs. bulunmuyor.

Ama bana çok monoton gelmeye başladı daha şimdiden. Acaba Avrupa'da bir iş ilanı bulup başvurup alırlarsa gitsem mi gözümü karartıp. Almanya seçeneği pek iyi gelmiyor, o yüzden geriye İngiltere kalıyor büyük olarak. Hem İngilizce'm de gelişir, hem de Türkiye'ye o kadar uzak da değil.

Ama oraya gitsem, muhtemelen yine monoton geçicek herşey. O yüzden start-up kurma düşüncesi var kafamda. Amaç zengin olmak değil tabiki, yani ilk amaç değil. Maksat tek başına bir işe girip, kazandığını kendin yemek, patronun olmaması, yapacağın işi seçmen, güzel girişimlerde imzanın bulunması vs.

Kafam inanılmaz karışık.

Düz mühendis mi oldum? [SS'Lİ]

• Yardımcı olmayı isterdim ama anlamamam hocam bu işlerden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nofapa başla
  • İnternet kafe aç bimden aldığın suları sat

• Selamlar hocam, ben de bilgisayar mühendisliği okudum ve seneye mezun oluyorum inşallah. Bu sene de muhtemelen Türkiye'de çoğu kişinin çalışmak isteyeceği bir yerde staja kabul edildim. Ama benim de içimde bir tedirginlik var, bu genel Türkiye yapısıyla alakalı mıdır bilmiyorum. Çünkü, o kadar didinip çalıştıktan sonra özellikle mühendisliğe dair kaliteli işler yapılmıyor, yapılsa da girilen ortamda sizinle aynı background'a sahip olmayan kişilerle çalışmanız bekleniyor (burada diğer okulları ezmek niyetinde değilim). Bende de bu şekilde kafa karışıklıkları var, duygularımı da net bir şekilde anlatamıyorum kafam karışık olduğu için.

Umarım güzel bir iş hayatı bizleri bekliyordur.
  • Hangi üniversite? İmkan varsa doğru Amerikaya git

• itu mezunu musun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Allah başka dert vermesin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstad tıp okusan aynı durum olur muydu

• Hangi üni reis
  • Heyecan ve ekşın arıyorsan freelancer ol

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Risk al ve Silikon Vadisine git Bakarsın bir startupa katılır güzel işler ortaya çıkar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.