Şimdi Ara

Düzeltme(Retouch) Eski ve Yeni

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
5
Favori
3.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar böyle bi konu varmı bilmiyorum ama varsa silebilirim . Neyse lafı fazla uzatmadan sadede gelelim.

Benim gibi yeni fotoğraf çekmeye başlayan kullanıcıların çoğu fotoshop yapmayı kendi kendine öğrenmeye çalışıyor buda bi hayli zor oluyor. Bu konuda amacımız çektiğiniz fotoğrafların eski ve yeni hallerini gösterip bunu yaparken hangi işlemleri yaptığınızı yazılı , resimli , videolu anlatmaktır. Lütfen konunun amacını unutmadan benim gibi yeni başlayan kullanıcılara yardımcı olunuz diyorum ve topu size bırakıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BkrK -- 1 Aralık 2012; 21:03:55 >
  • İlk Paylaşım benden o zaman.

Gelelim benim ne kadar kötü fotoğraf çeken, hilekar, düzenbaz biri olduğuma, Şimdi sırada madalyonun öbür yüzü. Eskiden düşünüyorum çok karşıydım düzenlemeye ama gördüm ki bundan kaçış yok. Hatta bu düzenlememde o kadar çok abarttım ki. Sizlerlede paylaşayım istedim kısa ve özet olarak düzenlememi.

Evet fotoğrafımızın orjinali bu, Ne kadar kötü bir fotoğraf olduğunu anlatmama gerek yok herhalde. Kadraj o kadar yamuktu pizza kulesi halt yemiş yanında çatıda duran yarıçıplak adamda cabası

-Öncelikle fotoğrafı ilk olarak photoscape'e atarak binamızı dimdik bir hale getiriyoruz.

-Ardından photoshop programını açıp fotoğrafımızın arka tarafındaki kötü görüntüyü yok etmek için öndeki binanın çatısını dikkatli bir şekilde kesme işlemi uyguluyoruz.

- Kesme işlemi uyguladıktan sonra arka taraftaki görüntüyü yok ediceğimiz için iki şeçenek var ya gökyüzü mavisi yapacağız ya da bulutlu bir gökyüzü oluşturacağız, ilk işlem çok boş durduğu için daha önce çekmiş olduğum çok beğendiğim ve hdrye iyi giden bir fotoğrafımı photoshopa atıyorum. daha sonra kopyala-yapıştır işlemi ile kestiğimiz fotoğrafı birleştiriyoruz.

-Buda birleştireceğimiz fotoğraf

-Bu fotoğrafa ait daha önce yapmış olduğum düzenleme, düzenlenmiş halini kullanmadım oluşturduğumuz fotorğafta.

- Ve fotoğrafları birleştirip photoscape yardımıyla, konstrat, parlaklık, renk ayarlarını yapıyoruz.

- Tabi ki işlemimiz bitmedi Fotoğrafımızı heder edeceğiz. Ben program olarak photomatix 3 kullanıyorum. Bir üst versiyonu nedense içime sinmedi alışamadım. Heder işlemini yaparken fazla abartmamaya özen gösteriyoruz.

-Heder işlemimiz bittiğine göre son rötuşlara başlayabiliriz.

-İlk olarak mimari bir fotoğraf olduğu için desenlerin olduğu kısımları keskinleştirmekle başlıyorum işlemime, ardından nik - color efekt eklentisiyle bicolor efekti veriyorum hafif bir şekilde. Photoshopla işimiz bittiğine göre fotoğrafımızı kaydedebiliriz.

-Ardından photoscape programı ile hafif renk düzenlemeleri yaptıktan sonra çerçeve, imza olayınıda hallettikten sonra beğeninize sunuyoruz.

İşte bu kadar Düzenlemeyi hiç bu kadar abartmamıştım.
  • cevabınız için teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: agules

İlk Paylaşım benden o zaman.

Gelelim benim ne kadar kötü fotoğraf çeken, hilekar, düzenbaz biri olduğuma, Şimdi sırada madalyonun öbür yüzü. Eskiden düşünüyorum çok karşıydım düzenlemeye ama gördüm ki bundan kaçış yok. Hatta bu düzenlememde o kadar çok abarttım ki. Sizlerlede paylaşayım istedim kısa ve özet olarak düzenlememi.

Evet fotoğrafımızın orjinali bu, Ne kadar kötü bir fotoğraf olduğunu anlatmama gerek yok herhalde. Kadraj o kadar yamuktu pizza kulesi halt yemiş yanında çatıda duran yarıçıplak adamda cabası

-Öncelikle fotoğrafı ilk olarak photoscape'e atarak binamızı dimdik bir hale getiriyoruz.

-Ardından photoshop programını açıp fotoğrafımızın arka tarafındaki kötü görüntüyü yok etmek için öndeki binanın çatısını dikkatli bir şekilde kesme işlemi uyguluyoruz.

- Kesme işlemi uyguladıktan sonra arka taraftaki görüntüyü yok ediceğimiz için iki şeçenek var ya gökyüzü mavisi yapacağız ya da bulutlu bir gökyüzü oluşturacağız, ilk işlem çok boş durduğu için daha önce çekmiş olduğum çok beğendiğim ve hdrye iyi giden bir fotoğrafımı photoshopa atıyorum. daha sonra kopyala-yapıştır işlemi ile kestiğimiz fotoğrafı birleştiriyoruz.

-Buda birleştireceğimiz fotoğraf

-Bu fotoğrafa ait daha önce yapmış olduğum düzenleme, düzenlenmiş halini kullanmadım oluşturduğumuz fotorğafta.

- Ve fotoğrafları birleştirip photoscape yardımıyla, konstrat, parlaklık, renk ayarlarını yapıyoruz.

- Tabi ki işlemimiz bitmedi Fotoğrafımızı heder edeceğiz. Ben program olarak photomatix 3 kullanıyorum. Bir üst versiyonu nedense içime sinmedi alışamadım. Heder işlemini yaparken fazla abartmamaya özen gösteriyoruz.

-Heder işlemimiz bittiğine göre son rötuşlara başlayabiliriz.

-İlk olarak mimari bir fotoğraf olduğu için desenlerin olduğu kısımları keskinleştirmekle başlıyorum işlemime, ardından nik - color efekt eklentisiyle bicolor efekti veriyorum hafif bir şekilde. Photoshopla işimiz bittiğine göre fotoğrafımızı kaydedebiliriz.

-Ardından photoscape programı ile hafif renk düzenlemeleri yaptıktan sonra çerçeve, imza olayınıda hallettikten sonra beğeninize sunuyoruz.

İşte bu kadar Düzenlemeyi hiç bu kadar abartmamıştım.
    Ufak bir düzenlemede burdan. Orjinal hallleri ve işlenmiş halleri aşağıdaki görüldüğü gibi.

Peki bu fotoğraflara neler yapıldı. İkinci fotoğrafta birinci fotoğraftakine benzer işlemler yapıldı.

Fotoğrafımızda ilk önce istenmeyen kirlilikten kurtulmak amacıyla arka plan dikkatli bir şekilde seçilerek arka plana daha önce çekmiş olduğum bulut footğrafımı koydum. ardından arabadaki kir, sinek gibi nesneleri yok etmekle işe başladım ve plakaya yazı yazdım. ardından camları koyulaştırarak işlemime devam ettim. ikinci fotoğrafta arka plan değişmedi sadece bulanıklaştırıldı. Ardından logo ekleme işlemleri yapıldı ps yardımıyla. Nik color efex eklentisi açılarak bir takım renk düzenlemeleri yapıldı. ps ile işlemimiz bitti. Photoscape programı açılarak imza ve hafif renk ayarlamaları yapıldıktan sonra fotoğrafımız hazır hale geldi. detaya inemediğim için özür dilerim. Kabaca mantığını anlatmaya çalıştım iyi seyirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BkrK

cevabınız için teşekkür ederim

Ben teşekkür ederim iyi günler
  • quote:

quote:

Verdiğiniz o renkler lightroom4'te yapılabiliyor mu? çok hoş renkler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Necessa®i

quote:

quote:

Alıntıları Göster

hafif renk tonları ile oynamak yetti
  • quote:

quote:

quote:

Bilmiyorum hocam lightroom kullanmıyorum o yüzden pek birşey diyemiyeceğim.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bilmiyorum hocam lightroom kullanmıyorum o yüzden pek birşey diyemiyeceğim.

Alıntıları Göster
    Güzel bir konu olmuş ancak konu başlığını lütfen Türkçe yapın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanTnçr -- 1 Aralık 2012; 20:26:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CanTnçr

Güzel bir konu olmuş ancak konu başlığını lütfen Türkçe yapın

Alıntıları Göster
    Buda konuya benim katkım olsun.Aslında bu örnek " Neden Raw Çekmeliyim ? " diye soran arkadaşlara bir cevap olsun.Raw ile çok büyük bir fotoğraf işleme rahatlığına varıyorsunuz arkadaşlar ;

İlk fotoğraf orjinal raw hali ;

Bu ise bütün yapılanlar sonrası son hali ;

Kullanılan Programlar: Adobe Bridge ve Adobe Photoshop CS6

Yapılanlar:

1: Pozlama Arttırma
    2: Temizlik
    3: Keskinlik
    4: Döndürme İşlemi ( Tam düz baksın diye )
    5: Renkleri Arttırma
    6: Kırpma ve İmza Ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanTnçr -- 1 Aralık 2012; 23:26:36 >
  • quote:

Buda konuya benim katkım olsun.Aslında bu örnek " Neden Raw Çekmeliyim ? " diye soran arkadaşlara bir cevap olsun.Raw ile çok büyük bir fotoğraf işleme rahatlığına varıyorsunuz arkadaşlar ;

Yapılanlar:

Alıntıları Göster
    sonuçlar şaşırtıcı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

işte bu çok iyi :D
  • quote:

Yapılanlar:

Alıntıları Göster

Bu benim oğllumun bir fotosu :) Baba çok korkunç oldu diyip başka odaya kaçtı bunu düzenlerken :)

- Şimdi tepe flaşı sağ duvardan yansıltılarak fotoyu çektimmanupulasyon olacağı icin çok özenli çekmedim açıkcası.
    - PS de once cilt temizliği yaptım healing tool la
    - bolca levels ve mask kullanarak dilediğim yerleri dahada kararttım,
    - Rengi hue saturation ile bu şekil soluk bir hale getirdim.
    - Dodge/Burn ile nokta atışı yaptım kaşlara ve goz altlarına, çizgiler verdim,
    - Webden bulduğum kan lekelerini ve vampir dişlerini multiply, overlay gibi seceneklerle yerlerine oturtup golgelendirmeyi ayarladım,
    - Gözlerde yılan gözü kulladım ve layer styles la gradient ve color burn yardımıyla rengini oturttum.
    - Belli noktalara keskinlikl verdim ve kontrast duzenledim.
    - En son olarak detay artırıp bu hale getirdim.

Tabi üstün körü bir anlatım oldu, idare edin artık :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLoWeR -- 1 Aralık 2012; 21:18:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLoWeR

Üstad korktum . Bir de neler yaptığını yazsaydınız çok iyi olacaktı.
    Bu arada başlık değiştirilmiştir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BkrK -- 1 Aralık 2012; 21:10:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLoWeR

Bu benim oğllumun bir fotosu :) Baba çok korkunç oldu diyip başka odaya kaçtı bunu düzenlerken :)

- Şimdi tepe flaşı sağ duvardan yansıltılarak fotoyu çektimmanupulasyon olacağı icin çok özenli çekmedim açıkcası.
    - PS de once cilt temizliği yaptım healing tool la
    - bolca levels ve mask kullanarak dilediğim yerleri dahada kararttım,
    - Rengi hue saturation ile bu şekil soluk bir hale getirdim.
    - Dodge/Burn ile nokta atışı yaptım kaşlara ve goz altlarına, çizgiler verdim,
    - Webden bulduğum kan lekelerini ve vampir dişlerini multiply, overlay gibi seceneklerle yerlerine oturtup golgelendirmeyi ayarladım,
    - Gözlerde yılan gözü kulladım ve layer styles la gradient ve color burn yardımıyla rengini oturttum.
    - Belli noktalara keskinlikl verdim ve kontrast duzenledim.
    - En son olarak detay artırıp bu hale getirdim.

Tabi üstün körü bir anlatım oldu, idare edin artık :)

Alıntıları Göster
    Photoshop yiğidin kamçısıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: ademyagiz

sonuçlar şaşırtıcı :)

Alıntıları Göster
    Ben de bir örnek ekleyeyim.

Amannisa kelebeği,

D300+105mm Vr ile JPEG formatta çekildi. Orjinal fotoğrafı buraya yüklemek için küçültme işlemi yaptım.

Kesme ve smart sharpen işlemlerinden sonra küçültüp dandik bir imza ekledikten sonra sunuma hazır hale getiriyorum.

Manzara fotoğraflarında işlem biraz daha farklı oluyor tabi, curve menüsünden ışık ayarlarını değiştirip kontrast ve doygunluk değerlerini ayarlıyorum genel olarak. HDR yapmasını bilmediğimden o işe hiç bulaşmamayı tercih ediyroum :)
  • quote:

• quote:

İşte bu
  • quote:

quote:

İşte bu

Alıntıları Göster
    Manyak olmuş Vampir Oğul Çoook eskiden bende gaza gelip kendimi zombi yapmaya çalışmıştım :D :D :D

• quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

Ellerinize sağlık bir de nasıl yaptıgınızı anlatsanız ?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.