Merhaba arkadaşlar daha önceden fotoğraf makinesi geçmişim yok malesef :/
Yapmak istediğim aklımda olan şeyi size anlatsam yardımcı olursunuz diye düşünüyorum.
Genelde videolar görürüz böyle bir yerin fotoları çekiliyor uzun süre sonra birleştirince nasıl yapıldı ne değişti şeklinde oluyor ya aynen bu tarz bir şey :D
Bir alanı 6 ay boyunca çekecek bir cihaza ihtiyacım var. Günde 5-6 foto yeter bana. Ancak düzeneği bir kez kurunca daha takip etmek istemiyorum öyle bir imkanım olmayacak. Bana bu konuda yardımcı olursanı, fikir verirseniz ya da şurayı oku derseniz çok mutlu olurum.
quote:
Orijinalden alıntı: ersinturan55
Merhaba arkadaşlar daha önceden fotoğraf makinesi geçmişim yok malesef :/
Yapmak istediğim aklımda olan şeyi size anlatsam yardımcı olursunuz diye düşünüyorum.
Genelde videolar görürüz böyle bir yerin fotoları çekiliyor uzun süre sonra birleştirince nasıl yapıldı ne değişti şeklinde oluyor ya aynen bu tarz bir şey :D
Bir alanı 6 ay boyunca çekecek bir cihaza ihtiyacım var. Günde 5-6 foto yeter bana. Ancak düzeneği bir kez kurunca daha takip etmek istemiyorum öyle bir imkanım olmayacak. Bana bu konuda yardımcı olursanı, fikir verirseniz ya da şurayı oku derseniz çok mutlu olurum.
Timelapse istiyorsunuz sanirim. Ama 6 ay cok uzun bir sure o kadar sarj gitmez ki makinenin. Kendi icinde timelapse ozelligi olan makineler var ama 6 ay boyunca nasil acik kalabilir ? Garip bir istek
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
thediskavriciT
kullanıcısına yanıt
Teşekkürler cevabınız için. Biraz araştırma yaptım bu konuda ben de zor olduğunu fark ettim. Peki başka bir yol önerebilir misiniz? Aklınıza bir şey geliyor mu ya da?
Ersin bey arkadaşında dediği gibi Timelapse tekniği ile bunu yapmanız mümkün.Size bu tarz çekimler için çok fazla pahalı olmayan standart bir kamera ile yapabilirsiniz.Ancak 6 aylık süre çok uzun bir zaman.İnşaat,doğa ve çiçeklerin açmasıyla ilgili time lapseler de çok uzun süreli zamanlar içeriyor.Bunu yapabilmeniz için çok yüksek bütçeli olmayacak bir kamera ve içerisine Magic Lantern yazılımı yükledinizmi tamamdır.Ama zaman işini çözmeniz gerekecek.
hocam bilgisayarla yap :D düzgün bi web kamerası al. birde time lapse uygulaması bul. bilgisayar açıkken günde o otomatik bikaç fotoğraf alır.