Şimdi Ara

DVB-T & DVB-T2 Ana Konu (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.363
Cevap
32
Favori
163.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oturduğum binada dairelere uydu çıkışlarını 3 tane vereceklerine 2 şer tane vermişler.Zaten ters cephede oturuyorum antende taktıramıyorum.Şu dvb-t2 yi beklediğim kadar başka bir şeyi beklemedim.Alıcımı hazırladım bu mereti bekliyorum.İnşaAllah dediğiniz kimin eylül ayında yayına başlarlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kirchoff_01

Oturduğum binada dairelere uydu çıkışlarını 3 tane vereceklerine 2 şer tane vermişler.Zaten ters cephede oturuyorum antende taktıramıyorum.Şu dvb-t2 yi beklediğim kadar başka bir şeyi beklemedim.Alıcımı hazırladım bu mereti bekliyorum.İnşaAllah dediğiniz kimin eylül ayında yayına başlarlar.

hükümet seçimden önce yani eylül 2014 torba kanununda bu yasayıda çıkardı hatta geçici izin bile verdi çünkü avrupa birliği bunu zorluyor ama rtükte sorunlar var son rtük seçiminde muhalafet partisinin oy oranı yüksek ve bu olaya karşılar hatta rtük üyesi ağustos 2015 ayında konuşması var googledan bulabilirsin özetle dvb-t2 kurmak yayınlamak zarar oluyormuş millet bu yayınları para vererek ister internetten ister digitürk gibi yayın kuruluşlarından seyretsin yazıyor resmen şok oldum etrafımızdaki bütün komşullar bu dvb yayınlara geçmiş zarar etmemiş ama biz zarar edecekmişiz...
    herşeye rağmen yukarıda yazdığım gibi bu yaz dvb-t2 gelişmeleri okuyacağız ve büyük illere anten a.ş. tarafından antenler kurulmaya başlayacağını düşünüyorum ve kaliteli hd yayınları istediğimiz odadan alacağız ...(inşallah)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynen beklemedeyiz, arabada ve evde sistem hazır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başbakan yardımcısı Numan
    Kurtulmuş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı sunumda, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) faaliyetleri çerçevesinde Türkiye'nin karasal, sayısal yayın standardının, sayısal televizyon frekans planlamalarının hazırlandığını, ayrıca Türkiye sayısal, karasal televizyon alıcıları gereksinimi dokümanının hazırlandığını, analog televizyon yayıncılığından karasal, sayısal televizyon yayıncılığına geçiş uygulama planının ve il il karasal, sayısal yayına geçiş takviminin hazırlandığını anlattı.

Ayrıca Verici Tesis ve İşletim Şirketi'nin kurulduğunu ve 16 Nisan 2013 tarihinden itibaren belirlenen yayın türleri için ihalelerin gerçekleştirildiğini aktaran Kurtulmuş, Karasal Sayısal TV Yayın Lisansı Sıralama İhalesinde, ulusal yayın türü için 820 milyon 850 bin lira, bölgesel yayın türü için 14 milyon 760 bin lira ve yerel yayın türü için 40 milyon 352 bin lira teklif alındığını ancak açılan davalar sonucunda ihale iptal edildiğinden karasal sayısal yayıncılığa geçiş sürecinin kesintiye uğradığını belirtti.

Kurtulmuş, radyo frekanslarının tahsisinin, televizyon ihalesinden bağımsız hale getirildiğini, 2015 yılında Danıştay incelemesinden geçmek suretiyle kesinleşen iptal kararlarının gerekçelerine uygun olarak yönetmelik değişikliğinin hazırlandığını söyledi.

• efem-35 kullanıcısına yanıt
    Biz geç kaldığımız için zarar edeceğiz zaten. Daha erken geçilse idi birçok kişi evine uydu bağlatmak yerine karasalı tercih edebilirdi. Bir de işin tüner boyutu var. Piyasada uygun fiyatlı tv lerin neredeyse hiçbirinde dvb-t2 tüner yok.

Karasala geçen kanallar gerekli faydayı göremezlerse lisanslarını yenilemeyeceklerdir. Bu da zarar demek işte...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATX_Babakart -- 11 Şubat 2016; 9:28:37 >
  • arkadaşlar paniğe gerek yok 2017 den önce bu işin gerçekleşme ihtimali zor 2017 ye kadar bütün hazırlıklar tamamlanacak piyasa tunerler tv radyo kanallar yasa falan filan hepsi hazır olacak ondan sonra bu iş başlayacak sabır arkadaşlar sabır radyo hdradyomu yoksa dab+ mı olsun şu an bunun üzerinde duruluyor tv zaten belli daha 1 yıl var
  • Yönetmelik değiştikten sonra Haziran Temmuz gibi ihale olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: selodonanımhaber

Yönetmelik değiştikten sonra Haziran Temmuz gibi ihale olur.

eylülde de yayınlar başlar inşallah

• arkadaşlar kule ihalesi bitti kulenin inşaatına başlandı ihale derken kanal ihalelerinden bahsediyoruz değil mi
  • Evet kanal ihalelerinden.

• en önemli mesele radyo ve tv yayınları ücretli mi yoksa ücretsiz mi olacak burası türkiye arkadaşlar avrupada bu iş ücretsiz biliyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: multisongohan

en önemli mesele radyo ve tv yayınları ücretli mi yoksa ücretsiz mi olacak burası türkiye arkadaşlar avrupada bu iş ücretsiz biliyorsunuz

Tabiki ücretsiz olacak. Yok bide ücretli olsun, ücretli olursa kaç kişi geçer, şahsım adına söyliyeyim o zaman benim için hiç bir alternatif olmaz bu dvb-t2 uyduya devam ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: dryman72

quote:

en önemli mesele radyo ve tv yayınları ücretli mi yoksa ücretsiz mi olacak burası türkiye arkadaşlar avrupada bu iş ücretsiz biliyorsunuz

Tabiki ücretsiz olacak. Yok bide ücretli olsun, ücretli olursa kaç kişi geçer, şahsım adına söyliyeyim o zaman benim için hiç bir alternatif olmaz bu dvb-t2 uyduya devam ederim.

sayın dryman72 güzel ve doğru söylüyorsunuz fakat adı üstünde kanal ihalesi 4.5g de ne oldu ihale yapıldı tarifeler açıklanınca göreceğiz 40tl olması gereken paket 75tl ye satılacak bu durumda böyle bir ihtimal ne yazık ki var rant ayrıca modelde var aşağıda verdiğim linki dikkatli bir şekilde izlemenizi tavsiye ederim

https://www.youtube.com/watch?v=y9NMGGp5A7Q

• multisongohan M kullanıcısına yanıt
    ulusal kanallar ücretsiz olur star show atv gibi zaten daha önceki ihalede normal kanallar vardı yani yapılan ihalede kanalları ücretsiz seyredeğiz ama digitürk maç kanalları gelirse ücretli seyrederiz...

• quote:

Orijinalden alıntı: efem-35

ulusal kanallar ücretsiz olur star show atv gibi zaten daha önceki ihalede normal kanallar vardı yani yapılan ihalede kanalları ücretsiz seyredeğiz ama digitürk maç kanalları gelirse ücretli seyrederiz...

evet şimdi oldu bu çok mantıklı yani şunu anlıyorum digitürk lig tv d-smart tele dünya gibi platformlar dvb-t2 üzerinden yayın yaparlar ise güçlü bir ihtimal yapacaklarını düşünüyorum onlar ücretli olur yani dvb-t2 cihaza bir kart takılıp izlenebilir bu kart tabiki ücretli olacaktır bende sizin gibi düşünüyorum
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: efem-35

evet şimdi oldu bu çok mantıklı yani şunu anlıyorum digitürk lig tv d-smart tele dünya gibi platformlar dvb-t2 üzerinden yayın yaparlar ise güçlü bir ihtimal yapacaklarını düşünüyorum onlar ücretli olur yani dvb-t2 cihaza bir kart takılıp izlenebilir bu kart tabiki ücretli olacaktır bende sizin gibi düşünüyorum

biraz daha ayrıntılı yazayım
    geçenlerde bir resmi bir yazı vardı yayınların hevc yani son sistem sıkıştırılmış ve görüntü kayıbı olmayan x265 yayın yapacaklarını yazdı rtük bu x265 daha çok kanal sayısı demek te oluyor ve digitürk maç yayınları için yapıyor olabilirler ve toplam kanal sayısı 50 taneye çıkmış olacak

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dryman72

quote:

sayın dryman72 güzel ve doğru söylüyorsunuz fakat adı üstünde kanal ihalesi 4.5g de ne oldu ihale yapıldı tarifeler açıklanınca göreceğiz 40tl olması gereken paket 75tl ye satılacak bu durumda böyle bir ihtimal ne yazık ki var rant ayrıca modelde var aşağıda verdiğim linki dikkatli bir şekilde izlemenizi tavsiye ederim

https://www.youtube.com/watch?v=y9NMGGp5A7Q

Benimde demek istediğim sosyal paket adı altında ulusal kanalların ücretsiz olması gerektiğidir.
    Ticari paket olurda ücretli olursa yapılacak yayında ona göre farklı olur.
    Digital karasal yayınlar başlamadan üzerine ne kadar konuşsak şu an için boş diye düşünüyorum.

• arkadaşlar bundan sonra uydu alıcı, tv gibi aletler alırken dvbt2 olmasına dikkat edelim.

standart tv kanalları ücretsiz olacaktır tabiki de eğer olmazsa bir anlamı kalmaz. mesela azerbaycanda dvbt2 üzerinden hem ücretli kanallar (maç kanalları vb.) hemde ücretsiz kanallar yayın yapmakta bildiğim kadarıyla.
  • Bence bu teknolojinin amacı herkesin ücretsiz tv izlemesi.Ne bileyim eskiden karasal yayında kanallar ücretsizdi.Bu sayısal-karasal yayın,karasal yayının yerine geçeceğine göre istisnalar hariç tamamen ücretsiz olmalı.Şu kuleler kurulsa da bir an önce denesek diye dört gözle bekliyorum
  • arkadaşlar bu dvbt2 cihazlarını usb girişli yapıp elektriği usb'den alsa daha iyi olmaz mı? bir çoğumuzun evinde usb girişi olan tv mevcut. o cihazdan gelen kabloyu (anten) tv'nin 75 ohm anten girişine takılsa ve de tv'nin kendi kumandası ile kontrol edilse daha iyi olacaktır. yalnız teknik olarak dvbt2 yayınları 75 ohm anten girişinden verilir mi bir problem yaratır mı orasını bilmiyorum gerçekten? böyle birşey olabilir mi sizce?
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.