Şimdi Ara

DVB-T & DVB-T2 Ana Konu (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.363
Cevap
32
Favori
163.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hocam siyasilerin birinci amacı halka hizmet olmalı. zaten halka hizmet etmeyenlerin hali ortada....
  • arkadaşlar yine söylüyorum bu iş olacak bunun çaresi yok dürüst olmak gerekirse avrupada amerikada depolarda bir sürü dvb-t2 cihaz dab+ radyo sayısal yayın için gerekli teknik cihazlar bunların yedek parçaları yazılımları donanımları bir sürü alavere dalaveresi var devletin hesabına göre sektör kullanılmaya başladığında 11milyar dolarlık bir ekonmik hareket söz konusu bu yüzden bu iş olacak arkadaşlar hemde 1 yıl içinde
  • arkadaşlar bu arada radyo yayın teknolojisi belirlendi gibi devletin yetkili idarecilerine göre radyolar dab plus adı verilen bir teknoloji ile yapacaklar 2017 den itibaren
  • Hmp combo usb dvb-t2 stick var elimde laptop ile deneme yaptım.Kendim bandırmada oturuyorum burda birşey çıkmadı Çanakkale sehitlğin orda yunan dvb-t yayınları çikti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenomen1988

Hmp combo usb dvb-t2 stick var elimde laptop ile deneme yaptım.Kendim bandırmada oturuyorum burda birşey çıkmadı Çanakkale sehitlğin orda yunan dvb-t yayınları çikti

sayın fenomen 1988 şu an türkiyede o şekil yayın yapan kanal yok sadece trt yanılmıyorsam ankarada bir ara yayın yaptı şu an yapıyormu bilmiyorum yayınlar 2017 de başlayacak dvb-t2 hevc olacak hevc olursa elinizdeki cihazın çalışacağını pek tahmin etmiyorum
  • multisongohan M kullanıcısına yanıt
    hevc olması imkansız yahu 4k olarak daha almanya 2019 diyorda türkiye için uzak gelecek o hiç bir ulusal kanalda 4k çalışması yok türkiyede daha bence donanımsal 4k desteği o resmi gazetedeki haber..hevc olursa bi halta yaramayan bir sistem olur 2020+ yı bulur kullanımı yayılması...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 23 Mart 2016; 16:36:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: multisongohan

quote:

Hmp combo usb dvb-t2 stick var elimde laptop ile deneme yaptım.Kendim bandırmada oturuyorum burda birşey çıkmadı Çanakkale sehitlğin orda yunan dvb-t yayınları çikti

sayın fenomen 1988 şu an türkiyede o şekil yayın yapan kanal yok sadece trt yanılmıyorsam ankarada bir ara yayın yaptı şu an yapıyormu bilmiyorum yayınlar 2017 de başlayacak dvb-t2 hevc olacak hevc olursa elinizdeki cihazın çalışacağını pek tahmin etmiyorum

DVB Dream 2.8.1 ile uydudan HEVC destekli yayınları seyredebiliyorum.Aynı program DVB-T2 usb sticki görüyor seyredebileceğimi düşünüyorum.Bütün iş anladığıma göre tamamen DVB oynatıcısında ve Bilgisayarın işlemcisinde.Çünkü 55 TL'lik Everest DVB-S2 HD stream ile HEVC destekli yayınları izleyebiliyorum.DVB-T2 yayınlarını alabilirim diye ümit ediyorum tabi aynı şeyi DVB-T2'li LG 32LB652V televizyonda ve Formuler F1 DVB-S/S2/T/T2/C alıcıda söyleyemeyeceğim

• quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

hevc olması imkansız yahu 4k olarak daha almanya 2019 diyorda türkiye için uzak gelecek o hiç bir ulusal kanalda 4k çalışması yok türkiyede daha bence donanımsal 4k desteği o resmi gazetedeki haber..hevc olursa bi halta yaramayan bir sistem olur 2020+ yı bulur kullanımı yayılması...

yasal olarak hevc olacak ses he-aac yada ac3 zaten bu 4k için yapılan bir çalışma değil aslında burda hevc in amacı daha yüksek kalite daha fazla kanal sayısı h264 1080p ile hevc 1080p arasında boyut ve kalite olarak dağlar kadar fark vardır mesela 12gb lık 1080p h264 bir film hevc ile 4.5gb 1080p ve dikkat 1080p nin kalitesi hevc ile neredeyse bir bd diske yakın çok yakın bir kalitede olur saygılar
  • quote:

quote:

quote:

DVB Dream 2.8.1 ile uydudan HEVC destekli yayınları seyredebiliyorum.Aynı program DVB-T2 usb sticki görüyor seyredebileceğimi düşünüyorum.Bütün iş anladığıma göre tamamen DVB oynatıcısında ve Bilgisayarın işlemcisinde.Çünkü 55 TL'lik Everest DVB-S2 HD stream ile HEVC destekli yayınları izleyebiliyorum.DVB-T2 yayınlarını alabilirim diye ümit ediyorum tabi aynı şeyi DVB-T2'li LG 32LB652V televizyonda ve Formuler F1 DVB-S/S2/T/T2/C alıcıda söyleyemeyeceğim

dvb-t2 yayını çalışıyor dediğiniz cihazdan uydu üzerinden izliyorsunuz anladığım kadarı ile aynı cihazın dvb-t2 özelliği varsa o zaman tabi ki olur

o zaman standart lcd led lerin üstündeki dvbt2 tunerler hiç bir işe yaramıycak(4klı tvler hariç) illa ayrı alıcı alıcan ?
  • quote:

o zaman standart lcd led lerin üstündeki dvbt2 tunerler hiç bir işe yaramıycak(4klı tvler hariç) illa ayrı alıcı alıcan ?

dvb-t2 hevc olması lazım hevc li tv ler türkiyede var ama tv 3 yıllık falansa büyük ihtimal harici zorunlu gibi ama tv niz 4k ise kesinlikle hevc çözücü mevcuttur diye düşünüyorum
    yani iş sarpaya sardı hele reciverları hevc olarak tuzlu gelirse o iş yatar kimse durup dururken masraf yapmak istemez.....anca yeni tv alan kullanır onu....almanyada rusyada h264 ken halen 2019 gibi rakalamlar verilirken türkiyede 2017 h265 hevc nasıl olcak ona hiç kafam yatmadı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 23 Mart 2016; 22:10:02 >
  • quote:

yani iş sarpaya sardı hele reciverları hevc olarak tuzlu gelirse o iş yatar kimse durup dururken masraf yapmak istemez.....anca yeni tv alan kullanır onu....almanyada rusyada h264 ken halen 2019 gibi rakalamlar verilirken türkiyede 2017 h265 hevc nasıl olcak ona hiç kafam yatmadı...

şimdi şöyle söyliyim hevc reciever ortalama 150 tl den başlıyor bir çanak anten sistemi ortalama malzemesi dahil 100-150 tl ye patlıyor sd den bahsediyorum yani çok masraf sayılmaz onların h.264 kullanma sebebi onlar yaklaşık 10 yıl kadar önce hızlı bir test sürecine girip dvb-t olarak kullanmaya başladılar biz ise yeni başlayacagız o yüzden günün şartları bunu gerektiriyor
    daha henüz gelişmiş ülkelerde bile yokken biz nasıl geçicez h265 e orda kafam karıştı , arakadaşım rusyada orda h264 almanyadan makele okumuştum 2019 diyorlardı türkiye nasıl 2017 de başlıycak onu çözemedim :D yada yine senelerce yatış bu iş....uzun gelecek için h265 duyurdular..
  • quote:

quote:

quote:

hocam bende de lg 32lf650v var bende de dvb-t2 tuneri var, uydu yayını veya başka yayını denemedim ama internetten indirdiğim hevc yani x265 videoları seyredebiliyorum, yakında başlayacak dvb-t2 yayınların hevc ile başlacağına inanmıyorum onu 5 sene sonra devreye sokarlar çünkü daha yeni hd yayına başladık ileride 4k geçildiğinde hevc sisteme geçiş yaparlar bu kadar milleti mağdur edeceklerini zanetmiyorum...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

maşallah hocam gelişmeleri yakından takip ediyorsunuz. kullandığınız terimlerden hiç anlamasam da bilginiz olduğu sabit.
  • quote:

daha henüz gelişmiş ülkelerde bile yokken biz nasıl geçicez h265 e orda kafam karıştı , arakadaşım rusyada orda h264 almanyadan makele okumuştum 2019 diyorlardı türkiye nasıl 2017 de başlıycak onu çözemedim :D yada yine senelerce yatış bu iş....uzun gelecek için h265 duyurdular..

almanya konusuna gelince onlar 4k hevc şu an test aşamasında onu söyliyim çözemediğiniz kısım şu heralde herkes 2019 hevc derken türkiye nasıl geçecek ozaman ben size şöyle bir bilgi vereyim şu trt trthibrit adını verdiği tv kanalında 4k hevc test yayınına 2015 in şuban ayından itibaren başladı yani onlar h264 türkiye h265 kullanamaz diye bir kural yok umarım soru işaretini giderebilmişimdir dedim ya kanal sayısı hevc ile birlikte yüzde30-40 oranında artacak kalitede çok artacak

• quote:

Orijinalden alıntı: efem-35

quote:

quote:

quote:

hocam bende de lg 32lf650v var bende de dvb-t2 tuneri var, uydu yayını veya başka yayını denemedim ama internetten indirdiğim hevc yani x265 videoları seyredebiliyorum, yakında başlayacak dvb-t2 yayınların hevc ile başlacağına inanmıyorum onu 5 sene sonra devreye sokarlar çünkü daha yeni hd yayına başladık ileride 4k geçildiğinde hevc sisteme geçiş yaparlar bu kadar milleti mağdur edeceklerini zanetmiyorum...

yayınlar hevc olacak onda bir şüphe olmasın ikinci içiniz rahat olsun tv niz hevc desteği var üçüncüsü 4g olayında olduğu gibi 4k atlanıp ilerleyen yıllarda 8k yayınlar başlayacak ozamanda üzerinde şu an ıtu nun yani uluslar arası telekominikasyon birliği üzerinde çalıştığı h.266 yada x266 kodeği kullanılarak 8k yayınlar başlayacak 2020 den önce 8k gelmez gibi ozamanda yeni cihaz reciver alacağız

• quote:

Orijinalden alıntı: karakabus_

maşallah hocam gelişmeleri yakından takip ediyorsunuz. kullandığınız terimlerden hiç anlamasam da bilginiz olduğu sabit.

bu türkiyedeki yayıncılığın ilerlemesi için önemli bir mesele o yüzden ilgimi çekiyor insanlar uzaya gidiyor ama biz hala sanki ülkemizin insanları hiçbirşeyi hak etmiyormuş gibi bir durum var bu durum düzeltilmeli ikincisi anlamadığınız konu varsa bilgim dahilinde açıklamaya çalışırım
  • Eve gidince x265 h265 video deneyeceğim LG 32LB652V televizyonda bakalım gösterecek mi? Bu arada 27 Ekim 2015 tarihli resmi gazetede yayınlandı yayınlarda HEVC sıkıştırma tekniği kullanılacak.HEVC sıkıştırma tekniğinde sadece 3840x2160p (4K) yayın yapılacak diye bir durum yok.MPEG-4 formatında olduğu gibi HEVC formatında da 1920x1080i (HD) ve 720x576i (SD) yayın yapılabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.