Şimdi Ara

DVB-T & DVB-T2 Ana Konu (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.363
Cevap
32
Favori
162.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fenomen1988

Eve gidince x265 h265 video deneyeceğim LG 32LB652V televizyonda bakalım gösterecek mi? Bu arada 27 Ekim 2015 tarihli resmi gazetede yayınlandı yayınlarda HEVC sıkıştırma tekniği kullanılacak.HEVC sıkıştırma tekniğinde sadece 3840x2160p (4K) yayın yapılacak diye bir durum yok.MPEG-4 formatında olduğu gibi HEVC formatında da 1920x1080i (HD) ve 720x576i (SD) yayın yapılabilir.

aynen dediğiniz gibi
  • multisongohan M kullanıcısına yanıt
    soyle bir ebaya aliexpresse filan hevc li karasal sistem alicisi baktim tek tük ender olsada oldukça pahali valla dedigin gibi olursa yalnizca yeni nesil led tvler kullancak bunu...daha dünyada yayilmamisken bu mantik çok saçma geldi açikçasi eger dedigin gerçeklisirde led lcd hevc desteği olmayanlar için tv için alici 300 tl kaymeden asagi olmuycak hatta bizdeki vergilerle alicilar daha bile uçuk olur.... ee tepemde uydum varken alicim evimdeyken niye bukadar masraf yapiyim yada vatandaş niye yapsın? hevc le gelirse karasal yayilim 2020+ dan sonra sahsi görüsüm boyle...% 80-90 uyduyla devam eder alici oldukça tuzlu yurtdisinda dandikleri bile 60 dolardan asagi degil türkiyede vergisiyle carti curtuyla o is yaşşş...umarim dedigin gerçeklesmez gerçekleşirse parası olan kullancak anca yada hobiciler...anca devlet desteğiyle belki cihaz fiyatları düşük tutulur ama burası türkiye %0.01 ihtimal oda...yurtdışında bile pahalı sayılcak birşeyin türkiyede ucız olma ihtimali %0...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 24 Mart 2016; 16:46:49 >

• Elimdeki mevcut HMP combo DVB-T2/T/C usb stick ile en azından bilgisayardan DVB-T2 yayınlarını izleyebileceğim.Tabi tvlere yazılımsal olarak destek olursa çok güzel olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    sayın kerimcem verdiğiniz fiyatlar bana biraz uçuk geldi örneğin şu modeli bir inceleyin

http://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_noss/276-4824458-7930445?__mk_de_DE=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&url=search-alias%3Delectronics&field-keywords=dvb-t2+h.265
    bakalım verdiğin yerde 40 euro gibi bakalım neler getricek gelecek ama bizde 20 dolarlık ürünün bile türkiyede kaça çıktığı malum....hevcli uydu alıcılar bile tr de kazık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 24 Mart 2016; 17:50:34 >
  • peki eğer ben dijital karasal yayın geldiğindede belli bir miktar harcama yapacak isem neden bunu uydudan yana değilde dijital karasaldan yana kullanayım, bu arada 2 senedir bunu bekleyen biri olarak soruyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: efem-35

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: multisongohan

quote:

Hmp combo usb dvb-t2 stick var elimde laptop ile deneme yaptım.Kendim bandırmada oturuyorum burda birşey çıkmadı Çanakkale sehitlğin orda yunan dvb-t yayınları çikti

sayın fenomen 1988 şu an türkiyede o şekil yayın yapan kanal yok sadece trt yanılmıyorsam ankarada bir ara yayın yaptı şu an yapıyormu bilmiyorum yayınlar 2017 de başlayacak dvb-t2 hevc olacak hevc olursa elinizdeki cihazın çalışacağını pek tahmin etmiyorum

DVB Dream 2.8.1 ile uydudan HEVC destekli yayınları seyredebiliyorum.Aynı program DVB-T2 usb sticki görüyor seyredebileceğimi düşünüyorum.Bütün iş anladığıma göre tamamen DVB oynatıcısında ve Bilgisayarın işlemcisinde.Çünkü 55 TL'lik Everest DVB-S2 HD stream ile HEVC destekli yayınları izleyebiliyorum.DVB-T2 yayınlarını alabilirim diye ümit ediyorum tabi aynı şeyi DVB-T2'li LG 32LB652V televizyonda ve Formuler F1 DVB-S/S2/T/T2/C alıcıda söyleyemeyeceğim

hocam bende de lg 32lf650v var bende de dvb-t2 tuneri var, uydu yayını veya başka yayını denemedim ama internetten indirdiğim hevc yani x265 videoları seyredebiliyorum, yakında başlayacak dvb-t2 yayınların hevc ile başlacağına inanmıyorum onu 5 sene sonra devreye sokarlar çünkü daha yeni hd yayına başladık ileride 4k geçildiğinde hevc sisteme geçiş yaparlar bu kadar milleti mağdur edeceklerini zanetmiyorum...

Televizyonda yazılım versiyonunuz kaç acaba Bende LG 32LB652V var ama daha önce mağaza tanıtımlarında HEVC 2K 60p yazmıyordu şimdi yazıyor. Şuan tv üstündeki yazılım 05.00.55 hevc video denedim göstermedi sizdeki video nedir? Denemek istiyorumda

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hmp combo usb dvb-t2 stick var elimde laptop ile deneme yaptım.Kendim bandırmada oturuyorum burda birşey çıkmadı Çanakkale sehitlğin orda yunan dvb-t yayınları çikti

sayın fenomen 1988 şu an türkiyede o şekil yayın yapan kanal yok sadece trt yanılmıyorsam ankarada bir ara yayın yaptı şu an yapıyormu bilmiyorum yayınlar 2017 de başlayacak dvb-t2 hevc olacak hevc olursa elinizdeki cihazın çalışacağını pek tahmin etmiyorum

DVB Dream 2.8.1 ile uydudan HEVC destekli yayınları seyredebiliyorum.Aynı program DVB-T2 usb sticki görüyor seyredebileceğimi düşünüyorum.Bütün iş anladığıma göre tamamen DVB oynatıcısında ve Bilgisayarın işlemcisinde.Çünkü 55 TL'lik Everest DVB-S2 HD stream ile HEVC destekli yayınları izleyebiliyorum.DVB-T2 yayınlarını alabilirim diye ümit ediyorum tabi aynı şeyi DVB-T2'li LG 32LB652V televizyonda ve Formuler F1 DVB-S/S2/T/T2/C alıcıda söyleyemeyeceğim

hocam bende de lg 32lf650v var bende de dvb-t2 tuneri var, uydu yayını veya başka yayını denemedim ama internetten indirdiğim hevc yani x265 videoları seyredebiliyorum, yakında başlayacak dvb-t2 yayınların hevc ile başlacağına inanmıyorum onu 5 sene sonra devreye sokarlar çünkü daha yeni hd yayına başladık ileride 4k geçildiğinde hevc sisteme geçiş yaparlar bu kadar milleti mağdur edeceklerini zanetmiyorum...

Televizyonda yazılım versiyonunuz kaç acaba Bende LG 32LB652V var ama daha önce mağaza tanıtımlarında HEVC 2K 60p yazmıyordu şimdi yazıyor. Şuan tv üstündeki yazılım 05.00.55 hevc video denedim göstermedi sizdeki video nedir? Denemek istiyorumda

lg 32lf650v yazılım sürümü 04.00.90
    sizin tv'niz bizim bir alt versiyonu ve yeni nesil codexinde hevc vardır ...
    abone olduğum bir site var yeni bir film çıktığında brrip 720p ve x265 yani hevc olarak veriyor 720p en az 5.5gb ise hevc olan 1.2gb oluyor ve aynı kalite veri kaybın olmuyor... seyredeceğim hevc bir film

Bu mesaja eklenen görseller:

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

abone olduğum bir site var yeni bir film çıktığında brrip 720p ve x265 yani hevc olarak veriyor 720p en az 5.5gb ise hevc olan 1.2gb oluyor ve aynı kalite veri kaybın olmuyor... seyredeceğim hevc bir film

Yani bendeki TV bir alt model değil mi? Yanlış anlamadım Umudumu keseceğim o zaman

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yani bendeki TV bir alt model değil mi? Yanlış anlamadım Umudumu keseceğim o zaman

lb serileri 2014 yılına ait lf serileri 2015 yılına ait hocam senin seride webos1 var benim seride webos2 var ama codexler aynı olması lazım ....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• alperen_69 kullanıcısına yanıt
    çünkü en büyük özelliği mobil olması yani istediğin ilde ilçede odada sokakta yürüken her yerde yayın imkanı çekmedi derdi yağış derdi kar kapattı derdi lnd arıza yaptı derdi yok tek kötü tarafı kanal sayısı uyduya göre az h264 ihalesinde sd+hd toplam 65 kanaldı ancak hevc ile bu sayı 100 ügeçebilir
  • Arkadaşlar, Anten A.Ş.' nin sitesinde, ''DVB-T2 Frekans Planı'' nı gördüm. Eskiden mi yayınlandı yeni plan mı bilemiyorum. Ama, bana yeni gibi geldi. Örnek; İstanbul/Üsküdar/Küçük Çamlıca Tepesi' nde, 214 metre rakımda, anten yüksekliği 250 metre olarak gösterilmiş. Bu yeni yapılacak anten için verilmiş bilgi olabilir mi?...

İstanbul ilinde, yanlış saymadıysam 136 anten ile yayınlar iletilecek.

http://www.antenas.com.tr/

DVB-T2 Frekans Planı

• Savisvasa kullanıcısına yanıt
    bunlar eski bilgiler 2012 olması lazım
  • 2004-2005 yılların da hükümet bu işe el atmıştı halen bir gelişme yok o kadar zaman geçti aradan şimdiye çoktan kullanıyor olmalıydık hadi onu da geçtim en azından bir kaç büyük ilde en azında 3-5 kanal falan olması gerekiyordu sıfır gelişme yazık... ama bana kalırsa uydunun önüne geçebilecek bir sistem olmaz ama tam anlamı ile hayata geçirebilirler ise pratik olur isterim...
  • yuxeses kullanıcısına yanıt
    çok geç kalınmışda olsa 2017 de bu iş tamam uydunun yerine geçemezi konuşuyoruz hep peki uydu bu sistemin yerine geçebilirmi hayır çünkü biri pc gibi öteki laptop gibi biri sabit diğeri mobil belkide mobil oluşu dvb-t2 yi uydudan üstün kılan tek özellik ama çok güçlü bir özellik tabi gelecekte çanaksız çalışan mobil özelliği olan bir uydu reciever piyasaya çıkarsa ki bence bu gerçek anlamda devrim olur işte o zaman dvb-t2 çöp olma yolunda ilerler
    Evet o dediğiniz belki olabilir ama uzak süreç de belki... ama bu konu için güncel olarak geç kalınmış bir gelişim süreci diyebiliriz... şu an çok ihtiyaç varmıdır bence hayır uydu sistemi şu an için görüntü ses ve paylaşım için en iyi olanı... bu pratik güzel bir alternatif olur iyide olur bana kalırsa ama dediğim gibi tam anlamı ile hayata geçirilebilinir ise elbette... benim merak ettiğim şu şimdi tv lerde malum tuner özellikleri yazarken dvb-s,s2 c,c2 t,t2 olarak türlerine göre var ise tv de yazılıyor bunların hepsi bu yayın türlerini destekler anlamına geliyor ve hepsinde de uydu,teledünya cihazlarına ihtiyaç duyuluyor veya kendi içinde alıcısı olur ise iş sadece dışarıdan kablosunu takmakta kalıyor... artık günümüzde dahili dvb-s,s2 tunerli cihazlar standart oldu misal bir tv de dvb-t,t2 özelliği yazıyor ise buna dışarıdan karasal anten mi takmak gerekecek? yoksa direk havadan sinyal alabilecek mi? bir örn daha vermek gerekir ise; günümüzde bir çok tv dvb-s,s2 de olduğu gibi dahili dvb-c,c2 alıcılı oluyor kablolu yayın hattını tv ye takıyorsun modül ile de hd yayın olarak izleyebiliyorsun kablolu yayını... bu durum dvb-t,t2 de nasıl olacak acaba merak ediyorum

Uydunun yerine gecemez

Cunku uydu sadece sifresiz kanallardan ibaret degil,D smart,Digiturk,Tivibu gibi platformlarda uydu uzerinden yayin yaptigi surece uydu bitmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    şahsen çoğu eve 15-20 kanal yetiyor dizmimatik habermatik türk halkı 100 kanalda olsa daha az öz olur şahsen alıcıları pahalı olmassa ben geçerim yalnız biyerde kanal sıralaması olmuycak gibi bir yazı okumuştum kanal sıralamamsı olmazsa ben üstüne para verseler geçmem sırf bu yüzden pltform iptal ettim bu gerçeği yansıtıryormu acaba?
  • yuxeses kullanıcısına yanıt
    dvb-t2 tuneriniz varsa sadece rg 59 kabloya bir adet konnektör bağlamanız yada rf kablosu denilen kabloyu takmanız yetecek başka hiçbir şeye gerek yok dvb-t2 için söylüyorum
  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    şöyle olabilir ,D smart,Digiturk,Tivibu kendi kartlarını satarak yayın yaparlar yani dvb-t2 cihazının üzerinde bir adet kart girişi olur o kart takıldığında ücretli platform izlenebilir
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.