Şimdi Ara

DVB-T & DVB-T2 Ana Konu (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.363
Cevap
32
Favori
162.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu heryerde cekmeyecegi icin(sonucta uyduda ayarlamayi yapinca dagin basinda bile cekiyor)ve dvb-t lisansi da almak zorunda kalacaklari icin bu ise gireceklerini dusunmuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    her yerde çekmeyeceği konusu tamamen yanlış heryerde çekecek dağın başı dahil ikincisi ihale yapıldı iptal edildi 2017 ye kadar lisanslama işlemleri yapılmış olacak yasalar var anlaşmalar var
  • multisongohan M kullanıcısına yanıt
    Dagin basinda cekmesi icin yine oralara verici konmus olmasi gerek,yani kara ustunde(ki zaten dijital karasal yayin)fiziki verici bulunmasi lazim.

Uyduda ise verici zaten yorungede.Gerekli aci ayarlarindan sonra her yerde cekiyor.

Yani menzil kisitlamasi var karasal yayinda.Bu yuzden bunlar yuzde yuz kapsamaya ulasmadan parali platformlar gecis yapmaz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    bakın ücretli platform konusunda şimdilik haklısınız fakat planlama yapıldı yani anlatmak yerine şu video daha açıklayıcı olur

https://www.youtube.com/watch?v=eMWsTCJ9E0w
    Kablonun ucu boşta mı duracak? Ufakda olsa anten vb bir cihaza baglanmıyacak mı? Bir de ne zaman izleyebileceğiz acaba?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yuxeses kullanıcısına yanıt
    evet boşta durabilir yani gelen sinyal gücü yeterli olacağından sadece konnektörü dahi taksanız ucuna 3-5 cm lik bir tel dahi bağlasanız yeterli olacaktır tarih 2016 yılı içi test yayını 2017 de sürekli yayın

https://www.google.com.tr/search?q=dvb-t2+antenna&rlz=1C1CAFA_enTR683TR684&espv=2&biw=1366&bih=667&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi8suqD9OXLAhXEE5oKHVG_BGkQ_AUIBygB#tbm=isch&q=dvb-t2+indoor+antenna

Yanılmıyorsam Azerbaycan'da böyle bir sistem var hocam.. Ücretli ve ücretsiz kanallar bu sistem üzerinde yayın yapıyor..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • evet azerbaycanda öyle ücretli platform var birde halk paketi dedikleri ücretsiz platform var
  • Makedonya'da da DVB-T2'den platform yayını mevcut bu adrestenwww.boomtv.com.mk inceleyebilirsiniz.DVB-T2'nin başlamasını çok istiyorum.PC de izlemek için ayrıca yayınlar başlayınca Android tablet ve telefonlar için android DVB-T2 stick alacağım.Bir başlasa İTU süre vermişti o süre ne zaman dolacaktı DVB-T2'ye geçmek için
  • aslında süre çoktan doldu ama 2017 de kesin bu iş olacak hemde hevc ac3 he-aac olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenomen1988

Makedonya'da da DVB-T2'den platform yayını mevcut bu adrestenwww.boomtv.com.mk inceleyebilirsiniz.DVB-T2'nin başlamasını çok istiyorum.PC de izlemek için ayrıca yayınlar başlayınca Android tablet ve telefonlar için android DVB-T2 stick alacağım.Bir başlasa İTU süre vermişti o süre ne zaman dolacaktı DVB-T2'ye geçmek için

LG Stylus 2 telefonu, DAB+'ı (Dijital Radyo) dahili olarak destekliyor. DVB-T2 yaygınlaşınca, sticke gerek kalmadan telefon firmaları dahili olarak destekleyecektir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

şahsen çoğu eve 15-20 kanal yetiyor dizmimatik habermatik türk halkı 100 kanalda olsa daha az öz olur şahsen alıcıları pahalı olmassa ben geçerim yalnız biyerde kanal sıralaması olmuycak gibi bir yazı okumuştum kanal sıralamamsı olmazsa ben üstüne para verseler geçmem sırf bu yüzden pltform iptal ettim bu gerçeği yansıtıryormu acaba?

bugün balçovadaki eve gittik birkaç gün kalacağımızdan lg tv yanımda götürdüm hem karasalda hemde dijital tarama yaptığımda digital taramada 4 adet dvb-t(ant1, alpha, art, e tv) çıktı sen sıralama yapılamazsın yazmışsın sıralama rahatlıkla yapılıyor taşınıyor hatta kendi tv sıralamada 19.kanal trt belgesel tv 20. kanal ant1 yaptım 19.kanal normal karasaldan uhf c36 yayınlanıyor, 20.kanal yunan ant1 dvb-t c25 frekans 506000 khz 8mhz(4 adet yunan dvb-t kanalı bu frekanstan çıkıyor) bu arada anten olarak takgör anten kullanıyorum... flash belleğe film yüklemiştim gece syrederim diye televizyonu götürmüştüm
    dvb-t yani digital karasal kanalları lg tv kanal yöneticisinden istediğin gibi taşıma yapabiliyorsun kanal sıralamasında bir sıkıntı görmedim....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efem-35 -- 30 Mart 2016; 19:01:20 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar 1.resimde gördüğünüz Sayısal karasal yayında çeşitli yayın kombinasyonlarında kaç kanal iletilebileceğini gösteriyor.2. resimde ise Çek Cumhuriyetinde yapılan DVB-T2'den HEVC kodeği kullanılıp yapılan UHD,HD ve SD yayınları gösteriyor.Enigma 2 tabanlı combo linux alıcıda aratılmış kanallar
    Bu mesaja eklenen görseller:

DVB-T & DVB-T2 Ana Konu DVB-T & DVB-T2 Ana Konu

• hd kanal sayıları çok az
  • Tabloda verilen 1 frekansta 13-14 HD yayın yapılabilecek değer

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar geliyor mu gelmiyor mu son durum ne? RTÜK Başkanı bir ara IPTV'ye yönelelim diye açıklama yapmıştı diye biliyorum.
  • backend kullanıcısına yanıt
    iptv şu an zaten var

geliyorhttp://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=146742&start=0

aşağıda yazılı olan metin ilgili siteden alıntıdır benimle bir ilgisi yoktur

Arkadaşlar Selam,

Dün itibari ile projenin şantiye şefi olan arkadaşım Özgen Bölük'ü ziyarete gittim, Küçük Çamlıca'ya. Epey de foto çektim ama paylaşmamam konusunda rica etti Özgen.

Aldığım bilgileri size aktarıyorum. Kulenin inşaatı başladı. Bu kulenin teslim süresi 600 gün ve 600 gün sonunda İstanbul'da bulunan bütün anten kirliliği ortadan kalkacak. Ayrıca evde kullanılan çanak antenlerin de kullanılmayacığı bilgisini aldım.Kulenin bir güzel özelliği de çevrede antenlerden dolayı oluşacak radyasyonu yüksekte olmasından dolayı azaltacağı yönünde. Kule temel altından antenin en yüksek noktasına olan yüksekliği 386 metre. Temel altı kotu deniz seviyesinden 196 metre yükseklikte. Yani kule bittiğinde en yüksek noktası deniz seviyesinden 582 metre olucak Ayrıca kulede 2 adet restaurant ve 2 adet seyir terası ve 1 adet sky bar bulunuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: multisongohan

iptv şu an zaten var

geliyorhttp://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=146742&start=0

aşağıda yazılı olan metin ilgili siteden alıntıdır benimle bir ilgisi yoktur

Arkadaşlar Selam,

Dün itibari ile projenin şantiye şefi olan arkadaşım Özgen Bölük'ü ziyarete gittim, Küçük Çamlıca'ya. Epey de foto çektim ama paylaşmamam konusunda rica etti Özgen.

Aldığım bilgileri size aktarıyorum. Kulenin inşaatı başladı. Bu kulenin teslim süresi 600 gün ve 600 gün sonunda İstanbul'da bulunan bütün anten kirliliği ortadan kalkacak. Ayrıca evde kullanılan çanak antenlerin de kullanılmayacığı bilgisini aldım.Kulenin bir güzel özelliği de çevrede antenlerden dolayı oluşacak radyasyonu yüksekte olmasından dolayı azaltacağı yönünde. Kule temel altından antenin en yüksek noktasına olan yüksekliği 386 metre. Temel altı kotu deniz seviyesinden 196 metre yükseklikte. Yani kule bittiğinde en yüksek noktası deniz seviyesinden 582 metre olucak Ayrıca kulede 2 adet restaurant ve 2 adet seyir terası ve 1 adet sky bar bulunuyor.

Ben buradan gördüğümü söyledim sadece geçiş işlemi için vazgeçtiler sandım.https://www.cihan.com.tr/tr/rtuk-uyesi-esat-ciplak-karasal-sayisal-tv-ihalesi-1843405.htm

Peki Bu çalışma sadece İstanbul'da mı var 81 ilde tam anlamıyla karasal yayın başlayacak mı?

• backend kullanıcısına yanıt
    bakyn gelinen seviyede artyk bu i?in geri dönü?ü yok ?imdi bu röpörtajda anlatylan ?eyler çok bo? ?eyler o zaman dünyada metro var ama biz yapmayalym minübüse bineriz deme ?ansymyz varmy türkiye gümrük birli?i sözle?mesi ile birlikte ister istemez her alanda globalle?me sürecinin içine girdi artylary eksileri tarty?ylar eksileri türkiye adyna daha fazladyr sebeplerine girmeyece?im yani sonuçta bu i? olacak birde kar?y olanlar sizden bahsetmiyorum mesela röpörtajda diyorki dvb-t2 yanly?tyr olmmaly falan filan peki do?rusunu söyle dedi?inde cevap yok klasik türk manty?y ihtiyaç olany yasakla ama alternatif göster diyince kimse alternatif göstermez iptv bir yere kadar bir kere daha 4.5g için yeterli fiber altyapy yokken ip tv çok zor çanak bir yere kadar bence müstakil ev kolay ancak dü?ünüm 20 katly site çana?y taktyn tamam sonra hadi bakalym yok merkezi sistem yok her daireye priz hatty üzerinden kablo çek bir sürü alavere dalavere yok sinyal gücü alt katlara do?ru yetmez yani anlatmaya çaly?ty?ym bu günün ?artlarynda mantyklysy bu ilerisi ne olur o bir soru i?areti gelelim 81 ilde olacak my evet olacak baz istasyonuna benzer bir sistem ile hem sayysal radyo dab+ yada dab plus hemde tv yayyny dvb-t2 olacak

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.