Şimdi Ara

DVB-T & DVB-T2 Ana Konu (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.363
Cevap
31
Favori
162.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: karakabus_

arkadaşlar bu dvbt2 cihazlarını usb girişli yapıp elektriği usb'den alsa daha iyi olmaz mı? bir çoğumuzun evinde usb girişi olan tv mevcut. o cihazdan gelen kabloyu (anten) tv'nin 75 ohm anten girişine takılsa ve de tv'nin kendi kumandası ile kontrol edilse daha iyi olacaktır. yalnız teknik olarak dvbt2 yayınları 75 ohm anten girişinden verilir mi bir problem yaratır mı orasını bilmiyorum gerçekten? böyle birşey olabilir mi sizce?

sayın karakabus haklısınız fakat bir kaç yıl içinde dvb-t2 tunerli ucuz tv ler piyasaya düşecek reciever kullanmak isterseniz sitem priz üzerinden çalışmakta bu arada çok daha pratik bir çözüm vat dvb-t2 stick ler var yani tv kartı pc laptop yada tabletinize bu aparatı takıp tv izleyebilirsiniz
  • multisongohan M kullanıcısına yanıt
    Bu radyo değişimi baya sancılı olur hocam. Çünkü hiç biri dijital radyo yayını yapmaya müsait değil.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • video linkini izlediyseniz zaten diyor ki teknik açıdan radyolar sayısal yayına müsait değil bu durumu baz istasyonuna benzer bir sistem ile çözeceklerini söylüyor o yüzden fazla bir problem olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: karakabus_

Bu radyo değişimi baya sancılı olur hocam. Çünkü hiç biri dijital radyo yayını yapmaya müsait değil.

video linkini izlediyseniz zaten diyor ki teknik açıdan radyolar sayısal yayına müsait değil bu durumu baz istasyonuna benzer bir sistem ile çözeceklerini söylüyor o yüzden fazla bir problem olmaz
  • eskiden burada dvb-t2 gelecek dvb-t destekleyen cihazlar asla görüntü alamıyacak deniyordu. benim bu olayı aklım almıyor bu aynen şöyle usb 3.0 cihaz alıyosunuz usb 2.0 portuna takılamaz veya adsl veya adsl2 modeminiz var adsl2+ ye geçtiğimiz için bu modemler çöpe gidecek..

bunu söyleyenler ya iyi sallıyor yada bu işi yapacak tepedeki insanlar aşırı derecede iş bilmez insanlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: casual

eskiden burada dvb-t2 gelecek dvb-t destekleyen cihazlar asla görüntü alamıyacak deniyordu. benim bu olayı aklım almıyor bu aynen şöyle usb 3.0 cihaz alıyosunuz usb 2.0 portuna takılamaz veya adsl veya adsl2 modeminiz var adsl2+ ye geçtiğimiz için bu modemler çöpe gidecek..

bunu söyleyenler ya iyi sallıyor yada bu işi yapacak tepedeki insanlar aşırı derecede iş bilmez insanlar.

şöyle anlatmaya çalışayım dvb-t ve dvb-t2 arasındaki fark usb2.0 ile usb3.0 arasındaki fark gibi değil bu farkı anlatan en iyi örnek şudur bluray disklerin dvdwriter cihazlarında çalışmıyor olması durumu gibidir umarım anlatabilmişimdir
  • mrb arkadaşlar bu teknolojide ev içinde tv ye küçük bir minik çubuk anten kullanmamız yeterli olucakmı? yoksa 90 lardaki koca analog antenlermi dikicez çatılara? dha iyi çeksin diye..malum ev içinde kullanılan antenler yeterli gelmiyordu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 3 Mart 2016; 0:06:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

mrb arkadaşlar bu teknolojide ev içinde tv ye küçük bir minik çubuk anten kullanmamız yeterli olucakmı? yoksa 90 lardaki koca analog antenlermi dikicez çatılara? dha iyi çeksin diye..malum ev içinde kullanılan antenler yeterli gelmiyordu...

antene bile gerek kalmayacak tv anten girişine 50 cm lik kablo uzatsan yeterli....
    şu yayınlar artık başlasın yani son dakikasına kadar bekliyorlar neyi bekliyorlar anlamıyorum sonuçta imzaları var anlaşmaları var geçici olarak kanun çıkardılar eylülde 2 seneyi dolacak antenleri geçici koyun sonra ihaleyi yaparsınız vatandaşta sevinsin hd yayın seyretsin....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar var mı bir gelişme?Bir de bu işin eylülde kesin olacağına dair bilgiyi nereden aldınız?Sabırsızlıkla bekliyorum artık tahammülüm kalmadı beklemeye
  • quote:

Orijinalden alıntı: kirchoff_01

Arkadaşlar var mı bir gelişme?Bir de bu işin eylülde kesin olacağına dair bilgiyi nereden aldınız?Sabırsızlıkla bekliyorum artık tahammülüm kalmadı beklemeye

torba yasası içinde kanun çıkardılar(eylül 2014)

• Hocam bu işe yine malum! cemaat kanalları itiraz etmişti haksızlık oluyor diye.Onlar yüzünden uzamıştı değil mi süreç?Onlar itiraz etmeseydi şu an kullanıyor olurduk sistemi.Çünkü ihale fln yapılmıştı her şey hazırdı başlamak için fakat itirazlar gelince tekrar başa dönüldü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nickola Tesla -- 3 Mart 2016; 12:19:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kirchoff_01

Hocam bu işe yine malum! cemaat kanalları itiraz etmişti haksızlık oluyor diye.Onlar yüzünden uzamıştı değil mi süreç?Onlar itiraz etmeseydi şu an kullanıyor olurduk sistemi.Çünkü ihale fln yapılmıştı her şey hazırdı başlamak için fakat itirazlar gelince tekrar başa dönüldü

şu 4g başlasın dvb-t2 yaza doğru faaliyete geçebilir ilk önce büyükşehirlerde deneme yayınları devreye girebilir bekliyoruz....

• efem-35 kullanıcısına yanıt
    cvp için tşk....uydu reciver sektörü batıcak diye devlete baskı yapılıyomuş diye duydum ben burası türkiye....hatta kimisi tamamen hayal oldu diyen uyducu arkadaşarımda var adamlar acayip tırsıyor karasaldan eee ekmek davası....zaten köprüryü 3 senede bitirdiler..karasalı boyle 10 senedir uzattıklarına gore kesin bir çapanoğlu var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 3 Mart 2016; 12:49:59 >
  • quote:

cvp için tşk....uydu reciver sektörü batıcak diye devlete baskı yapılıyomuş diye duydum ben burası türkiye....hatta kimisi tamamen hayal oldu diyen uyducu arkadaşarımda var adamlar acayip tırsıyor karasaldan eee ekmek davası....zaten köprüryü 3 senede bitirdiler..karasalı boyle 10 senedir uzattıklarına gore kesin bir çapanoğlu var

hocam uzaktıkça uzatıllar artık zamanları kalmadı yoksa avrupaya hesap verecekler çünkü anlaşmaları var için rahat olsun.... bu sene içinde gelişmleri göreceğiz...

• efem-35 kullanıcısına yanıt
    hocam birde bu kanal sıralama işini sorucaktım karasalda kanal sıralama olmuycak diye bişey okumuştum o doğrumu? valla bizimkiler alışık olmadığı listeyi hayatta kullanamazlar sırf bana dsmart kapattırdılar bu yüzden modül aldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 3 Mart 2016; 13:13:56 >
  • quote:

hocam birde bu kanal sıralama işini sorucaktım karasalda kanal sıralama olmuycak diye bişey okumuştum o doğrumu? valla bizimkiler alışık olmadığı listeyi hayatta kullanamazlar sırf bana dsmart kapattırdılar bu yüzden modül aldım

gelince görürüz inanki bilmiyorum ama evdeki tv'de dvb-t2 araması normal karasal gibi yapılıyor

• arkadaşlar önce 2017 de kule bitecek ama içiniz rahat olsun bu iş çok yakın bir zamanda olacak
  • Rtük yasası değiştikten sonra karasal yayın ihalesi süeci hızlanacaktır.

'RTÜK Yasası'nı değiştireceğiz'

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 'RTÜK yasasının değiştirilmesi için bazı adımlar atacağız' dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından Ankara'da düzenlenen "Kurumlar, Kurallar ve Yeni Medya Düzeni" çalıştayındaki konuşmasında, "RTÜK Yasası orada ve değişmez diye birşey yok. Kurumla ilgili çok yoğun eleştiriler var ve biz de hükümet olarak RTÜK Yasası'nın değiştirilmesi için bazı adımlar atacağız" diye konuştu.

RTÜK'ün özellikle 1 Kasım 2015 seçimleri sürecinde ve sonrasında bazı kanallara verdiği yayın durdurma cezalarını eleştiren Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Cezayı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) veriyor ama raporu da RTÜK yazıyor. Bu TRT'nin tek yayıncı olduğu dönemdeki bir uygulamadır. A partisine yakın medya, illa B partisine de o kadar yer verecek demek doğru değildir. Bu özgür basınla bağlaşmaz. Seçim döneminde TV kapatmak doğru bir uygulama değildir."

Hükümet, 7 Haziran genel seçim sonuçlarıyla dengelerin değişmesinin ardından yeni atanan üyeleri ile RTÜK'teki çoğunluğunu kaybetmişti.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.