Şimdi Ara

DVB-T & DVB-T2 Ana Konu (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.363
Cevap
32
Favori
162.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: multisongohan

quote:

Orijinalden alıntı: Savisvasa

quote:

quote:

quote:

kule inşaatı devam ediyor 2017 haziran kule açılacak

Bilgi için teşekkürler.

Teledünya ve Kablo Tv kullanıyorum. 2 oda da Teledünya 2 oda da ise Kablo Tv (Analog yayın) bağlı. Kablo Tv olan tv lerden birine Türksat uydu da bağlı, ama bir tv sıkıntı çıkarıyor. Karasal yayın gelse ona da o şekilde yayın alınabilir, malum 1 Temmuz 2017 de Kablo Tv kapanıyor. 1 Temmuz' a kadar bir çare bulacağız herhalde, ya da mutfakta olan o tv yi kullanmaktan vaz geçeceğiz.

lnb yi kontrol etmeyi deneyin olmuyorsa lnb yi değiştirin .gerçi bu kadar bağlantının olduğu düzeneklerde problem her zaman çıkabilir .birde uydudan gelen kablo 25-30 metre aralığındaki bir mesafenin üzerine çıkmamalı

Sanırım ben anlatamadım.

Bir tv sıkıntı çıkarıyor derken, Kablo Tv (Analog yayın) sonlandığında demek istemiştim. Sıkıntı çıkaracak anlamında...
    1 Temmuz 2017 tarihine kadar karasal yayına geçemezsek ki, geçemeyeceğiz belli mutfakta ki tv de yayın izleyemeyeceğiz diye düşünüyorum. Ya da o zamana kadar Türksat Kablo yeni kampanyalar çıkarıp bir güzellik yapar belki biz abonelerine...

pardon durum şimdi anlaşıldı o zaman bekleyip görelim derim

Siz kusura bakmayın, benim anlatım bozukluğum dan kaynaklandı olay.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

kule inşaatı devam ediyor 2017 haziran kule açılacak

Bilgi için teşekkürler.

Teledünya ve Kablo Tv kullanıyorum. 2 oda da Teledünya 2 oda da ise Kablo Tv (Analog yayın) bağlı. Kablo Tv olan tv lerden birine Türksat uydu da bağlı, ama bir tv sıkıntı çıkarıyor. Karasal yayın gelse ona da o şekilde yayın alınabilir, malum 1 Temmuz 2017 de Kablo Tv kapanıyor. 1 Temmuz' a kadar bir çare bulacağız herhalde, ya da mutfakta olan o tv yi kullanmaktan vaz geçeceğiz.

lnb yi kontrol etmeyi deneyin olmuyorsa lnb yi değiştirin .gerçi bu kadar bağlantının olduğu düzeneklerde problem her zaman çıkabilir .birde uydudan gelen kablo 25-30 metre aralığındaki bir mesafenin üzerine çıkmamalı

Sanırım ben anlatamadım.

Bir tv sıkıntı çıkarıyor derken, Kablo Tv (Analog yayın) sonlandığında demek istemiştim. Sıkıntı çıkaracak anlamında...
    1 Temmuz 2017 tarihine kadar karasal yayına geçemezsek ki, geçemeyeceğiz belli mutfakta ki tv de yayın izleyemeyeceğiz diye düşünüyorum. Ya da o zamana kadar Türksat Kablo yeni kampanyalar çıkarıp bir güzellik yapar belki biz abonelerine...

pardon durum şimdi anlaşıldı o zaman bekleyip görelim derim

Siz kusura bakmayın, benim anlatım bozukluğum dan kaynaklandı olay.

estağfurullah olur böyle şeyler

• Arkadaşlar sorularıma çok güzel cevaplar vermişsiniz; verdiğiniz cevaplar ve bilgilendirmeler için çok teşekkür ederim. Umarım biran önce bir ihale sürecine girilir ve süreç resmiyet kazanarak planlamayı net bir şekilde görebiliriz.
  • ankara'da oturanlar denesin..............

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eve geçince bi deneyeyim. Gerçi bu yayını her yerde alamayacağız gibi ama neyse.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: efem-35

ankara'da oturanlar denesin..............

şimdi teknolojiye meraklı bi ankaralı çıkmaz...bize resimli göstersin.
  • Nickola Tesla kullanıcısına yanıt
    Deneme imkanı buldunuz mu acaba? Bu test yayınlarını neden Ankara dışındaki illerde de başlatmıyorlar ki?
  • oqsijen kullanıcısına yanıt
    Hocam şehir dışında olduğum için deneme fırsatım olmadı. Eve geçince ilk işim bunu denemek olacak. Denedikten sonra konuyu sslerle desteklerim zaten

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DIŞ ANTENE ihtiyaç duymuyor mu DVB-T destekli tvlerde bu DVB-T kullanılırsa?

Tvlerin içinde ufak bir antenleri mi var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: .i.

DIŞ ANTENE ihtiyaç duymuyor mu DVB-T destekli tvlerde bu DVB-T kullanılırsa?

vericinin uzaklığına göre ev içi anten kullanabilirsiniz ev içi yukselticili veya yukseticiz antenler var oda içi anten diye geçiyor örneğin bende takgör oda içi anten var sakız adasindaki 4 adet yunan kanalını seyrediyorum hava açıkken yayin kalitesi iyi oluyor piyasada 30 tl. den 100 tl arası oda anten var db yükseldikçe yayini daha iyi aliyor...

• istanbul küçük çamlıca anten inşaatının son durumu;
    https://www.youtube.com/watch?v=eD2drYg6cfA

• quote:

Orijinalden alıntı: efem-35

quote:

vericinin uzaklığına göre ev içi anten kullanabilirsiniz ev içi yukselticili veya yukseticiz antenler var oda içi anten diye geçiyor örneğin bende takgör oda içi anten var sakız adasindaki 4 adet yunan kanalını seyrediyorum hava açıkken yayin kalitesi iyi oluyor piyasada 30 tl. den 100 tl arası oda anten var db yükseldikçe yayini daha iyi aliyor...

arkadaşlar dvb-t2 de oda dışı antene gerek yok ayrıca dvb-t2 oda içi anten sistemiyle uyuşmaz burada mesele dvb-t2 tuner tabi hevc destekli olacak bulunduğunuz yerde dvb-t2 yayın olduğunda bahsettiğim şartlar varsa işaret parmağınız boyutunda bir bakır tel dahi olsa bu yayını çok net bir şekilde izleyebilirsiniz bu arada yunanistan dvb-t tekniğinini kullanıyor yani mpeg4 quality bizde ise x265 oalacak arada çok belirleyici bir kalite farkı olacak

• quote:

arkadaşlar dvb-t2 de oda dışı antene gerek yok ayrıca dvb-t2 oda içi anten sistemiyle uyuşmaz burada mesele dvb-t2 tuner tabi hevc destekli olacak bulunduğunuz yerde dvb-t2 yayın olduğunda bahsettiğim şartlar varsa işaret parmağınız boyutunda bir bakır tel dahi olsa bu yayını çok net bir şekilde izleyebilirsiniz bu arada yunanistan dvb-t tekniğinini kullanıyor yani mpeg4 quality bizde ise x265 oalacak arada çok belirleyici bir kalite farkı olacak
  • multisongohan M kullanıcısına yanıt
    benim vestel 47pf9090 var dvb t2 destekli ancak 4 senelik model hevc olacağını sanmıyorum .yayın gelince ne olacak?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rtük ün belirlediği yönetmeliğe göre eğer yönetmelik değişmezse yayın hevc olacak
  • multisongohan M kullanıcısına yanıt
    yani benim tv de dvb t2 hayal oldu :(
  • yani x264 tabanlı çipset olduğu için dahili olarak hayal fakat dvb-t2 hevc recieverler var harici olarak bağlayıp çok rahat bir şekilde izleyebilirsiniz ancak öyle olur
  • hevc amacı arkadaşlar toplam 40 kanal saysını 60 veya 70 adet kanal sayısını çıkarmak ve birkaç tane 4k yayınları vermek örneğin trt 4k yayını gibi zaten bahara doğru deneme yayınlarında belli olur(bahara değiyorum inşallah başka bahara kalmaz bu dvb-t2 yayınları ) ayrıca yunan kanalları dvb-t yayınları 576i kalitesinde yani şu andaki türk analog karasal yayınları düzeyinde yunan digital yayınlarının yayınlarında karlanma yok gölgeleme yok ama bize gelecek olan digital karasal yayın hd olacağı için iyi bir görüntü alacağız inşallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efem-35 -- 17 Kasım 2016; 12:27:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• efem-35 kullanıcısına yanıt
    başka baharlar kısmı hariç fikirlerinize katılıyorum
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.