Şimdi Ara

DVB-T2 (digital karasal yayın) DESTEKLEYEN TV LERİ BURAYA YAZALIM (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
563
Cevap
13
Favori
92.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sitede ya dsmart ya dijiturk Yada kablolu tv den yayın alınıyordu bildiğin kendi uydunu kullanamıyordun illa para ödenecek anlıyacağınız, inatla pana cihazımı binanın karasal anteniyle kullandım bir yıl fazla tv seyretmediğim için, bu dijital yayın çıktığında dvb-c gerekiyormuş ama benim eski pana da bulamıyordum servisi aradığımda kurulumda Türkiye değilde Almanya vs Avrupa ülkelerini seçmemi söylediler tc de o yıllarda bu olay olmadığı için pana Türkiye menüsüne atmamış şimdiki cihazlar nasıl bilemiyorum yeni cihazım kurulunca anlıyacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Voiceofthenight

Oyakkent başakşehir de oturuyorum, 5 ay falan oldu geçeli, kanalları dvb-c tarama menüsü var ayriyeten ordan arattım yabancı yerli uydudaki bi çok kanalı buldu hatta radyolar bile analog bildiğin antenden arama yaptım sonuç çok iyi.

çok enteresan
    binadaki çatal anteni tv ye bağlayabilsemde denesem keşke :)
    yabancı kanallar neler peki yunan ve bulgar kanallarımı acaba?
  • Şuan için kimseye DVB-T2 tuneri olan bir tv için extra masraf yapmasını önermem, nitekim Sayısal Karasal Yayıncılık ile ilgili yapılan lisans ihaleleri iptal edilmiş ve yerine ne zaman ne kapsamda ve ne şartlarda bir ihale yapılacağı belirlenmemiştir. Kullanamama ihtimalinizin olduğu bir teknolojiye boş yere yatırım yapmayın. Olur da bu proje gerçekleşirse emin olun binlerce tip DVB-T2 alıcıya sahip TV modeli satışa zaten çıkacak hemde şu anki piyasa fiyatlarının çok daha aşağısına...
  • Almanya bile tamamen sayısal karasal yayıncılıktan tamamen çekilmeyi düşünürken tam bir Arap saçı oldu Türkiye için...
    DVB-T2 destekli tv alınması geleceğe yatırım olur ayrı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baybarut -- 21 Ağustos 2013; 16:59:59 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • baybarut kullanıcısına yanıt
    Almanya'nın neden sayısal karasal yayından den çekilmek istediğini biliyor musunuz? İlk defa sizden duydum bu konuyu.
  • Sebebini tam bilmiyorum şimdilik ihtimaller arasında,okulda okuduğum bir raporda yazdığı için paylaştım

RTÜK tarafından yapılan açıklama

" Ulusal Karasal Sayısal TV Yayın Lisansı Sıralama İhalesi İşlemleri Durdurulmuştur

Ulusal karasal sayısal TV yayın lisansı sıralama ihalesinin iptal edildiğine ilişkin olarak bazı basın yayın organlarında yer alan haberler üzerine aşağıdaki hususların açıklanması zorunluluğu doğmuştur.
    Ankara 8. İdare Mahkemesinin 11.07.2013 tarih ve 2013/495 E. Sayılı yürütmenin durdurulması kararıyla; 22.03.2013 tarihli 28595 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Ulusal (T1) Karasal Sayısal Televizyon Yayın Lisansı Sıralama İhalesi İlânı’nın yürütülmesinin durdurulmasına karar verilmiştir.
    Anılan mahkeme kararının uygulanması kapsamında, Üst Kurul'un 14.08.2013 tarihli kararı ile; 16-17-18 Nisan 2013 tarihlerinde yapılan ulusal karasal sayısal televizyon yayın lisansı sıralama ihaleleri işlemlerinin durdurulması ve bu ihalelere teklif vermiş ve teminat yatırmış kuruluşların talepleri halinde teminatlarının iade edilmesi kararlaştırılmıştır.
    Dolayısıyla kamuoyuna yansıdığı şekilde ihale iptal edilmiş olmayıp, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararının uygulanması bağlamında işlemlerin durdurulması söz konusudur.
    İlgililerin dikkatine sunulur."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baybarut -- 21 Ağustos 2013; 19:37:44 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• baybarut kullanıcısına yanıt
    Koblo TV ve fiber hattın sorunsuzlugundan düşünmüş olabilirler ama, bir doğal afet anında karasal yayından başka bir haberleşme seçeneği kalmayabilir.

RTUK ilettiğiniz o açıklamayı aşağıdaki haber için yaptı. Haberden de anlaşılacağı gibi RTUK içinde de muhalif sesler bir hayli var.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/24519424.asp
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektropol

Koblo TV ve fiber hattın sorunsuzlugundan düşünmüş olabilirler ama, bir doğal afet anında karasal yayından başka bir haberleşme seçeneği kalmayabilir.

RTUK ilettiğiniz o açıklamayı aşağıdaki haber için yaptı. Haberden de anlaşılacağı gibi RTUK içinde de muhalif sesler bir hayli var.

Doğal afet sırasında, karasal yayında zarar göremez mi? Uydu çanakları sağlamsa eğer uydu üzerinden yayın alabiliriz. Doğal afet, deprem, sel, fırtına....

• quote:

Orijinalden alıntı: coderMX

quote:

Orijinalden alıntı: elektropol

Doğal afet sırasında, karasal yayında zarar göremez mi? Uydu çanakları sağlamsa eğer uydu üzerinden yayın alabiliriz. Doğal afet, deprem, sel, fırtına....

Doğal afet sırasında tabiki de karasal verici alıcı sistemleri de zarar görebilir ancak böyle bir durumda bir çanak anten bulup yayınları almaktan daha kolayı ve pratiği antensiz bile yayının alınabileceği karasal yayındır. Yayından kasıt sadece TV yayını değil, radyo ve telsiz haberleşmesi de buna dahildir. 17 Ağustos depremini bir hatırlayın isterseniz...

• hiç bir konu insanları bu kadar meşgul etmemiştir....
  • quote:

Orijinalden alıntı: xu

Yayınları alabilmem için şu 14 dolarlık alet yeterli oluyor mu?

http://www.amazon.co.uk/August-DVB-T205-Freeview-Tuner-Stick/dp/B002EHVP9C/ref=sr_1_12?s=electronics&ie=UTF8&qid=1377827820&sr=1-12&keywords=HD+DVB-T2

Bu aleti bilgisayara takıp, yayını izleyebilirsin.

• Arkadaşlar karasal digital yayında ( dvb-t2 ) sistemi kullanılacak. Peki şu anda çoğu Tv de bulunan ( dvb-t )
    özelliğinin bir işlevi yok mudur?
  • Son iki ayın içine girdik. Karasal dijital yayın başlayacak

• E...........: merhaba haziran ayında 47la620s bir tv aldım, tvyi satan görevli dvb-t2 olduğunu söyledi ama ben kullanma klavuzunda ve tv arkasında göremedim
    LG Destek: Memnuniyetle yardımcı olmaya çalışalım;
    E...........: teşekkürler bekliyorum
    LG Destek: Belirttiğiniz model üründe dvbt -2 desteği görüntülenmemektedir.

• bugün online olarak LG ile konuştum 600lü serilerde DVB-T2 olmadığını söyledi.
  • bence DVB-T2 cokta kayip sayilmaz... tuner degisebilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: grezimonk

bence DVB-T2 cokta kayip sayilmaz... tuner degisebilir...

Ekstra bir kumanda ve aparat almadan bu geçişi gerçekleştirebilirsem süper olur yoksa tam bir hüsran. şuan inanılmaz alıştım tek kumanda olayına, tekrardan ikinci bir kumandayı bünye kaldırmaz. (tuner değişebiliyorsa dahili uydu alıcısı olan tvlerdeki kronik problem olan yavaş kanal geçiş problemide ortadan kalkabilir)

• Firmalardan anladığım kadarıyla Türkiye dijital karasal ayına geçmeden bu TVler yaygınlaşmayacak. Standart olması gereken bir özellik sadece üst modellerde var. o kadar bekledik 3-4 ay daha bekleriz. Kasımda yayınlar başlıyor.
  • ersin oran: LG LA 660S TV bu tvnin DVB-T2 desteği varmıdır acaba
    ersin oran: ?
    LG Destek: DVB-T2 desteği mevcut değildir
    ersin oran: DVB-T2 desteği mevcut modelleriniz hangisi acaba ?
    LG Destek: LA860 modelinde mevcuttur
    ersin oran: başka hiç bir modelinizde yokmudur acaba
    LG Destek: [LG Destek is idle]
    LG Destek: [LG Destek is no longer idle]
    LG Destek: 2012 Cihazlarındada LM860 VE LM960 modelinde mevcuttur
    ersin oran: yok onu anladımda diyorum ki mesela ben 660S aldım. dijital karasal yayına geçince bu TV yi çöpe atıp başka bir TV mi almam gerekiyor ??, Bende kendime 660s alacaktım şimdi ne yapacağım anlamadım. Şimdi 660S alsak dijital karasal yayına geçince izleyemeyeceğizmi ?
    LG Destek: az öncede belirtmiş olduğumuz gibi mevcut modelde bu destek mevcut değildir,cihazın kullanımı ile alakalı durum sizlerin tercihidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klisi -- 3 Eylül 2013; 10:11:08 >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.