Şimdi Ara

DVB-T2 (digital karasal yayın) DESTEKLEYEN TV LERİ BURAYA YAZALIM (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
563
Cevap
13
Favori
92.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hamak9

LG destekten aldığım son bilgiye göre; Türkiye'de satılan 47LM860V modelinde T2 desteği olmadığı söylendi, olan DVB-T/C/S2 imiş.

Ayrıca 47LA860V modelinde DVB-T2/S/C2 mevcut olduğu söylendi.

860v ile t2 nin test yayınlarını izleyenler var LG desteki çalışanlar panellerini tanımıyormu acaba
    benmi model konusunda yanılıyorum?!
  • Aslında haklısın,

47LM860V nin sayfasında ürün desteği bölümünde kullanıcı rehberinde 83 sayfada T2 yazıyor ama LG Destek yok diyor, mail ile aldım cevabı. 47LA860V'de T2 mevcut dendi. İsterseniz bir de siz sorun LG destekten netleştirelim, çünkü sırf bu yüzden 47LA860V almak durumunda kalacağım ki fazla para vermek istemem.
  • Şimdi mail ile tekrar sordum, hatta kullanıcı rehberinde 83. sayfada yazıyor dedim, 47LM860V cihazda T2 olmadığı T olduğu tekrar söylendi. Sonra 444 lü numarasını aradım LG nin sadece LA serilerinde T2 desteği olduğu söylendi. Bilginize arkadaşlar, isteyen 444 ü arayıp sorabilir.
  • hamak9 H kullanıcısına yanıt
    hmm sizin bahsettiğiniz lm 2012 serisiymiş doğru
    o modellerde t2 yok LA 860v de var..
  • Son bilgi;

47LA690S modelinde de T2 desteğinin bulunmadığı LG Destekten alınan bilgidir.

Buna göre; 47LA860V de DVB T2/C/S2 var dendi.
  • sonu V ile biten tüm LA serilerinde t2 var..
  • quote:

Orijinalden alıntı: SolomanKane

quote:

Orijinalden alıntı: hbasaran82

quote:

Orijinalden alıntı: Gavuzla

quote:

vestelin dünyadan haberi yok :)

Valla öyle britanyanın 4/1 pazarı onlarda finlandiya almanya hollanda dvb2 t li tvler ve set boxları onlar yapıp satmıyo zaten kardeş çağrı merkezindeki arkadaşlar vestel mi oluyo yada şöyle sorayım samsung lg çağrı merkezini arayınca sizi mühendisler mi karşılıyo...

valla arkadasım 444 vestel aradıgında karşına cıkan kisi vesteldir
    verdigi / veremediği her cevapta vesteldir
    kaldıki birkac teknik bilgiyi bilmen için muhendis olman sart değil..
    oranın buranın pazarı beni ilgilendirmez ben sordugum soruya sacma cevap alırsam onu yazarım..

lg hiç aramadım
    samsg 444 çamasır makinesi için aradim almadan önce ürün hk.da teknik bilgi için oradaki eleman sanırım mühendisti sordugum her soruya teknik cevap almıştım :)
    panasonic tv ve klima için aradım sanırım oda mühendisti :)

Çok haklısın. Ben de bu durumdan cok sikayetciyim. Müşteri hizmetleri kendi ürününü tanımıyor. Buradaki calısanların bu konularda daha bilincli olması gerekli. Gerekirse bu gibi forumları takip edip kendilerine gelebilecek sorularla ilgili daha hazırlıklı olmalılar.

Şimdi Vestel TV lerde DVB-T2 desteği olup olmaması konusuna gelirsek;

Vestel TV lerde DVB-T2 desteği için anakart üzerinde harici bir T2 demodulator kullanılıyor. DVB-T modellerde bu yok. CI soketinin hemen altına yerleştiriyorlar bu çipi. Resimde görebilirsiniz (PF9000 DVB-T2 desteklemeyen ürüne ait). Servis menüsünde DVBT2 Demod I2S NOK görüyorsanız destek yok demektir.
     DVB-T2 (digital karasal yayın) DESTEKLEYEN TV LERİ BURAYA YAZALIM

Peki T2 demodulator sonradan temin edilip, takılamaz mı?

• quote:

quote:

LG destekten aldığım son bilgiye göre; Türkiye'de satılan 47LM860V modelinde T2 desteği olmadığı söylendi, olan DVB-T/C/S2 imiş.

860v ile t2 nin test yayınlarını izleyenler var LG desteki çalışanlar panellerini tanımıyormu acaba

Ben forumda LED TV ile test yayınlarının izleyenlerin olduğunu duymadım. Bahsettiğiniz 860V modeli LM serisine mi ait yoksa LA serisinemi ait?
  • quote:

Orijinalden alıntı: coderMX

quote:

quote:

Ben forumda LED TV ile test yayınlarının izleyenlerin olduğunu duymadım. Bahsettiğiniz 860V modeli LM serisine mi ait yoksa LA serisinemi ait?

var var, 2013 LA 860V ile T2 izleyenler var

2012 LM860V modelli tvde t2 yok

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: coderMX

quote:

quote:

var var, 2013 LA 860V ile T2 izleyenler var

2012 LM860V modelli tvde t2 yok

Dün forum.donanimhaber.com ve turke****.com/satforum sitelerini çok araştırdım google'danda baktım fakat LG 42LA860V ile ben izliyorum diye forumlara yazan kimse bulamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Panasonic TX-L42EW5.Bu tv de dvb-t2 var mı?Oldukça araştırdım.Çoğu olmadığını söylese de bazı yabancı sitelerde olduğunu okudum.Muallakta kaldım.Bu tv dvb-t2 destekliyor mu,desteklemiyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sword88

Panasonic TX-L42EW5.Bu tv de dvb-t2 var mı?Oldukça araştırdım.Çoğu olmadığını söylese de bazı yabancı sitelerde olduğunu okudum.Muallakta kaldım.Bu tv dvb-t2 destekliyor mu,desteklemiyor mu?

Yabancı sitelerde vardır. Örneğin ingiltereye satılan serilerde vardır. Türkiye'de satılan serilerde var mı? Bunu araştırmalısın. Teknosa gibi bir mağazaya gidip menülerini kurcalayabilirsin, öncesinde müşteri hizmetlerinden XXXX modelde DVB-T2 var mı eğer varsa hangi menüsünden öğrenebilirim diye sorabilirsin. Vestel TV'lerde sistem menüsünde DVB-T2 için NOT OK yazıyor. Vestel müşteri hizmetleri hep var diyordu, bi kaç ay önce DVB-T2 nin olmadığını itiraf etmeye başladı.

• Bazı destekleyen TV'lerinde Türkiye seçildiğinde bu özelliği kullanamadığı söyleniyor.
  • quote:

Panasonic TX-L42EW5.Bu tv de dvb-t2 var mı?Oldukça araştırdım.Çoğu olmadığını söylese de bazı yabancı sitelerde olduğunu okudum.Muallakta kaldım.Bu tv dvb-t2 destekliyor mu,desteklemiyor mu?

2012 MODEL Panasonic marka hiçbir modelde Türkiye için t2 desteği yok

Panasonic çağrı merkezinin 2013 modellerin tamamnında var dese bile
    sadece ZT60 modelinde t2 tuner var diye biliyorum, onunda yanına yaklaşılmıyor! :) 14 bin TL
  • quote:

quote:

2012 MODEL Panasonic marka hiçbir modelde Türkiye için t2 desteği yok

Panasonic çağrı merkezinin 2013 modellerin tamamnında var dese bile
    sadece ZT60 modelinde t2 tuner var diye biliyorum, onunda yanına yaklaşılmıyor! :) 14 bin TL

Çağrı merkezlerinin her dediğine inanmamak gerekiyor. Ben Vestel müşteri hizmetlerini aramamda, DVB-T2 özelliğinin kesinlikle, smart tv'si olan 2012-2013 tüm vestel led tv'lerinde olduğunu söylemişlerdi. Daha sonraki aramalarımda DVB-T2 NOT OK menüdeki seçeneği sorunca, DVB-T2 özelliğinin hiç bir vestel led tv'de olmadığını bildirdiler.

• Evet arkadaşlar ne varsa gene Sony'de var, DVB-T2 özelliği Sony'nin W805 ve W905 serilerinde mevcuttur. Diğerleri yurtdışında sattıkları TV lerde T2 özelliğini bulundururken, aynı modelin Türkiye'de satılanına koymuyorlar, aynı S4 mini cep telefonunda yaptıkları gibi(yurtdışında 4G LTE ve NFC özellikleri varken Türkiye'de satılanda yok, maliyet/3.Dünya ülkesi taktiği)

Bu arada LG LA860V de Teknosa'da bizzat denedim, menüden T2 ye ulaşılamıyor, servise mail attım TV'de hangi menüde diye ses yok. Olsaydı bas bas bağırırlardı eminim.

Sonuç olarak OK. SONY.

http://www.sony.com.tr/comparison/kdl47w805abae2/kdl46w905abaep

• Sharp'ın LC60LE857 modelindede DVB-T2 özelliği var ve 4 renk.

SHARP LC60LE857 DVB-S/T2 FHD 3D SMART LED LCD TV
    Tek Ödeme Fiyatı 6649,00 TL (KDV DAHİL)
    Taksitli Fiyatı 12 x 554,08 TL = 6649,00 TL (KDV DAHİL)
    http://www.teknosa.com/urunler/110012745/sharp-lc60le857-dvb-st2-fhd-3d-smart-led-lcd-tv
  • Şu TV'ler kaç para verdik ama karasal yayını kullanamayacağız. Gelişmiş denen Avrupa ülkelerinde hala DVB-T varmış. Bizde neden sadece DVB-T2 olacak anlamıyorum.
  • YENİ YILDA KARASAL YAYIN BAŞLAYACAK DİYORLAR, BENDE SHARP TV DE DVB T2 VAR TARATIYORUM, DENEME YAYINI BULAMIYOR, DENEME YAYINI OLAN BÖLGELER VARMI
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozcantekin

YENİ YILDA KARASAL YAYIN BAŞLAYACAK DİYORLAR, BENDE SHARP TV DE DVB T2 VAR TARATIYORUM, DENEME YAYINI BULAMIYOR, DENEME YAYINI OLAN BÖLGELER VARMI

Sizde sharp'ın hangi modeli var?

Anten takıyor musunuz? Anteni nereye takıyorsunuz RF girişine mi?

İstanbul ve Ankara'da bu yayının olduğunu söylüyorlar. Fakat belli saatler arası yayın yapıyor olabilir yada test için verdikleri sinyal sizin bulunduğunuz bölgeyi kapsamıyor olabilir.

1 Kasım'da Ankara ve Bursa'da, 8 Aralık'ta ise İstanbul'da bu yayının başlayacağını yazmışlar:

http://www.rtuk.org.tr/upload/File/K-Say%C4%B1salYay%C4%B1nFrekansPlan/4-GecisTakvimi.pdf

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.