Merhaba Dvd konusunda acemiyim, yardımlarınızı bekliyorum. Bilgisayarımda birkaç senedir kullandığım Creative Soundblaster Pci ses kartım ve dandik 120 watt hoparlörüm var. Yeni aldığım combo sürücüde dvd keyfi yapabilmek için arkadaştan birkaç film aldım. Ama bu keyif daha sonra çin işkencesine dönüştü. Şöyle ki, mp3 dinlerken, divx izlerken tertemiz ses alıyorum ama dvd izlerken hoparlör cızırtı ve patlama yapıyor (dolby olayından dolayı galiba). Acaba ses kartı eski olduğundan mı yoksa hoparlörün dandikliğinden mi? Donanımı değiştirmeden bu sorunu çözebileceğim bir codec, filter falan var mıdır? Donanımı değiştirmem şartsa alabileceğim minimum ses kartı (veya hoparlör) hangi özellikte olmalıdır? Acele cevap Saygılar
Ses kartın yetersiz kalıyor... dvd'den gelen ses'in bant genişliği ses kartının kinden geçemiyor ... o yüzden cızır cızır ediyor... sanırım creative live serisinden bir kart yeterli olur ... mesela live 5.1 36$ + kdv civarı galiba yeterli olacaktır...
not : sorun başka nedenlerden de olabilir... yani hemen atlayıp ses kartı alma... kullandığın programı değiştir... mesela powerdvd yi dene ya da ses kablolarını gözden geçir (gerçi dijital bağlantı değil ama) sen yine de her olasılığı dene...
Senin kullandığın programın ses ayarlarını kontrol ettin mi ?? Eğer ses 2 Channel Stereo da değilse sorun olabilir.
İlgilendiğiniz için saolun arkadaşlar Kullandığım program zaten power dvd ve tüm ayarları denedim ama cızırtıları kesemedim. Galiba en sonunda ses kartını değiştirmek zorunda kalıcam ama live pahalı, onun yerine goldpcnin sattığı digital ses kartı var 10$'a,onu alsam problem hallolurmu acaba onu araştırıyorum şimdi.
sorun ses kartı gigbi ancak ben yinede hemen yeni bir parca almaya kalkışmadan evvel başka bir dvd player software yazılım kullanmanı önerirdim