Şimdi Ara

DVD DEN BOOT 64 BIT VISTA YUKLEYEMIYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    QUAD6600
    2X2 GB PATRIOT DDR2 800 MHZ RAM
    SEAGATE HDD
    8800GT EKRAN
    NEC 350 A DVD ROM

Arkadaşlar 64 bit vista kuramıyorum bu bileşenlerin olduğu sisteme 3 Farklı dvd den açılışta boot edip hem ham harddsike hem xp yüklü iken windows loadıng diyor mavi ekranı ve kalve gözüküyor bir sonraki adım kalvye seçimi ora gözükmeden bekliyor bir müddet dvd de de hareket yok tekrar restart varmı gözden kaçan bir noktam. anlayan bilgisi olan önerisi veya bu sorunu yaşamış biri varsa yardımcı olursa sevinirim.

• acaba yükleme işlemi yapmıyor diye iptal mi ediyorsunuz yüklemeyi?? DVD 'nin sürekli çalışması gerekmez.. windows yüklenirken sıkıştırılmış dosyalar açılarak geçici olarak temp dosyasına konur daha sonra yükleme buradan devam eder...

birde DVD'nizde sorun da olabilir... farklı bir DVD medyadan kurmayı deneyebilirsiniz tabi mevcutsa..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Batuist

acaba yükleme işlemi yapmıyor diye iptal mi ediyorsunuz yüklemeyi?? DVD 'nin sürekli çalışması gerekmez.. windows yüklenirken sıkıştırılmış dosyalar açılarak geçici olarak temp dosyasına konur daha sonra yükleme buradan devam eder...

birde DVD'nizde sorun da olabilir... farklı bir DVD medyadan kurmayı deneyebilirsiniz tabi mevcutsa..

Bencede ayrıca 64 bit kurarken sistemin ne kadar iyi olursa olsun bazı noktalarda uzun süre bilgisayar sessiz kalıyor bu yüklemenin özelliği bende mavi ekran hatası alıyordum remdeymiş sorun neyseki hallettim sende istersen bi kontrol et bi ihitimal daha sata raid ayarlarını kontrol etmende yarar var

• üç farklı dvd de 64 bit sürümü ultimate yüklü üçündede aynı yerde yani kalvye seçimi kısmı gelmede bekliyor akabindede restart yapıyor dvd rom um da xp yüklemesi yaparken bir ssorun yaşamadım hani dvd okuyucu bozukmu desem Cem senin dediğin de ihtimal dahili desem ram farklı bir ram ile denedim aynı yerde kalıyor kurulum sata raid ayarı ile ilgili bilmem gerekn bir noktamı var bilmiyorum orasıda default ayarda bios ta hayır xp kullanacam da 64 bit olayı iyice yaygınalaşana kadar ama yapamamak kafama takılıyor var bir nokta ama nedir çözece forumda araştırdım benim kaldıım yerde kalan 2-3 kişi olmuş 64 bit kurarken ama onların sorunu çözdüğüne yönelik bir bilgi alamadım.
  • biosta sata-ahci yazan bir yer var orayı ide ye çevirip dene
  • AHCI da değil IDE deniyorum Zaten default ayarda dao şekilde tersinde de denedim. şu konuda fikirlerinize ihtiyacım var anakartı sus p5q deluxe teknik olarak bunun 64 bitlik driverları benim 64 bit vistayı kurduktan sonra yükleyecem değilmi ? bu anakarta bios güncellemeside yaptım. acaba cpu nun 64 bit desteği ile ilgili bir bölüm felanmı var acaba biosta ?
  • vista sp1 limi ?
  • hayır değil
  • Sp1 entegre edilmiş vista 64 bit ultimate bulup birde onu dene..
  • bu olaya sp1 entegrelide denedim benim tahminim kurulumda asusun p5q serisi anakartlarında bir arkadaşım pro serisinde 667 mhz ram ile kuramamış sistemi
    ben sistemi kurdum 64 bit vista lakin HDD mi başka bir makinda takarak oldu sanırım problem ram den ddr 800 patriot ram var arkadaş 667 mhz ile kuramamış bir de farklı marka ram ile deneyecem neticeyi yazarım sistemde anakart yeni işlemci yeni ekran kartı yeni ram sadece uyumsuz olabilir diye düşünüyorum. mantıklı başka bir şey bulamadım ama bu pc işinde bizim mantık pek işlemiyor en olmadık şey çıkabiliyor tecrübe oluyor.

Lütfen Foruma Tecrübelerinizi yazın bakıp gidenler için söylüyorum. Her ihtimal tecrübe artı fikir veriyor, mantıklı, mantıksız demeyin tecrübelerinii aktarın, kumbaraya bir şeyler katın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halitk -- 5 Ocak 2009; 2:06:00 >
  • Dostum birde belleklerden birini çıkartıp öyle kurulumu dene eğer kurulumu yaparsa bittikten sonra tekrar takarsın...
  • quote:

Orjinalden alıntı: thunderbolt

Dostum birde belleklerden birini çıkartıp öyle kurulumu dene eğer kurulumu yaparsa bittikten sonra tekrar takarsın...

Belleklerden birinide çıkardım olmadı sanırım bellekler uyumsuzluk yaratıyor denemedim bir başka marka model bellekle ama sanırım ondan ben sistemi aynı işlemci aynı anakart olan farklı bir sistemde kurdum hdd ye getrip kendi sistemime taktım öyle kullanıyorum şimdilik ama belleklerle ilgili olayı da deneyecem sonucunu buraya yazacam selamlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.