Şimdi Ara

DVD/Div-X Player Tavsiye ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar forumu okudukça başım döndü ve almaya karar verdiğim player' ı bile almaktan vazgeçtim.. İstediğim sadece belli başlı özellikler var:
    İnternetten indirdiğim Div-X filmleri sorunsuz çalıştırsın, istediğim altyazıyı seçme imkanı versin ve işte usb, kart okuyucu v.s. gibi özellikleri de olan markası çok önemli değil ama pahalı bişey aramıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.. Saygılar

• philips 5160'ı usb'li, gözü kapalı alabilirsin altyazıları filmle aynı kaydedip seyredecen ogatech almıştım 1. yılında alet devre dışı oldu dvd ve cd okumuyor artık bilinmedik markalar alıp ta başını yakma ogatechte çalışırken karanlıktan geçilmeyen tv ekranı philipste aydınlandı görüntü ses mükemmel ucuz elektronikten uzak dur benim 80 milyon 1 yılda uçtu.
  • Piranha almayın
  • Arkadaşlar benimde divx playera ihtiyacım var. Benim divx arşivim çok zengin olduğu için şu özelliklerde player arıyorum:

1-idx/sub altyazıyı da destekleyecek..
    2-Video ismi ile altyazı ismi farklı olsa da sorunsuz oynatacak..
    3-Üç satıra kadar altyazılar görülecek..
    4-Dual sesli divxler izlenebilecek...

Bunlar benim için kafi gerisi fasa fos. Orite şu aralar çok gözde galiba altyazı konusunda pekçok sorunu aşmışlar ama 2. sırada yazdığım olayı aşamamışlar sanırım. Bana ne tavsiye edersiniz arkadaşlar artık bir player almam lazım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: nsolmaz

Piranha almayın

piranhanın ilk çıkardığı ürün iyi iş görüyor.sonradan onlarda bozmuşlar.chip değişmiş.bendeki eski olanı.özellikle 2,5 ve 3,5 inçlik usb bellekleri okuması etkileyici.yaklaşık 50-60 film izlemişimdir divx olarak..
  • Arkadaşlar ben bi tavsiye aldım LG DV 286 diye bi ürün.. biraz araştırdım fena değil..
    bu ürün hakkında tavsiyesi olan var mı?
  • Arkadaşlar, bu sabah Şok markete gittim ve Neta Dv4000 adlı divx playerden iki tane aldım.Çünkü gittiğimi gören bir arkadaşta sipariş verince iki tane aldık.İşyerine döndüm ve hemen denedik.Skart adaptörü bulduk 37 ekran yumatu tv de normal dvd denedik.Sorun yok.Usb flash bellekteki divx filmi denedik sonuç harika.Aynı dosya içinde film ve altyazı dosyası koyduk.yüklendikten sonra seçim penceresi çıkıyor.isterseniz altyazıyı iptal edip altyazısız izliyorsunuz, isterseniz klasörde bulunan iki adet altyazı dosyasından seçim yapıyorsunuz.TR veya Eng.Biz haliyle Türkçeyi seçtik.sorun yok gayet güzel.37 ekran tv yi 1 m. yakından izlerken altyazıyı rahat okuyorsunuz.ve alt yazı ekranın alt ortasında yer alıyor.Sonra ikinci bir flash bellekte yüklü olan ve altyazısı içine gömülmüş bir filmi izledik. Oda aynı sonuçlandı.Yani hiç bir sorun yok.ancak cd ve başka bir film dvd si deneyemedik henüz. çünkü yoktu elimizde şu an.Şimdilik minik denememiz bu kadar oldu.Eve dönünce 5.1 hoparlör sisteminede bağlayıp denediğimde kesin sonuç alınır sanırım.Alet oldukça kibar duruyor.Usb yuvası önde yer alıyor.ve plastik bir kapakla kapalı durumda.Yani içeri toz moz girme olayı yok.İsterseniz 10 gün içinde iade edebiliyormuşsunuz.İnternette satış sitelerine baktım aynı alete 80-100 ytl arası istiyorlar.Şok markette 49.90 ytl. YKB kredi kartına 10 taksit vade farksız.bence denemeye değer.

• quote:

Orjinalden alıntı: cumhur45

Arkadaşlar, bu sabah Şok markete gittim ve Neta Dv4000 adlı divx playerden iki tane aldım.Çünkü gittiğimi gören bir arkadaşta sipariş verince iki tane aldık.İşyerine döndüm ve hemen denedik.Skart adaptörü bulduk 37 ekran yumatu tv de normal dvd denedik.Sorun yok.Usb flash bellekteki divx filmi denedik sonuç harika.Aynı dosya içinde film ve altyazı dosyası koyduk.yüklendikten sonra seçim penceresi çıkıyor.isterseniz altyazıyı iptal edip altyazısız izliyorsunuz, isterseniz klasörde bulunan iki adet altyazı dosyasından seçim yapıyorsunuz.TR veya Eng.Biz haliyle Türkçeyi seçtik.sorun yok gayet güzel.37 ekran tv yi 1 m. yakından izlerken altyazıyı rahat okuyorsunuz.ve alt yazı ekranın alt ortasında yer alıyor.Sonra ikinci bir flash bellekte yüklü olan ve altyazısı içine gömülmüş bir filmi izledik. Oda aynı sonuçlandı.Yani hiç bir sorun yok.ancak cd ve başka bir film dvd si deneyemedik henüz. çünkü yoktu elimizde şu an.Şimdilik minik denememiz bu kadar oldu.Eve dönünce 5.1 hoparlör sisteminede bağlayıp denediğimde kesin sonuç alınır sanırım.Alet oldukça kibar duruyor.Usb yuvası önde yer alıyor.ve plastik bir kapakla kapalı durumda.Yani içeri toz moz girme olayı yok.İsterseniz 10 gün içinde iade edebiliyormuşsunuz.İnternette satış sitelerine baktım aynı alete 80-100 ytl arası istiyorlar.Şok markette 49.90 ytl. YKB kredi kartına 10 taksit vade farksız.bence denemeye değer.

fiyatı süpermiş. bende almayı düşünüyorum player. acaba tercih etsem mi ?

• Denemeye değer kesinlikle.Beğenmezsen 10 gün içinde ver geri gitsin.ki beğeneceğini kuvvetle tahmin ediyorum.Çünkü bir divx player dan daha ne isteyebilirsinki?Ve görünüşüde oldukça kibar.öyle zigon sehpa gibi gibi uzun ve ince değil. Oldukça derli toplu yapmışlar.
  • Bu akşam evde tekrar deniyeceğim, dvd içine bir kaç film birden atıp falan.Başka bir deneme yöntemi öneren yada merak eden varsa yazsınlar buraya.Akşam benim aklıma gelmeyen deneme biçimlerinide kullanmış oluruz.Evdeki hoparlör sistemine uyarmı onu bilemiyorum şu an.Çünkü subwoofer a bir kablo gidiyor dvd den, ve uydu hoparlörlere dağıtım subwoofer dan.Oysa bi aletin arkasında bir sürü jak yeri var.Tek çıkış yapabileceğim neresi olabilir bilemiyorum şu an.yada tv den öbür dvd ye AV olarak aktarıp belki sesini öyle alabilirim ses sisteminden.Bu konudada bilgisi olan arkadaş varsa yardımcı olsunlar lütfen.aletle ilgili bir takım teknik bilgiler http://urun.gittigidiyor.com/NETA-DV4000-DVD-DVX-MPEG4-USB_W0QQidZZ9503354 sayfasından bakılabilir.Yani subwoofer ımı nasıl bağlayabileceğim konusunda hangi girişler yada çıkışlar işe yarar bunlardan acaba.

• Neta Dv4000

DVD çalıştırma performansından memnunum.
    Divx konusunda bir çok denemem oldu ancak AC3 olan filmleri çalıştıramadım.zaten üzerinde MPEG4 diyor.ama çok büyük eksi.
    Altyazı boyutu bence ideal değil. ancak çoğu player'da bu sorun.Bu fiyatlı bir üründen de zaten öyle büyük beklentim yoktu.
    USB var ama hiç bi fonksiyonu yok.USB 1.1 destekliyor sanırım.USB 2.0 belleği tüm denemelerime rağmen okutamadım.
    Çalışması güzel,ses yok,okuması gayet iyi.

sonuç olarak, ben DVD izlemek için aldım ve DVD performansından memnunum.mp3 falan denemedim, dediğim gibi divx'lerde performansı çok iyi değil. USB felaket hiç olmasaymışta olurmuş.(çalıştırabilen olursa bana da söylesin :D ) fiyatı oldukça iyi olduğu için ve benim gereksinimime cevap verdiği için iade etmeyip kullanma kararı aldım. eğer param yok,ekonomik durumum sıkıntılı diyorsanız, bütçeniz kısıtlıysa tercih edebilirsiniz, ancak fiyat konusunda sıkıntınız yoksa diğer markalara yönelmenizi tavsiye ederim.

edit: usb bellekte başarıyla çalıştırılmıştır. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -genjuro- -- 27 Nisan 2008; 17:31:11 >

• Genjuro, Divx performansı düşük derken neyi kasdediyorsun anlamadım.Bende divx filmlerinde bir aksama hissetmedim.Ama belki senin kulağın daha iyidir benden.Yukarda bahsettiğim gibi iki adet aldım cuma günü.Bir tanesini işyerinde denedik usb den çalıştı.Eve geldiğimde öbürünüde denedim.Hem Dvd den hem CD den hem USB bellekten çalıştı.USB belleğimde 2.0 olsa gerek daha iki hafta oldu alalı . 4GB.Bende hiç sorun olmadı.Yalnız, usb belleği kendisi direkt okumuyor.Kumandanın sağ alt köşesindeki DVD/usb tuşuna basarak usb yi görmesini sağlaman gerek.ondan sonra sorun yok.Sadece usb yi tanıması biraz zaman alıyor dvd ye göre.iki adet audio out yakından çıkış alıp eski dvd ye bağladım ve 5+1 hoparlör setinide kullanma imkanım oldu böylece.Yani eski dvd yi amfi gibi kullanmış oluyorum galiba.Altyazı ise bana yeterli geldi.üç tane film izledim ve ben memnunum.Alt yazıda 3 satırıda gösteriyor.4. satırı bilmiyorum:) Cep telefonumu usb girişine bağladığımda, cep telefonundaki videoları göstermedi. tanımazlıktan geldi.MP3 çalar içinde yer alan vidolarıda okumadı.Eksikleride bunlar.Gerçi telefondaki ve mp3 teki videolar hangi formattaydı onu bilemiyorum.Bir önemli yanı daha, eskiden mp3 şarkılarımı ancak CD diske yazarsam dinleyebiliyordum dvd setinden.Dvd diske yazarsam tanımıyordu eski dvd.Şimdi o sorunumda kalktı.Yani bir dvd dolusu şarkıyı tek diskte okutma ve dinleme şansım oldu.

• quote:

Orjinalden alıntı: cumhur45

Genjuro, Divx performansı düşük derken neyi kasdediyorsun anlamadım.Bende divx filmlerinde bir aksama hissetmedim.Ama belki senin kulağın daha iyidir benden.Yukarda bahsettiğim gibi iki adet aldım cuma günü.Bir tanesini işyerinde denedik usb den çalıştı.Eve geldiğimde öbürünüde denedim.Hem Dvd den hem CD den hem USB bellekten çalıştı.USB belleğimde 2.0 olsa gerek daha iki hafta oldu alalı . 4GB.Bende hiç sorun olmadı.Yalnız, usb belleği kendisi direkt okumuyor.Kumandanın sağ alt köşesindeki DVD/usb tuşuna basarak usb yi görmesini sağlaman gerek.ondan sonra sorun yok.Sadece usb yi tanıması biraz zaman alıyor dvd ye göre.iki adet audio out yakından çıkış alıp eski dvd ye bağladım ve 5+1 hoparlör setinide kullanma imkanım oldu böylece.Yani eski dvd yi amfi gibi kullanmış oluyorum galiba.Altyazı ise bana yeterli geldi.üç tane film izledim ve ben memnunum.Alt yazıda 3 satırıda gösteriyor.4. satırı bilmiyorum:) Cep telefonumu usb girişine bağladığımda, cep telefonundaki videoları göstermedi. tanımazlıktan geldi**** çalar içinde yer alan vidolarıda okumadı.Eksikleride bunlar.Gerçi telefondaki ve mp3 teki videolar hangi formattaydı onu bilemiyorum.Bir önemli yanı daha, eskiden mp3 şarkılarımı ancak CD diske yazarsam dinleyebiliyordum dvd setinden.Dvd diske yazarsam tanımıyordu eski dvd.Şimdi o sorunumda kalktı.Yani bir dvd dolusu şarkıyı tek diskte okutma ve dinleme şansım oldu.

USB ile ilgi problem çözüldü.ilk denememde muvo usb 2.0 denedim.sonuç başarısızdı ancak daha sonradan bir başka bellekte o sorun halloldu.performansıda oldukça iyiydi.frame atlama gibi bir sorunla karşılaşmadım yani.

bunun dışında divxlerde tam emin olmamakla beraber, denemelerimde ac3 sıkıştırılmış divxleri görmedi(çalıştırmadı). tabi öyle çok fazla denemem olmadı.sebebini tam bilmiyorum.

Bölge kodu yok.yurtdışından aldığım DVD'leri sorunsuz çalıştırabiliyorum. bu güzel oldu gerçekten.

Altyazı için ise çok kötü değil.ama iyi de değil.daha büyük olsaydı ki olabilirdi, tam olurdu.tabi bu eksi olarak sayılabilir mi bilmiyorum.çünkü çoğu player'da bu sorun mevcut.fakat diğer firmalar güncellemeler ile bu soruna çözüm getirebiliyor.

son olarak fiyat performans açısından gayet makul bir ürün. tabi şunuda söylemek lazım.daha öncede belirttim zaten, bu player cüzdan dostu, kendi sınıfındaki ürünlere fiyat olarak fark atıyor ve performansınıda küçümsemek haksızlık olur. ancak param var diyenler, her türlü teknik destek, güncelleme vb. bakımından diğer modellere yönlensinler.

• Genjuro, güle güle kullan.
  • Merhaba.

Bahsi geçen Neta DV4000 DVD Playeri dün akşam Şokk markette gördüm. Kutusundan çıkarıp inceledim. S video çıkışı, 5.1 ses çıkışları, Scart çıkışı ve component çıkışlar var. İlgilenenler için söyliyim. Monitör çıkışı yok. Fakat benim gibi monitöre de bağlamak isterdim diyenler için bir ucu component diğer ucu VGA kablolar var. Bu sıkıntı da bu şekilde ortadan kalkıyor. Cihazda ön taraftaUSB girişi var. Fakat Card okuyucu yok. Bu da problem değil. (bence)

Cihazı çalıştırıp incelemek istedim ama buna imkan yoktu. Fakat ben bir sorun çıkaracağını zannetmiyorum.

Cihaz küçük. Her yere sığar. Kutu içeriğinde bahsedildiği gibi scart kablosu çıkmıyor. Şokk Markette gerçekten 50 YTL ve kredi kartına peşin fiyatına 10 taksit kampanyası var.
  • 5 aydır philips 5890 kullanıyorum, okumadigi format olmadi bugüne kadar, upscale performasida gayet iyi. hic dusunmeden alin derim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: topaz42

Merhaba.

Bahsi geçen Neta DV4000 DVD Playeri dün akşam Şokk markette gördüm. Kutusundan çıkarıp inceledim. S video çıkışı, 5.1 ses çıkışları, Scart çıkışı ve component çıkışlar var. İlgilenenler için söyliyim. Monitör çıkışı yok. Fakat benim gibi monitöre de bağlamak isterdim diyenler için bir ucu component diğer ucu VGA kablolar var. Bu sıkıntı da bu şekilde ortadan kalkıyor. Cihazda ön taraftaUSB girişi var. Fakat Card okuyucu yok. Bu da problem değil. (bence)

Cihazı çalıştırıp incelemek istedim ama buna imkan yoktu. Fakat ben bir sorun çıkaracağını zannetmiyorum.

Cihaz küçük. Her yere sığar. Kutu içeriğinde bahsedildiği gibi scart kablosu çıkmıyor. Şokk Markette gerçekten 50 YTL ve kredi kartına peşin fiyatına 10 taksit kampanyası var.

bugün aldım ben o ürünü

ama usb den sadece falsh bellekler kullanılabiliyor ve sadece mp3 ve resim okuyabiliyor ordan

işime yaramadı yani

yarın iade edicem

• forumda fat32 olması lazımı okuyunca jeton düştü

benim harici hdd ntfs ti

4gb belleğim fat32 idi

hemen ona bikaç filim atıp deneyeyim dedim

hakiikaten okudu bu sefer

yalnız şöyle bi sorun var

20-30 saniye beklememe rağmen film başlamadı

bende bu kadar beklenirmi deyip kapatıp topladım yine cihazı

yarın kesin iade edicem
  • Pioneer DV400S kullanıyorum, çok memnunum. USB girişi var ve hiç problemsiz okuyor. 1080p Upscale ise normal DVD görüntüsünden pek fark algılayamadım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: CENTAURO

Pioneer DV400S kullanıyorum, çok memnunum. USB girişi var ve hiç problemsiz okuyor. 1080p Upscale ise normal DVD görüntüsünden pek fark algılayamadım.

harici hdd kullanıyorsun yani

fat32mi

ve kaç gba kadar destekliyor

160gb

şimdi baktımda burda bulunmuyor artık sanırım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.